به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، ورزش ایران در ۱۸ دوره از بازیهای المپیک شرکت کرده و حاصل این حضور ۲۴ طلا، ۲۳ نقره و ۲۹ برنز بوده است. اما برخی ورزشکاران ایرانی بیش از یک بار مدال المپیک گرفتهاند از این رو جزو پرمدالترین و پرافتخارترین ورزشکاران ایرانی در بازیهای المپیک قرار دارند.
۱۲ ورزشکار ایرانی توانستهاند بیش از یک مدال المپیک به دست آورند و هادی ساعی با ۲ مدال طلا و یک برنز پرافتخارترین ورزشکار ایران در تاریخ این بازیها است. اگر حسن یزدانی در المپیک ۲۰۲۴ پاریس بتواند مدال طلا بگیرد، با ۲ مدال طلا و یک نقره جای هادی ساعی را در صدر پرافتخارترینها میگیرد.
در ادامه پرمدالترین ورزشکاران ایرانی در تاریخ بازیهای المپیک را بررسی میکنیم:
۱- هادی ساعی: ۲ طلا و ۱ برنز
ساعی متولد سال ۱۳۵۵ در شهرستان ری است و در رشته تکواندو فعالیت کرد. او در سه المپیک سیدنی، آتن و پکن حضور داشت که حاصل آن دو مدال طلا و یک برنز بود.
ساعی پرافتخارترین ورزشکار ایرانی در بازیهای المپیک است. او در المپیک ۲۰۲۴ پاریس به عنوان رییس فدراسیون تکواندو ایران حضور دارد.
افتخارات ساعی در المپیک
۲۰۰۰ سیدنی: مدال برنز
۲۰۰۴ آتن: مدال طلا
۲۰۰۸ پکن: مدال طلا
۲- حسین رضازاده: ۲ طلا
حسین رضازاده متولد ۱۳۵۶ در اردبیل است و در وزنهبرداری صاحب دو مدال طلای المپیک شد. او در دو المپیک سیدنی و آتن توانست عنوان قویترین که یکی از سه بخش شعار المپیک است را به دست آورد.
رضازاده از سال ۹۱ تا ۹۴ رییس فدراسیون وزنهبرداری بود و اکنون نیز عضو هیات رییسه و رییس کمیته فنی فدراسیون وزنهبرداری است.
در دوران ریاست رضازاده، وزنهبرداری توانست بهترین عملکرد را در المپیک ۲۰۱۲ لندن داشته باشد و از پنج وزنهبردار اعزامی سه مدال طلا و یک نفره به دست آمد.
افتخارات حسین رضازاده در المپیک
۲۰۰۰ سیدنی: مدال طلا
۲۰۰۴ آتن: مدال طلا
۳- غلامرضا تختی: ۱ طلا و ۲ نقره
جهان پهلوان غلامرضا تختی متولد سال ۱۳۰۹ در محله خانی آباد تهران بود. او در کشتی آزاد فعالیت کرد و در چهار المپیک حضور داشت. حاصل چهار دوره حضور تختی، یک مدال طلا و دو نقره است. او در المپیک ۱۹۶۴ ژاپن چهارم شد.
تختی به دلیل انجام کارهای عام المنفعه به “جهان پهلوان” مشهور بود و جوانمردی او بیش از مدالهایش در تاریخ ورزش ایران ماندگار شد. او در سال ۱۳۴۶ و در سن ۳۷ سالگی از دنیا رفت و آرامگاه او در ابنبابویه شهرری قرار دارد.
افتخارات غلامرضا تختی در المپیک
المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی: مدال نقره
المپیک ۱۹۵۶ ملبورن: مدال طلا
المپیک ۱۹۶۰ رم: مدال نقره
المپیک ۱۹۶۴ توکیو: چهارم
۴- محمد نصیری: ۱طلا، ۱ نقره و ۱ برنز
محمد نصیری متولد سال ۱۳۲۴ در شهر بیجار است. او در رشته وزنهبرداری فعالیت کرد که حاصل آن یک طلا، یک نقره و یک برنز المپیک بود. او در المپیک ۱۹۶۴ ژاپن هم حضور داشت اما پانزدهم شد.
به نصیری لقب خروس طلایی داده بودند و در سال ۱۹۹۵ میلادی به تالار مشاهیر فدراسیون جهانی وزنهبرداری راه یافت.
افتخارات محمد نصیری المپیک
المپیک ۱۹۶۸ مکزیکوسیتی : مدال طلا
المپیک ۱۹۷۲ مونیخ: مدال نقره
المپیک ۱۹۷۶ مونترال: مدال برنز
۵- کمیل قاسمی: ۱ طلا و ۱ نقره
کمیل قاسمی متولد سال ۱۳۶۶ در جویبار است. او کشتیگیر آزاد بود و در دو المپیک حضور داشت که حاصل آن یک طلا و یک نقره بود.
قاسمی در المپیک ۲۰۱۲ لندن مدال برنز گرفت اما بعد از گذشت ۱۰ سال از این المپیک، تست دوپینگ نفرات اول و دوم مثبت شد و مدال طلای سنگین وزن کشتی آزاد به نماینده ایران رسید. قاسمی در حاشیه مسابقات انتخابی تیم ملی کشتی آزاد که ۷ تیر ۱۳۹۸ برگزار شد از دنیای قهرمانی خداحافظی کرد.
افتخارات کمیل قاسمی در المپیک
المپیک ۲۰۱۲ لندن: مدال طلا
المپیک ۲۰۱۶ ریو: مدال نقره
۶- حسن یزدانی: ۱ طلا و ۱ نقره
حسن یزدانی متولد ۱۳۷۳ در جویبار است. او در دو المپیک ریو و توکیو حضور داشت و صاحب یک طلا و یک نقره شد. یزدانی قرار است در المپیک ۲۰۲۴ پاریس برای سومین دوره متوالی روی تشک المپیک برود و اگر مدال طلا بگیرد، پرافتخارترین ورزشکار ایرانی خواهد شد.
اصلی ترین رقیب او دیوید تیلور آمریکایی بود که در المپیک پاریس حضور ندارد. یزدانی سه مدال طلا، سه نقره و یک برنز جهان را نیز در کارنامه دارد.
افتخارات حسن یزدانی در المپیک
المپیک ۲۰۱۶ ریو: مدال طلا
المپیک ۲۰۲۰ توکیو: مدال نقره
۷- کیانوش رستمی: ۱ طلا و ۱ نقره
کیانوش رستمی متولد سال ۱۳۷۰ در کرمانشاه است. او در دو المپیک شرکت کرد که در هر دو صاحب مدال شد.
رستمی در المپیک ۲۰۱۲ لندن مدال برنز گرفته بود اما به دلیل مثبت شدن تست دوپینگ نفر دوم المپیک، مدال او از برنز به نقره تبدیل شد. او در المپیک ریو در رقابت با تیان تائو وزنهبردار چین توانست قهرمان شود.
رستمی به دنبال حضور در دو المپیک ۲۰۲۰ توکیو و ۲۰۲۴ پاریس بود که در هر دو موفق به گرفتن سهمیه نشد.
او دو طلا و یک نقره جهان را نیز در کارنامه دارد.
افتخارات کیانوش رستمی در المپیک
المپیک ۲۰۱۲ لندن: مدال نقره
المپیک ۲۰۱۶ ریو: مدال طلا
۸- رسول خادم: ۱ طلا و ۱ برنز
رسول خادم متولد سال ۱۳۵۰ در مشهد است. او دو مدال طلا و برنز المپیک در رشته کشتی آزاد را در کارنامه دارد. همچنین صاحب دو طلا و یک نقره جهان هم است. پیروزی او مقابل ماخاربک خادارتسف اسطوره شوروی سابق در فینال المپیک آتلانتا هیچگاه از یادها نمیرود.
خادم از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ رییس فدراسیون کشتی بود و در ۹ آبان ۱۳۹۷ از ریاست فدراسیون کشتی استعفا داد. او سرمربی تیم ملی کشتی آزاد نیز بوده است.
خادم در حال حاضر از ورزش فاصله گرفته و به انجام کارهای خیرخواهانه مشغول است.
افتخارات رسول خادم در المپیک
المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا: مدال طلا
المپیک ۱۹۹۲ بارسلونا: مدال برنز
۸- قاسم رضایی – ۱ طلا و ۱ برنز
قاسم رضایی متولد سال ۱۳۶۴ در آمل است. او تنها کشتیگیر فرنگی ایران است که دو مدال المپیک دارد. او در المپیک پکن هم شرکت کرد اما موفق به گرفتن مدال نشد. رضایی یک نقره و دو برنز جهان را در کارنامه دارد.
افتخارات قاسم رضایی در المپیک
المپیک ۲۰۱۲ لندن: مدال طلا
المپیک ۲۰۱۶ ریو: مدال برنز
۱۰- عسکری محمدیان – ۲ نقره
عسکری محمدیان متولد سال ۱۳۴۱ در ساری است. او در کشتی آزاد دو مدال نقره المپیک به دست آورد. مدال نقره محمدیان در المپیک ۱۹۸۸ سئول، تنها مدال کاروان ایران در آن دوره از بازیها بود.
افتخارات عسکری محمدیان در المپیک
المپیک ۱۹۸۸ سئول: مدال نقره
المپیک ۱۹۹۲ بارسلونا: مدال نقره
۱۱- محمود نامجو: ۱ نقره و ۱ برنز
محمود نامجو متولد سال ۱۲۹۷ در رشت بود. نامجو با گرفتن یک نقره و یک برنز المپیک، سه مدال طلا، یک مدال نقره و دو برنز قهرمانی جهان یکی از پرافتخارترین وزنهبرداران ایران است.
نامجو در سال ۱۳۶۸ در سن ۷۱ سالگی درگذشت و در بهشت زهرا تهران به خاک سپرده شد.
افتخارات محمود نامجو در المپیک
المپیک ۱۹۵۲ هلسینکی: مدال نقره
المپیک ۱۹۵۶ ملبورن: مدال برنز
۱۲- امیررضا خادم: ۲ برنز
امیررضا خادم متولد سال ۱۳۴۸ در مشهد است. او برادر بزرگتر رسول خادم است. امیررضا در چهار المپیک حضور داشت که حاصل آن دو مدال برنز بود. او یک طلا و یک برنز قهرمانی جهان را هم در کارنامه دارد.
خادم معاونت پارلمانی وزارت ورزش و نمایندگی مجلس را هم در سابقه کاری خود دارد.
افتخارات امیررضا خادم در المپیک
المپیک ۱۹۹۲ بارسلونا: مدال برنز
المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا: مدال برنز
انتهای پیام
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.