به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، استفاده از محصولات سبز که سازگار با محیط زیست هستند و کاهش تولید پسماند مخرب محیط زیست از مسائلی است که امروزه به دغدغه اصلی دوستداران محیط زیست تبدیل شده است. این درحالیست که بر اساس آمار world Population Review (سازمانی که داده های آماری جمعیتی به روز را درباره تمامی کشورها ارائه میدهد) در سال ۲۰۲۱ ایران رتبه ۱۷ در تولید زباله را داشت. در این شرایط اداره کل محیط زیست استان تهران ضمن ارایه اطلاعاتی درباره پسماند به راههای کاهش آن اشاره کرده است.
*روزانه در کشور حدود ۴۳۵۰ تن پلاستیک – که زمان تجزیه آنها به صدها سال میرسد – را به همراه پسماندهای خانگی وارد محیط زیست میکنیم بنابراین باید سعی کنیم با تفکیک از مبداء آلودگی و فشار بر طبیعت را کاهش دهیم.
* از هر تن زباله خانگی حدود ۱۰۰ لیتر شیرابه تولید میشود که میتواند باعث آلودگی شدید آب و خاک شود.
*روزانه در کشور حدود ۵۸هزار تن زباله عادی تولید میشود که حدود ۹۳ درصد آن بهصورت غیربهداشتی دفع میشود بنابراین برای کاهش فشار بر محیط زیست باید زباله کمتری تولید کنیم.
*میزان بازیافت پسماند خشک در شهرهای کشور حدود هفت درصد است که نسبت به کشورهای دیگر پایین است. بدین جهت بهتر است سعی کنیم برای کاهش فشار بر محیط زیست، تفکیک از مبداء را از خانه شروع کنیم.
*روزانه در شهرهای کشور حدود ۴۸هزار تن و درروستاهای کشور حدود ۱۰هزار تن زباله تولید میشود که فشار فراوانی را بر طبیعت وارد کرده است. راهکار کاهش این فشار، تولید زباله کمتر است.
*روزانه در روستاهای کشور بیش از ۱۰ هزار تن زباله عادی تولید میشود که اکثرا بدون رعایت اصول لازم دفع میشوند. بدین جهت سعی کنیم برای حفظ اراضی کشاورزی، رودخانهها و طبیعت از پراکندن زباله در طبیعت جلوگیری کنیم.
* حدود ۷۵ درصد از ۵۸هزار تن زباله تولیدی روزانه در کشور را مواد آلی تشکیل میدهد و از هر تن زباله عادی، ۱۰۰ لیتر شیرابه تولید میشود. بدین جهت برای کاهش آلودگی در محیط زیست باید از اسراف خودداری کنیم.
*هر فرد بهطور متوسط سالانه شش برابر وزن خود زباله تولید میکند.
*متوسط سرانه زباله تولید شده در تهران ۳۲۰ کیلوگرم است. از سوی دیگر در حالی که سرانه تولید زباله در جهان حدود ۱۱۰ کیلوگرم در سال و سرانه روزانه در مقیاس جهانی ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم است، این رقم در ایران ۶۰۰ گرم و در شمال شهر تهران ۱۲۰۰ گرم است.
بیشتر بخوانید: «آشغالهای دوستداشتنی»؛ تفکیک پسماند را جدی بگیریم
بیشتر بخوانید: رتبه ۱۷ ایران در تولید زباله/ هر ایرانی روزانه چقدر زباله تولید می کند؟
انتهای پیام
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.