امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 44829 |
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۹ | ارسال توسط : |
113 بازدید
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

معاون شهرسازی شهرداری تهران در خصوص املاک بزرگ مقیاس رها شده پایتخت توضیحاتی را ارائه کرد.

حمیدرضا صارمی در گفت وگو با انعکاس روز و به نقل از ایسنا، در مورد وضعیت املاک بزرگ مقیاس شهر تهران همچون گاراژها، سوله‌ها و کارخانجات تعطیل که رها شده اند، با تاکید بر اینکه این نوع اراضی به چند دلیل در شهر تهران شکل گرفته است، گفت: ما به این گونه زمین‌ها، زمین‌های خالی می‌گوییم و در تهران زمین‌های این چنینی که کارکردشان را از دست داده و فاقد کاربری شدند و به شکلی به محل متروکه و مخروبه تبدیل شده‌اند بسیار زیاد داریم، به گونه‌ای که ۶۰ الی ۷۰ درصد اراضی منطقه ۱۶ بلااستفاده هستند و فعالیت خاصی ندارند. این زمین‌های خالی، قبلا کاربری‌هایی همچون کارخانجات، گاراژ و … داشتند؛ اما به دلیل موضوعاتی همچون مسائل محیط زیست، انتقال مشاغل به خارج شهر و … بلااستفاده مانده‌اند و رها شده‌اند.

وی با بیان اینکه بخشی از این زمین‌ها در طرح‌های توسعه‌ای قرار گرفتند؛ اما اجرای این طرح‌ها به طول انجامید و بلااستفاده رها مانده‌اند، اظهارکرد: این زمین‌ها را برابر طرح‌های تفصیلی، برای مکان‌هایی با کاربری‌های آموزشی، بهداشتی و … در نظر گرفتند؛ اما توسط وزارتخانه‌ها یا سازمان‌های متولی کاربری تعیین شده خریداری نشدند و این اراضی رها شده، در انتظار تعیین تکلیف مانده‌اند.

کاهش میزان تقاضای اخذ پروانه‌های تجاری در تهران

صارمی با بیان اینکه برخی از اراضی نیز به دلیل مشکلات حقوقی و ملکی بلاتکلیف مانده است، گفت: قانون منع تغییر کاربری فقط برای اراضی فاقد کاربری و خارج از شهر است؛ اما متأسفانه این قانون به داخل شهر نیز تعمیم داده شده است و این در حالیست که بسیاری از پهنه‌های شهر تهران، پهنه‌های تجاری و اداری هستند و اجازه تبدیل کاربری این پهنه‌ها به کاربری مسکونی نیست و این در حالیست که در سال‌های اخیر با توجه به تغییر در سبک زندگی و پیشرفت‌های اپلیکیشن‌های فروش مجازی کالا و خریدهای آنلاین بسیاری از مغازه‌های تجاری عملا کارکرد قبلی خود را ندارند، به گونه‌ای که تقاضای اخذ پروانه‌های تجاری از ما نیز به شدت کم شده است.

معاون شهردار تهران با تأکید بر لزوم اخذ راهکارهایی برای حل این مشکل گفت: راهکار اول این است که موضوع در مصوبه شورای عالی شهرسازی تغییر کند و دومین اقدام این است که املاک و اراضی که باید توسط سازمان‌ها و دستگاه‌های مسئول خریداری می‌شد؛ اما هنوز خریداری نشده و بلاتکلیف مانده است، تعیین تکلیف شود.

وی در مورد رایزنی برخی مناطق با صاحبان این گونه املاک برای احیاء یا تعیین تکلیف اراضی وملک رها شده نیز گفت: به دنبال آن هستیم که در هرجایی که امکان دارد، با ارسال پرونده اراضی اینچنینی به کمیسیون ماده ۵، زمین های رها شده را فعال کنیم و این یک مأموریت جدی برای شهرداران همه مناطق تهران است.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top