امروز: دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 24 جماد أول 1446 | 2024-11-25
کد خبر: 50417 |
تاریخ انتشار : ۱۲ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰ | ارسال توسط : |
79 بازدید
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

وزیر نفت گفت: به ۱۷ کشور دنیا نفت صادر می کنیم، می‌گویند تخفیف می‌دهند، میزان تخفیف‌ها انگشتان دست من کمتر است.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، جواد اوجی امروز در مراسم رونمایی از بازار بهینه‌سازی و محیط زیست در بورس انرژی ایران و آغاز معاملات گواهی صرفه‌جویی گاز، با بیان اینکه  در چند روز گذشته رسانه‌های خارجی خبر صادرات نفت ایران به اروپا را اعلام کردند و اکنون به ۱۷ کشور نفت می‌فروشیم، اظهار کرد: ما در جنگ اقتصادی هستیم، نباید اعداد را اعلام کنیم و دولت‌های قبل هم همینگونه بودند.

وی افزود: دست‌اندرکاران صنعت نفت به صورت شبانه روزی کار می‌کنند؛ ۸۰۰ تحریم جدید وضع شده است. می‌گویند تخفیف می‌دهند، والله تخفیفی که می‌گویند از انگشتان دست من کمتر است.

به گفته وی هر دولتی در آمریکا سرکار بیاید، تغییری در فروش نفت ایجاد نخواهد شد.

وزیر نفت با بیان اینکه اگر در صنعت نفت در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری‌ صورت نمی‌گرفت، به ونزوئلایی تبدیل می‌شدیم که تولید نفت ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه‌ای آن به ۳۰۰ هزار بشکه می‌رسید، گفت: در آغاز به‌کار دولت سیزدهم تولید نفت ایران روزانه ۲ میلیون و ۱۰۷ هزار بشکه بود، به همت کارکنان صنعت نفت، این حجم تولید امسال به روزانه ۳ میلیون و ۵۷۰ هزار بشکه رسیده است.

رشد ۳.۵ برابری ارزش صادرات نفتی ایران

اوجی با بیان اینکه تولید نفت در سه سال اخیر ۶۰ درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: صادرات نفت از روزانه ۱۸۲ میلیون بشکه در سال ۱۳۹۸ به ۵۶۵ میلیون بشکه در سال ۱۴۰۲ رسید. همچنین ارزش صادرات نفت و میعانات گازی و دیگر فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی ایران نیز از ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۹۸ به ۳۶ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ رسید. به عبارت دیگر، در این زمینه رشد ۳.۵ برابری داشته است.

۳۸۰۰ میلیارد تومان پاداش صرفه‌جویی به مشترکان گاز

وی با بیان اینکه طرح‌های قابل قبولی در شورای اقتصاد به ارزش ۳۶ میلیارد دلار در سه سال اخیر در زمینه بهینه‌سازی در همه بخش‌ها مصوب شده است، گفت: امروز برای نخستین بار ۳۸۰۰ میلیارد تومان پاداش صرفه‌جویی به مشترکان گاز پرداخت می‌شود که این منابع از صرفه‌جویی‌های انجام‌شده به دست آمده است.

وزیر نفت با بیان اینکه به هر سرمایه‌گذاری در حمل و نقل نیروگاهی و صنایع و مجتمع های تجاری و خانگی سرمایه گذاری انجام دهد و موجب صرفه جویی و کاهش مصرف گاز شود، گواهی صرفه جویی گاز داده می شود، گفت: به عبارت دیگر هر کسی در این حوزه سرمایه گذاری کند که مصرف انرژی کاهش یابد، صاحب این گواهی می شود، ۱۵۰ میلیون متر مکعب گاز در بازار بورس انرژی به فروش می‌رود و برای سرمایه گذاری که در این حوزه سرمایه گذاری کند نیز بازگشت سرمایه صورت می گیرد و هم در اقتصاد تولید نقش بسزای دارد.

اوجی با اشاره به صرفه جویی گاز در سال ۱۴۰۲ بخصوص در بخش خانگی تاکید کرد: ۲۵ میلیون مشترک داریم که از این تعداد مشترکانی که نسبت به سال قبل کاهش مصرف گاز داشته اند، می‌توانند مشمول ۳۸۰۰ میلیارد تومان پاداش صرفه جویی به صورت نقد و یا کالا و یا در قالب قبض بستانکاری شوند که این اقدام مشارکت مردمی در بحث پروژه‌های بهینه سازی و کاهش مصرف تلقی می‌شود.

وی با بیان اینکه برای ۴ میلیون بخاری کم بازده که مصرف بالای سوخت دارند نیز برنامه داریم که در این رابطه اسنادی به امضا رسید تا یک میلیون بخاری کم بازده تبدیل به بخاری با راندمان بالا تبدیل شود، تصریح کرد: در بحث گواهی صرفه جویی گاز پیش بینی و برنامه ریزی ما این است که تا ۱۰ میلیارد متر مکعب در سال اجرایی شود، برای اولین بار بعد از انقلاب این گواهی صرفه جویی گاز در بورس انرژی امروز به صورت رسما عرضه شد.

وزیر نفت با بیان اینکه سرمایه‌گذاری از موضوع‌های مهم در صنعت نفت بوده و در جریان اخذ رأی اعتماد از مجلس نیز همواره تأکید کردم سرمایه‌گذاری در نفت از نان شب واجب‌تر است؛ صادرات نفت ایران در دولت دوازدهم به‌شدت کاهش یافته بود و پیش‌بینی می‌شد در ماه‌های بعد از آن نیز روند کاهش صادرات نفت ادامه یابد، گفت: برای تداوم روند تولید گاز در کشور، زنگنه، وزیر نفت دولت قبل، هر ۶ ماه یک‌ بار به سران سه قوه گزارش می‌داد تا مجوز خرید ۱۲ نفتکش بزرگ را برای ذخیره‌سازی نفت و میعانات گازی روی آب دریافت کنند.

اوجی با بیان اینکه آقای زنگنه به من گفت راهی جز ذخیره‌سازی روی آب نداریم، زیرا نفت و میعانات گازی فروش نمی‌رود. با توجه به شرایط آن روز، من هم در شهریور ۱۴۰۰ به سران سه قوه برای دریافت مجوز خرید ۶ نفتکش بزرگ نامه نوشتم، گفت: این در حالی بود که برای افزایش تولید و صادرات نفت و میعانات گازی در دولت سیزدهم برنامه داشتیم، اما در کوتاه‌مدت برای تداوم تولید گاز، افزایش ذخیره‌سازی ضروری بود.

نفتکشی برای ذخیره‌سازی روی آب نخریدیم

وی با بیان اینکه تمام مخازن دریا و خشکی در ابتدای دولت سیزدهم پر بود، اظهار کرد: در نشست با سران سه قوه در شهریور ۱۴۰۰ آقای قالیباف گفت شما هم مسیر دولت قبل را می‌روید، اما در پاسخ اعلام کردم مسیر افزایش صادرات را آغاز کرده‌ایم. با وجود مجوز سران سه قوه، یک کشتی نیز به این منظور نخریدیم و از شهریور ۱۴۰۰ تولید میعانات گازی، با مصارف و صادرات هم‌تراز شد. در آن زمان ۸۷ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب ذخیره شده بود، برخی از این میعانات گازی که سه سال روی آب مانده بود، ۲فازی و ۳فازی شده بودند و ترکیب به هم خورده بود.

به گفته وزیر نفت ۳۰ میلیون بشکه نفت سنگین و فوق‌سنگین در کشور بدون مشتری مانده بود. به آمارها نگاه کنید که در ماه‌های آخر دولت دوازدهم فروش نفت تا چه میزان بود. هرچه می‌خواهیم در این زمینه چیزی نگوییم و اطلاعات محرمانه بماند، اجازه نمی‌دهند.

جبران کسری ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی بودجه با افزایش صادرات نفت

وزیر نفت در پاسخ به برخی مدعیان که می‌گویند اگر دولت سیزدهم نفت می‌فروشد، پس پول آن کجا می‌رود، گفت: دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۰ با کسری بودجه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی روبه‌رو بود و در هفته‌ها و ماه‌های نخست، دیگر وزرا از وزارت نفت می‌خواستند فروش نفت با سرعت افزایش یابد تا کسری بودجه جبران شود.  خزانه کشور نیز خالی بود، حرکت را برای افزایش تولید و صادرات نفت آغاز کردیم و خدا نیز به این حرکت برکت داد و نفت ۱۴۰ دلار شد.

اوجی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری در دو محور افزایش تولید نفت و گاز و بهینه‌سازی مصرف انرژی در کشور برنامه‌ریزی شد، تاکید کرد: اولویت سرمایه‌گذاری افزایش تولید نفت، گاز، فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی است،  بهینه‌سازی مصرف انرژی دیگر اولویتی بود که همسو با این موضوع دنبال شد، زیرا قرار نیست هرچه تولید می‌کنیم مصرف شود و تولید به‌دنبال مصرف بدود.

بهره‌برداری از ۱۵۵ پروژه با سرمایه‌گذاری ۳۴ میلیارد دلار

وی با تأکید بر اینکه هر دو اولویت را در دستور کار داشتیم، اظهار کرد: سرمایه‌گذاری‌ها برای افزایش ظرفیت تولید در شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت را اولویت‌بندی کردیم تا طرح‌های همسو با افزایش تولید و ایجاد ارزش‌ افزوده در دستور کار قرار بگیرند. برای اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام صنعت نفت که برخی از آن‌ها ۱۲ سال حرکت لاک‌پشتی داشتند، بسیج شدیم، در مجموع انجام ۳۰۰ پروژه نیمه‌تمام و جدید به ارزش ۱۳۰ میلیارد دلار برای افزایش ظرفیت تولید در صنعت نفت در دستور کار قرار گرفت که تا امروز ۱۵۵ پروژه با سرمایه‌گذاری ۳۴ میلیارد دلار به بهره‌برداری رسیده است.

تصویب ۳۶ میلیارد دلار طرح برای بهینه‌سازی مصرف انرژی

وزیر نفت با بیان اینکه تکیه ما فقط به تولید نبوده و در بهینه‌سازی مصرف انرژی در همه بخش‌ها شامل حمل‌ونقل، نیروگاه، صنایع و بخش خانگی طرح‌های مطلوبی اجرا شده است، گفت: این طرح‌ها در شورای اقتصاد مصوب شده که ارزش آن‌ها ۳۶ میلیارد دلار است تا مصرف انرژی در کشور کاهش یابد. مصرف را در کشور مدیریت و بهینه کردیم.  رونمایی امروز نیز نمونه اجرای طرح‌های بهینه‌سازی است، درحالی‌که طرح‌های بهینه‌سازی در دولت‌های قبل هم وجود داشت اما مغفول مانده بود.

اوجی در خصوص بهینه‌سازی رایگان موتورخانه ۴۵۰ مجتمع مسکونی از سوی شرکت ملی گاز گفت: در گذشته ابتدا باید طرح‌های صرفه‌جویی اجرا می‌شد و پس از اجرا، از محل آن صرفه‌جویی، سرمایه‌گذاری انجام‌شده را بازپرداخت می‌کردیم، اما در دولت سیزدهم حساب بهینه‌سازی مصوب و گره‌های اجرای طرح باز شد. امروز طرح‌های بهینه‌سازی در هر بخشی مانند حمل‌ونقل، صنایع، نیروگاه‌ها و بخش تجاری از سوی سرمایه‌گذاران اجرا می‌شود.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top