امروز: پنجشنبه, ۱۳ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 3 رجب 1446 | 2025-01-02
کد خبر: 53435 |
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰ | ارسال توسط : |
52 بازدید
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

براساس نتایج طرح آمارگیری نیروی‌کار در تابستان امسال، نرخ بیکاری در این فصل با کاهش ۰.۲ درصدی در قیاس با فصل بهار و کاهش ۰.۴ درصدی نسبت به تابستان گذشته به ۷.۵ درصد رسید که بخش خدمات در میان بخش‌های اقتصادی بیشتری سهم از اشتغال را دارد.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، مطابق نتایج طرح آمارگیری نیروی‌کار در تابستان ۱۴۰۳، نرخ بیکاری افراد ۱۵ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ۷.۵ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بوده‌اند. بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری حاکی از آن است که این شاخص، نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۴۰۲)، ۰.۴ درصد کاهش یافته است.

این در حالی است که در تابستان ١۴٠٢، به میزان ۴١,۶ درصد جمعیت ١۵ ساله و بیش‌تر، از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه سال قبل (تابستان ١۴٠١) ٠.۶ درصد افزایش داشته است.

به عبارتی، نرخ بیکاری در تابستان سال گذشته ۰.۶ درصد افزایش و در تابستان امسال ۰.۴ کاهش یافته که توانسته است تا میزانی افزایش در سال قبل را جبران کند. با این حال در قیاس با دو سال قبل این نرخ ۰۲ درصد بیشتر شده است.

کاهش نرخ بیکاری در تابستان امسال/ بیشترین سهم اشتغال در بخش خدمات

نرخ مشارکت اقتصادی ۴۱.۷ درصد

در تابستان ۱۴۰۳، به میزان ۴۱.۷ درصد جمعیت ۱۵ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال (مشارکت اقتصادی) بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی حاکی از آن است که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۴۰۲) ۰.۱ افزایش یافته است.

بخش خدمات صدرنشین مشارکت اقتصادی

در این فصل، جمعیت شاغلین ۱۵ ساله و بیشتر ۲۵ میلیون و ۱۲۹ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریبا ۴۴۴ هزار نفر افزایش داشته است. همچنین جمعیت غیرفعال از نظر اقتصادی (اعم از افراد محصل، خانه‌دار، دارای درآمد بدون کار مانند بازنشستگان و دیگر) ۳۸ میلیون و ۶۶ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریبا ۴۱۱ هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در تابستان ۱۴۰۳، بخش خدمات با ۵۲.۱ درصد بیش­‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با ۳۳.۳ درصد و کشاورزی با ۱۴.۵ درصد قرار دارند.

کاهش ۰.۷ درصدی بیکاری جوانان

نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله حاکی از آن است که ۱۹.۴ درصد از فعالان این گروه سنی در تابستان ۱۴۰۳ بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (تابستان ۱۴۰۲) ۰.۷ درصد کاهش یافته است.

همچنین، بررسی نرخ بیکاری گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ ساله نیز نشان می‌دهد که در تابستان ۱۴۰۳، ۱۴.۸ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به تابستان ۱۴۰۲، به میزان ۰.۲ درصد کاهش یافته است.

ساعت کار ۴۰ درصد از شاغلین بیش از ۴۹ ساعت در هفته

بررسی سهم جمعیت دارای اشتغال ناقص جمعیت ۱۵ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که در تابستان ۱۴۰۳، ۷.۳ درصد جمعیت شاغل، به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و موارد دیگر) کم‌تر از ۴۴ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که ۳۹.۴ درصد از شاغلین ۱۵ ساله و بیش‌تر، بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار کرده‌اند.

کمترین نرخ بیکاری به خراسان رضوی رسید

براساس این آمار، استان خراسان رضوی با نرخ بیکاری ۵.۱ درصدی کمترین نرخ بیکاری را در میان استان‌های کشور داشته و پس از آن استان آذربایجان غربی با ۵.۲ درصد و استان تهران با ۵.۳ درصد نرخ بیکاری، در جایگاه دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

بیکارترین استان‌ها کدامند؟

در تابستان ۱۴۰۳ استان سیستان و بلوچستان با نرخ بیکاری ۱۴ درصدی، بالاترین سهم از نرخ بیکاری را در میان استان های کشور داشته و پس از آن استان خورشتان با ۱۳.۱ درصد و استان کرمانشاه با ۱۲.۶ درصد در جایگاه های دوم و سوم قرار گرفته اند.

کاهش نرخ بیکاری در تابستان امسال/ بیشترین سهم اشتغال در بخش خدمات

نتایج طرح آمارگیری نیروی‌کار در تابستان ۱۴۰۳

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top