امروز: چهارشنبه, ۵ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأربعاء 24 جماد ثاني 1446 | 2024-12-25
کد خبر: 55009 |
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰ | ارسال توسط : |
4 بازدید
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

وزیر جهاد کشاورزی درباره تامین گوشت قرمز از طریق واردات گفت: به دلیل تنش‌های ارزی که سه سال قبل در نرخ ارز ترجیحی اتفاق افتاد و دامداری‌های کشور به ویژه دام سبک که نقش مهمی در تامین نیاز داشتند، دچار آسیب شدند، اکنون حدود ۲۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور سالانه وارد می‌شود که از آن ۲۰ درصد، تنها ۷ درصد با ارز و نرخ ترجیحی تامین می‌شود.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، غلامرضا نوری قزلجه – وزیر جهاد کشاورزی – در نشست خبری که صبح امروز در وزارت جهاد کشاورزی برگزارشد، اظهار کرد: برنامه دولت چهاردهم با تاکیدات رئیس جمهور و بر اساس وعده‌هایی که دادند، شفاف بودن و روراست بودن با مردم و رسانه‌هاست و ما نیز در پی تاکیدات رئیس رجمهوری به دنبال این شفافیت و اطلاع رسانی هستیم.

وی افزود: متعارف بود که یک گزارش ۱۰۰ روزه ارائه شود که حالا به دلیل تداخلات برنامه‌ای این ارائه گزارش به ۱۲۰ روز کشید. در این مدت کوتاه ما سعی کردیم بعد از ورود به وزارتخانه مشکلات و موانع را به دست آوریم و هسته‌های کلیدی در این رابطه را تشکیل دهیم و همچنین راهکارهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلند مدت برای پیشرفت در این حوزه بر اساس قوانین بالا دستی و به‌ویژه قانون برنامه هفتم همه این‌ها را برنامه‌ریزی کردیم و موضوعاتی بودند که باید در کوتاه مدت آن‌ها را برطرف می‌کردیم.

وی ادامه داد: برخی مطالبات وجود داشتند که از جمله آن‌ها مطالبات کشاورزان و گندمکاران کشاورزان یا سایر محصولات کشاورزی بود که برای آن‌ها برنامه‌ریزی و با کمک سایر بخش‌های دولت کارسازی شد و انجام گرفت.

نوری ادامه داد: در این دوره مجدداً موضوع قیمت‌گذاری و سیاست‌گذاری برای حمایت از تولید پررنگ‌تر دیده شد و در یک فاصله کوتاه شاید کمتر از دو ماه نزدیک ۲۰ قلم از محصولات اساسی کشاورزی سیاست گذاری و قیمت گذاری شد و بر اساس آن رسالتی که وزارتخانه بر عهده دارد  در بخش غذایی کشور مسئول و متولی تولید و در بخش کشاورزی مسئول تنظیم بازار هستیم، تلاش ما در وهله اول حمایت از تولید است و اعتقاد داریم که وقتی تولید باشد، محصولی باشد می‌توانیم درباره تنظیم بازار آن هم برنامه‌ریزی کنیم؛ بنابراین سیاست گذاری‌ها و قیمت گذاری‌ها و برنامه‌ها عمدتاً در جهت حمایت از تولید داخل است.

وی افزود: در بخش‌هایی ما همچنان نیازمند واردات هستیم و در حوزه واردات نیز ما شفافیت بیشتر خواهیم کرد. همچنین رفع هرگونه انحصار و حداکثر صرفه‌جویی در هزینه‌های ارزی  جزو برنامه‌های جدی وزارتخانه است. در زمینه شفاف سازی سامانه‌هایی طراحی شده که فعالیت می‌کنند و در تلاش هستیم تا آن‌ها را تقویت کنیم و با شفاف سازی از هرگونه انحراف و فساد جلوگیری شود.

وزیر جهاد کشاورزی درباره تامین گوشت قرمز اظهار کرد: متاسفانه به دلیل تنش‌های ارزی که سه سال قبل در نرخ ارز ترجیحی اتفاق افتاد و دامداری‌های کشور ما به ویژه دام سبک که نقش مهمی در تامین نیاز داشتند، دچار آسیب شدند و الان حدود ۲۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور سالانه وارد می‌شود که از آن ۲۰ درصد، تنها ۷ درصد با ارز  و نرخ ترجیحی وارد می‌شود و آن ۱۳ درصد باقی‌ مانده با نرخ توافقی تامین می‌شود و تفاوتش این اندازه نیست، ولی حتما همین جزو سیاست‌های ما است و ما هر چقدر که بتوانیم واردات را کاهش دهیم و به تولید داخل بپردازیم، این به نفع بخش کشاورزی و به نفع تولید کنندگان ماست. اما نکته قابل توجه این است که تولید گوشت و افزایش تولید آن یک پروسه کوتاه مدتی نیست و یک سال زمان می‌برد و حتی برخی از برنامه‌ریزی‌ها شاید سه تا چهار سال نیز زمان ببرد تا به آن هدف گذاری و حمایت از تولید داخل ختم شود.

وی ادامه داد: در این فاصله به نوعی باید بازار داخلی را هم تامین کنیم و گوشت مورد نیاز مردم هم تامین شود، در حال حاضر فقط ۷ درصد واردات با نرخ ترجیحی است یا این میزان از ۲۰ درصد به ۷ درصد کاهش یافته، دقیقاً در جهت حمایت از تولید داخل بوده و سیاست به سمت حمایت از تولید داخل کماکان ادامه پیدا خواهد کرد که ان شاالله ما بتوانیم در این حوزه هم به زودی به واردات خود را در حوزه گوشت به صفر برسانیم.

وزیر جهاد کشاورزی درباره برنامه اصلی وزارت جهاد کشاورزی در زمینه اجرایی برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: اقدامات خوب در حوزه اجرایی برنامه هفتم توسعه، نیاز به تامین منابع دارد که در شرایط فعلی اقتصاد کشور این برنامه‌ها محقق نشدند و این موضوع بر عملکرد حوزه تاثیر می‌گذارد  ولی ما مصمم به اولویت‌بندی هستیم که با کمترین منابع، بیشترین افزوده را برای تولیدات بخش کشاورزی داشته باشیم.

وی افزود: ما مصمم هستیم که با استفاده از بهره‌وری و توان کارشناسی و تحقیقاتی که در وزارت جهاد کشاورزی داریم و با کمک بهره‌برداران کشاورزی حتی در شرایط کمبود منابع مالی مورد نیاز نیز بتوانیم آن اهداف را به ثمر برسانیم. ما همچنین در نظر داریم که در دولت چهاردهم واردات را در انتهای دولت به صفر برسانیم و در مورد محصولات گرمسیری به ویژه موز که حجم زیادی در سال واردات داریم و مقدار قابل توجهی ارز از کشور خارج می‌شود، بنا داریم که در ۴ سال واردات آن را به صفر نزدیکتر کنیم و تا جایی که امکانات بهره‌وری و فنی به ما اجازه می‌دهد، حتی فراتر از برنامه هفتم نیز پیش خواهیم رفت.

نوری ادامه داد: برخی حوزه‌ها از جمله حوزه‌های آب و خاک و مصرف بهینه آب نیازمند منابع مالی هستند و به امیدخدا اقدامات لازم انجام خواهد شد. در بحث شناسایی کردن محصولات یک نکته مهم و قابل توجهی که وجود دارد این است که بسیاری از محصولات کشاورزی تولیدی در کشور ما، از بسیاری از کشورهای دنیا سالم‌تر هستند. مقدار واردات سموم  به کشور و مقدار محصولاتمان نیز مشخص است وقتی این‌ها را در هم ضرب و تقسیم می‌کنیم متوجه می‌شویم که از خیلی کشورها ما کمتر استفاده کردیم و محصولات ما سالم‌تر هستند. در مصرف سموم و کودهای کشاورزی در تولیدات کشاورزی باید استانداردسازی صورت گیرد و ملزم به شناسه دار کردن مزارع و محصولات کشاورزی هستیم که با همکاری بهره برداران انجام خواهد شد.

وی با یادآوری وجود ناترازی در بخش انرژی اظهار کرد: از آنجا که قطع انرژی در بخش کشاورزی قابل جبران نیست، این بخش در آخرین اولویت اعمال برنامه‌های قطعی قرار گرفته است؛ از این رو در ماه‌های آتی که مصرف برق در حوزه کشاورزی بیشتر می‌شود، هماهنگی های لازم با وزارت نفت و نیرو انجام شده تا قطعی برق و گاز در بخش کشاورزی به حداقل برسد.

نوری در پاسخ به سوال انعکاس روز و به نقل از ایسنا درباره تامین کالای اساسی مورد نیاز ماه رمضان و عید که پیش رو است اظهار کرد: تامین بازار ماه رمضان صورت گرفته است و با کمک تشکل‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف محصولاتی که در آن ایام مورد نیاز هستند، سازمان روستایی و اتحادیه‌های تعاونی‌های روستایی هماهنگی‌های لازم را در سراسر کشور انجام داده‌اند که انشالله با قیمت‌های مناسب و محصولات مناسب را در ایام عید و در ایام ماه مبارک رمضان در اختیار مردم قرار دهند.

وی درباره مشکل اف ای تی گفت:  اف ای تی اف حتما بر تجارت بین المللی ما تاثیر می گذارد و حدود ۴۱ اقدام دارد  که حدود ۲۰ اقدام آن در کشور ما انجام شده است، در دو هفته گذشته جلسات متعددی در دولت در مورد اف ای تی اف برگزار شده و به طور جدی دنبال می‌شود.

هیچ برنج فاسدی به ایران وارد نشده است

وزیر کشاورزی تصریح کرد: هیچ برنج فاسدی به ایران وارد نشده، بازرگان خارجی برنجی را به بازرگانی ایرانی فروخته و در مبدا آن را با برنجی آلوده اختلاط کرده و برای این محموله هیچ پولی پرداخت نشده بود. به شرکت ایرانی ابلاغ شده که مشکل خود را با بازرگان خارجی حل کند.

وی با بیان اینکه در گندم به خودکفایی رسیده‌ایم ادامه داد: برنج هم جزو محصولاتی است که صد درصد در دولت چهاردهم به خودکفایی خواهیم رسید با این حال در دو سال آینده هنوز به واردات برنج نیاز داریم و خرید برنج خارجی را مشروط کردیم به خرید برنج داخلی و این سیاست در مورد چای هم اجرا شده است.

نوری تصریح کرد: سه میلیارد دلار کاهش در بودجه سال آینده در تخصیص ارز به واردات کالاهای اساسی صورت گرفته اما این فرصتی است برای تقویت تولید داخل و بخشی از این ارز که از کشور خارج نمی‌شود به حمایت از تولیدکنندگان داخل و تامین غذای مردم اختصاص می‌یابد.

وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: محدودیت آب و تغییرات اقلیمی سبب شده تا لازم باشد الگوی کشت را بازنگری کنیم برنامه آن در تکالیف وزارت کشاورزی است و طراحی آن انجام شده و بخش قابل توجهی هم اجرا می‌شود و وزرات کشاورزی برای اجرای صد در صدی این برنامه نیاز به منابع دارد و فعلا اختیار برای برخورد قانونی ندارد و فعلا می‌تواند با برخورد توصیه‌ای پیش رود و برای تخصیص مشوق‌ها نیاز به منابع دارد.

نوری با تاکید بر اینکه با محدودیت جدی آب مواجه هستیم و این موضوع جدی است گفت: بخش کشاورزی هم مصرف کننده آب در کشور ماست. هر چه داریم باید برای مصرف بهینه آب هزینه کنیم تا از بحران های شدیدتر در سال‌های آینده جلوگیری کنیم، بحث خاک را به طور جدی دنبال می‌کنیم و در فرسایش خاک رتبه نگران کننده داریم، کمتر از پنج میلیون هکتار زمین مرغوب داریم. بیشترین تغییر کاربری این اراضی را تهدید و این اراضی امنیت غذایی را تامین می‌کند و امنیت غذایی مسأله شوخی بردار نیست.

به صفر رساندن واردات شکر در انتهای دولت

وزیر جهاد کشاورزی همچنین یکی از رویکردهای این وزارتخانه را اجرای دقیق برنامه هفتم توسعه در حوزه کشاورزی برشمرد و گفت: بنا داریم در دولت چهاردهم واردات شکر را در انتهای دولت به صفر برسانیم.

این مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی درباره نرخ ارز و تغییر قیمت کالاهای اساسی عنوان کرد: در حوزه تغییرات قیمت‌ها طبیعی است که اتحادیه و تشکل‌های تولیدی آن را دنبال می‌کنند، اما رویکرد نخست ما برای تولید، حمایت از محصولات داخلی است، هر چند غافل از سفره مردم هم نیستیم. در این راستا تنظیم بازارها به تشکل‌ها واگذار شد چرا که به تشکل‌ها انقدر باور داریم که بار اصلی در این بخش بر دوش نمایندگان تشکل‌ها است و همواره آماده ایم تمام امور به تشکل‌ها واگذار شود.

وزیر جهاد کشاورزی درباره عزل و نصب‌هایی که در وزارتخانه اتفاق می‌افتد، آیا تحت فشار انجام می‌شود، اظهار کرد: در مورد عزل و نصب‌ها اهل مشورت هستم و از افراد صاحب تجربه در کارگروه مشورت می‌گیرم و همواره فشاری بر ما نبوده و سلیقه مدیریتی بنده این گونه نیست و تمامی عزل و نصب‌ها بر مبنای شایستگی در نظر گرفته شده است.

نوری قزلجه ادامه داد: در برخی موارد خود مدیران درخواست دادند که از سمت خود کنار روند چراکه سال‌های مداوم کار کردن سخت است که بر این اساس جایگزینی که صورت می‌گیرد به هیچ عنوان بر مبنای حوزه جغرافیایی، مذهب و جنسیت نبوده و مبنای ما شایستگی است.

وزیر جهاد کشاورزی در واکنش به سوالات مطرح شده در خصوص وابستگی به واردات کالاهای اساسی و مشکلات موجود در بخش کشاورزی، بر اهمیت تغییر سیاست‌ها و حمایت از توانمندی‌های داخلی تاکید کرد.

وی با اشاره به وابستگی کشور به واردات محصولات کشاورزی همچون روغن، نهاده‌های دامی و شکر، گفت: با وجود تولیدات داخلی مناسب، واردات به دلیل مشکلات ساختاری در بخش کشاورزی، بسیاری از تلاش‌ها و زحمات تولیدکنندگان داخلی را تحت‌الشعاع قرار داده است.

نوری از جمله به کاهش وابستگی به واردات شکر و گندم اشاره کرد و افزود: دولت با توجه به توانمندی‌های داخلی و بخش خصوصی در تلاش است تا سرعت تحقق خودکفایی را افزایش دهد.

وزیر جهاد کشاورزی به ظرفیت‌های بالقوه موجود در برخی استان‌های جنوبی کشور مانند سیستان و بلوچستان و هرمزگان اشاره کرد و گفت: با استفاده از این منابع آبی و ظرفیت‌های کشاورزی، امکان رشد و توسعه بخش کشاورزی فراهم است.

وی تصریح کرد: برای رسیدن به اهداف خودکفایی، همکاری‌های بیشتر با بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه ضروری است.

وزیر جهاد کشاورزی در پایان با اشاره به اهداف بلند وزارتخانه و نیاز به همراهی همکاران کارآمد و شایسته، عنوان کرد: موفقیت در این مسیر مستلزم همکاری تمامی افراد در بخش‌های مختلف است و وزارت جهاد کشاورزی برای تحقق این اهداف به طور جدی در حال پیگیری تمام مسائل موجود است.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top