امروز: پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 20 جماد أول 1446 | 2024-11-21
کد خبر: 42235 |
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۹ | ارسال توسط : |
87 بازدید
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، اعلام کرد که آمار کودک همسری در سال گذشته ۱۲ درصد کاهش یافته است.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، انسیه خزعلی در حاشیه رونمایی از «اطلس ملی جمعیت» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سال ۱۴۰۱ شاهد ۱۲ درصد کاهش کودک‌ همسری به نسبت سال قبل بودیم.

وی افزود: برخی سایت‌های زرد مطرح کردند ۹ ماهه اول سال گذشته افزایش کودک همسری داشتیم درحالی که در ۹ ماهه اول سال گذشته شاهد ۲۰ درصد کاهش کودک همسری در قیاس با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ بودیم.

خزعلی تصریح کرد: در کل سال گذشته شاهد ۱۲ درصد کاهش کودک‌ همسری بودیم و این حرکت خوبی است و نوید خوبی به ما می‌دهد که شرایط فرهنگی آن مناطق که دارای کودک همسری هستند بهتر می‌شود. کودک همسری عمدتا مساله فرهنگی است، البته ممکن است مساله اقتصادی هم نقش داشته باشد اما من معتقدم عمدتا فرهنگی است و باید در این راستا کار فرهنگی انجام شود.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، در بخش دیگر سخنان خود درباره اهمیت اطلس جمعیت رونمایی شده در این مراسم، توضیح داد: داشتن داده‌های صحیح و آمایش سرزمینی صحیح در استان‌های مختلف در برنامه‌ریزی و تحلیل مناسب بسیار مهم است تا بتوانیم در آینده کشور به ویژه در مورد مسائل جمعیتی نقشه صحیحی را طراحی کنیم.

وی با بیان اینکه داده‌های اطلس جمعیت رونمایی شده بر اساس سرشماری سال ۹۵ به عنوان آخرین سرشماری کشوری است، تصریح کرد: ضمن اینکه گردآوری این اطلس بسیار کار خوبی است و تقسیم کار خوبی را در استان‌ها انجام داده است اما الان به روز رسانی کاملی برای این اطلس انجام نگرفته ولی این وعده داده شده است که اطلس به روز رسانی شود. در بسیاری از موارد تفکیک جنسیتی در آمارهای اطلس دیده شده است.

خزعلی افزود: آمارهای این اطلس مربوط به سال ۹۵ و آخرین آماری است که در کشور احصاء شده است. امیدواریم با وعده‌ای که داده شده در ماه‌های آینده شاهد “تحت وب” قرار گرفتن این اطلس باشیم تا به طور روزانه آمار جمعیت را داشته باشیم. قول داده شده است که در ماه‌های آینده تحت وب قرار گیرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: بخشی از برنامه‌هایی که برای جمعیت تدبیر می‌شود، کوتاه مدت است که مربوط به بحث اقتصادی و بخشی بلند مدت است که مربوط به بحث فرهنگی می‌شود. برنامه بلند مدت فرهنگی طبیعتا دیر جواب می‌دهد اما باید متمرکز بر کار فرهنگی شد.

وی درباره اعتبارات حوزه جمعیت نیز توضیح داد: در حوزه اعتبارات جمعیت هم سال گذشته تخصیص داده نشد و هم امسال اعتبار زیادی دیده نشد. بیشتر نظر این است که همه دستگاه ها باید بخشی از اعتبار خود را به این مساله اختصاص دهند. ما توانستیم برای سال ۱۴۰۲ درصدی بودجه را در حوزه زن و خانواده بگیریم که بخشی از این یک درصد به جمعیت اختصاص خواهد داشت.

خزعلی در پاسخ به این سوال که به نظر شما چرا دستگاه‌ها در حوزه جمعیت کم کاری می‌کنند و بعضا اعتبارات این حوزه را در جای دیگر هزینه می‌کنند؟، افزود: گاهی آنقدر دستگاه‌ها کمبود بودجه دارند و مسائل زیر بنایی دستگاه‌ها لنگ می‌ماند که وقتی می‌خواهند از بودجه‌ها حذف کنند، بودجه جمعیت را حذف می‌کنند.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top