امروز: دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 13 ذو القعدة 1445 | 2024-05-20
کد خبر: 2207 |
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۲:۴۴ | ارسال توسط : |
1898 بازدید
۰
| 7
ارسال به دوستان
پ

ماه به عنوان هدف اصلی هر دو قدرت فضایی آغاز کننده عصر فضا بود. اما قبل از فرستادن انسان به ماه باید مطالعات زیادی چه در مدار ماه و چه بر سطح این کره انجام می‌گرفت.

روس‌ها بعد از چند اقدام ناکام که اعلام هم نشد در سال ۱۹۵۹ لونا -۱ را به طرف ماه فرستادند که به مقصد نرسید. لونا -۲ بر ماه فرود آمد اما موفقیتی علمی در بر نداشت. لونا -۳ نخستین عکس از بخش پنهان ماه را به زمین مخابره کرد.

لوناهای بعدی مأموریت‌های ناکامی در ارتباط با ماه داشتند. سرانجام لونا -۹ توانست بر ماه به آرامی فرود آید. این کاوشگر ۹۹ کیلوگرمی روز ۳۱ ژانویه ۱۹۶۶ با موشک مولنیا-ام سکوی پرتاب پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان را به مقصد ماه ترک کرد و روز ۳ فوریه ۱۹۶۶ در سمت غرب دهانه رینر و ماریوس در اقیانوس طوفان بر سطح ماه به آرامی فرود آمد.

حدود پنج دقیقه پس از فرود، دوربین‌های تلویزیونی، عکاسی از ماه را آغاز کردند و سه سری تصویر به زمین فرستاد.

نکته جالب این که عکس‌های ارسالی با استفاده از نوعی امواج رادیویی ساده بین‌المللی به زمین مخابره شد و رصدخانه جودرل بنک در انگلستان توانست با سیستم رادیو فاکس بین‌المللی آنها را دریافت و قبل از روس‌ها، با یک فرآوری ساده تبدیل به عکس کرده و منتشر کند. حرکت جودرل بنک با عکس‌العمل روس‌ها مواجه گردید و آنها این رصدخانه را متهم به سرقت علمی کردند!

تا زمان فرود لونا -۹ بر ماه، ماهیت سطح این کره صد در صد روشن نبود. برخی تصور می‌کردند حجم بالایی از غبار همواره در سطح ماه وجود دارد. گروه دیگری اعتقاد داشتند که همانند زمین، سطح ماه سفت است. بعد از فرود لونا -۹ و فرستادن عکس‌ها روشن شد که گرچه سطح کره ماه هم مثل زمین غبار دارد اما در هر حال سفت است و مشخص شد که کاوشگر در گرد و غبار ماه غرق نخواهد شد.

لونا -۹ چند دستاورد علمی و فنی از جمله نخستین فرود نرم در سطح ماه، انتقال نخستین عکس از سطح ماه، انجام تحقیقات به طور مستقیم بر روی سطح ماه را به اسم خود ثبت کرد.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top