امروز: پنجشنبه, ۲۰ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 10 رجب 1446 | 2025-01-09
کد خبر: 55429 |
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹ | ارسال توسط : |
0 بازدید
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت با اشاره به ۱۰۷هزار میلیارد تومان بدهی در این وزارتخانه و همچنین بدهی ۳۴هزار میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت، در عین حال تعرفه‌های غیرمنطقی را از علل افزایش بدهی‌های وزارت بهداشت خواند.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، مهندس طاهر موهبتی در آیین افتتاحیه جشنواره ملی «پایش عملکرد و انضباط مالی» که امروز صبح، چهارشنبه، ۱۹ دی ماه برگزار شد، اظهار کرد: پیش از دوران کنونی، سال ۹۳ در وزارت بهداشت حضور داشتم و میزان بدهی وزارت بهداشت در آن بازه زمانی ۲هزار میلیارد تومان بود. میزان بدهی کنونی وزارت بهداشت ۱۰۷هزار میلیارد تومان است.

وی درباره آسیب‌شناسی علل افزایش بدهی‌های وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: یکی از عللی که سبب افزایش بدهی وزارت بهداشت شده، موضوع تعرفه‌ها است. به دلیل اینکه تعرفه‌ها به درستی دیده نشده سبب بروز مشکلاتی مانند «افزایش پرداخت‌های خارج از تعرفه»، «افزایش بدهی بیمه‌ها»، «نارضایتی گیرندگان خدمت» و «نارضایتی ارائه‌دهندگان خدمت» شده است.

موهبتی گفت: تعرفه‌ها می‌بایست به درستی تعیین شود. چرا تعرفه‌های بخش خصوصی ۴ برابر تعرفه‌های بخش دولتی است؟ ارائه خدمت در بیمارستان‌ها هیچ‌گاه تعطیل نمی‌شود. اگرچه ارائه خدمت در مراکز درمانی تعطیل نمی‌شود اما میزان طلبکاری کارانه کادر درمان حدود ۱۲ ماه است و این موضوع در شرایطی شکل می‌گیرد که ۴۰ درصد درآمد پرسنل را کارانه تشکیل می‌دهد.

موهبتی درباره میزان اعتبار تخصیص یافته به حوزه سلامت گفت: اعتبار بخش‌ها و حوزه‌های مختلف کشور با دیدگاه اقتصادی تخصیص می‌یابد، اما نکته مهم این است که اعتبار حوزه سلامت می‌بایست با نگاه اجتماعی تخصیص یابد؛ چرا که حوزه سلامت یک حوزه اجتماعی است. مردم می‌توانند مسائلی مانند کمبود آب را تحمل کنند اما هیچ‌گاه نمی‌توانند شرایطی را تحمل کنند که فرزند آنها بیمار است.

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت درباره جلوگیری از افزایش پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت گفت: پرداخت از جیب مردم نباید افزایش یابد و بیماران جز دغدغه بیماری، دغدغه دیگری نداشته باشند.

وی به طرح دارویار و برخی افزایش قیمت‌ها در آن اشاره کرد و گفت: نباید پرداختی از جیب مردم افزایش یابد؛ برخی مدعی آزادسازی نرخ ارز در حوزه تجهیزات مصرفی پزشکی هستند و این موضوع باید لحاظ شود که پرداختی بیمار تغییری نداشته باشد.

موهبتی گفت: هزینه تجهیز هر تخت بیمارستانی حدود ۷ میلیارد تومان است که ۱۰ درصد این هزینه‌ها متاثر از قیمت ارز است. اگر قیمت ارز آزاد شود قیمت تمام‌شده تجهیز هر تخت بیمارستانی حدود ۲۰ میلیارد تومان می‌شود.

وی درباره میزان بدهی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت توضیح داد: میزان بدهی تامین اجتماعی به وزارت بهداشت ۳۴هزار میلیارد تومان است.

معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت گفت: مولفه‌هایی مانند «منطقی‌سازی هزینه‌ها»، «نیروی انسانی»، «اتمام پروژه‌های بالای ۸۵ درصد»، «استفاده از ظرفیت خیرین» و «منظم‌کردن پرداخت‌ها» را در کانون توجه قرار دهیم.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top