امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 38603 |
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۸ | ارسال توسط : |
126 بازدید
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

معاون میراث فرهنگی از استرداد بخشی از اشیاء تاریخی ایران از انگلستان در آینده‌ای نزدیک خبر داد و درباره بازگشت باقی مانده الواح هخامنشی از آمریکا، گفت: استرداد الواح هخامنشی از دانشگاه شیکاگو به روابط ایران و آمریکا گِره خورده و فعلا وقفه ایجاد شده است.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، علی دارابی ـ قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ در نخستن نشست خبری خود که چهارشنبه ۳۰ آذرماه ۱۴۰۱ برگزار شد، درحالی‌که از اواخر شهریورماه ۱۴۰۰ در این سمت منسوب شده است، در عین حال که با انتقادهای گسترده رسانه‌ها درباره پاسخگو نبودن معاونت میراث فرهنگی نسبت به وقایع این حوزه روبه‌رو شد، مروری داشت بر اقداماتی که تا کنون در حوزه میراث فرهنگی انجام شده است و درباره استرداد اشیاء تاریخی به ایران از جمله الواح هخامنشی، غرق شدن بیش از ۱۲۰ محوطه باستانی با آبگیری سد چم‌شیر، چالش‌های سیاسی ثبت میراث ناملموس، تعیین وضعیت حقوق و دستمزد نیروهای پایگاه‌های میراث فرهنگی که در هفته‌های اخیر به دلیل نقص قانون استخدام ‌چالش‌برانگیز شده است و مداخلات برخی استان‌ها در امور میراث فرهنگی، توضیحاتی داد.

معاون میراث فرهنگی در پاسخ به سوال انعکاس روز و به نقل از ایسنا درباره آخرین وضعیت پرونده‌های استرداد آثار تاریخی ایران و مشخصا بازگشت الواح هخامنشی از آمریکا به ایران که قرار بود تا حدود سه ماه پیش اتفاق افتد، گفت: بخش قابل ملاحظه‌ای از موضوع بازگشت الواح هخامنشی به ایران حل شده بود، ولی به دلیل شرایطی که در دو سه ماه اخیر پیش آمد و روابط و مناسبات خارجی ما را به طور کلی تحت‌تاثیر قرار داد، وقفه بزرگی ایجاد کرد و در عین حال که دادگاه حکم داده و بخشی از الواح بسته‌بندی شده بود که به ایران برگردد، اما الان انجام نمی‌شود، چون بازگشت آن‌ها به روابط ایران و آمریکا گره خورده است. هرچند با توجه به حکم دادگاه، خوش‌بین هستم مشکلی برای تحویل الواح وجود نداشته باشد.

انگلیس بخشی از اشیاء تاریخی ایران را پس می‌دهد

او ادامه داد: سه پرونده مفتوح دیگر داریم؛ اخیرا در دادگاه لندن موفق شدیم تعدادی از آثار فوق‌العاده نفیس را پس بگیریم. هفته قبل از طریق وزارت خارجه اقدامات لازم برای پرداخت حق‌الوکاله وکیل مربوطه انجام شد.

دارابی افزود: در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کارگروهی را برای استرداد تشکیل داده‌ایم، از وزارت خارجه هم تشکر می‌کنم که با جدیت و غیرت کمک می‌کند. امیدوارم هر چهار پرونده استرداد اشیاء را به نتیجه برسانیم.

چرا قرارداد و حقوق نیروهای پایگاه‌های میراث ملی و جهانی معیوب است؟

قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به سوال دیگر انعکاس روز و به نقل از ایسنا درباره حقوق و قراردادهای نیروهای پایگاه‌های میراث فرهنگی که با نقص قانون استخدام مواجه شده است، درحالی‌که پیش‌تر گفته شده بود با تغیین وضعیت قرارداد این نیروها، “کار بزرگ و شاهکاری” اتفاق افتاده، اما از آن زمان نه تنها این نیروها حقوق‌شان را نگرفته‌اند که با قراردادی معیوب مواجه شده‌اند، توضیح داد: از این جهت گفتم کار بزرگی انجام شد، چون بیش از ۱۵۰ پایگاه میراث ملی و جهانی داریم که نیروهای آن به صورت قرارداد همکاری، کار می‌کردند که در پایان کار باید دنبال کار دیگری می‌رفتند، ‌ اما خیلی از آن‌ها با پایگاه‌ها ادامه همکاری دادند. در دولت سیزدهم که به وزارت میراث فرهنگی آمدیم با پدیده‌ای مواجه شدیم؛ وقتی آقای رییسی ـ رییس‌جمهور ـ به تخت جمشید رفتند همکاران ما گفتند پنج ماه حقوق نگرفته‌اند، علت آن این بود که از محل بودجه عمرانی حقوق می‌گرفتند. ما کار بزرگی انجام دادیم، سرفصل حقوق این نیروها که نزدیک ۸۰۰ نفر می‌شود را به بودجه جاری انتقال دادیم. مصوبه دولت را هم گرفتیم. در عمل باید فهرست آن‌ها را تهیه می‌کردیم که اسامی آن‌ها دارای اختلاف بود. بعضی از اسامی با صورتِ استان همخوانی نداشت. استان بعضی از نیروها را در بخش دیگری به کار گرفته بود، برای همین تا به آمار درستی برسیم زمان برد.

او اضافه کرد: از طرفی، آن نیروها باید با یک شرکت دیگر طرف قرارداد می‌شدند که شرکت توسعه گردشگری طرف قرارداد شد. برای این ۸۰۰ همکار نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان باید بودجه پیش‌بینی می کردیم که یک ریال آن در ردیف بودجه دولت و وزارت نبود، به ناچار امسال این ۱۰۰ میلیارد تومان را از محل بودجه عمرانی پایگاه‌ها تأمین کردیم، اما مشکلی که پیش آمد این بود این نیروها مقداری دیون داشتند، از طرف دیگر باید افزایش حقوق صورت می‌گرفت که نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان بودجه اضافی تحمیل می‌کرد. به هر حال آقای ضرغامی دستور داد از بخش‌های دیگر این بودجه تأمین شود.

دارابی گفت: اکنون از تمام استان‌ها اسامی نیروهای پایگاه‌ها را داریم، سوابق کار و تعهدات آن‌ها هم مشخص است. دیروز هم جلسه طولانی برای تطبیق وضعیت صورت گرفت. امیدوارم هفته آینده احکام جدید ابلاغ شود. جای نگرانی وجود ندارد. بخش قابل توجهی از مشکلات مطرح شده به خاطر تأمین منابع و تبدیل وضعیت است.

دارابی این اطمینان را داد که برخلاف گذشته نیروهای پایگاه‌ها مثل بقیه همکاران میراث فرهنگی زیرنظر اداره کل منابع انسانی قرار بگیرند که این اداره موظف است ماهانه حقوق آن‌ها را پرداخت کند و امیدوارم در هفته آینده این مشکل حل شود.

اگر میراث فرهنگی به «چم‌شیر» اعتراض کرده چرا سد آبگیری می‌شود؟

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به پرسشی درباره سد «چم‌شیر» با توجه به زیرآب رفتن حدود ۱۲۰ محوطه باستانی و نیمه‌کاره ماندن کاوش‌های نجات‌بخشی و موضع وزارت میراث فرهنگی در این‌باره، اظهار کرد: این موضوع جدیدی نیست. پژوهشگاه میراث فرهنگی از دهه هشتاد کاوش‌ در حوضه آبگیری این سد را آغاز کرده است، سه کاوش هم انجام شده و ۱۸ محوطه دیگر شناسایی شده است. میراث فرهنگی موضع و نظرش را رسماً به دستگاه‌های مسؤول اعلام کرده است و در چمشیر فعال بوده و آثار نفیسی پیدا کرده است.

او درباره نظر مشخص میراث فرهنگی درباره آبگیری سد چم‌شیر گفت: پژوهشگاه میراث فرهنگی رسماً اعلام کرده  است که آبگیری این سد موجب می‌شود بخش زیادی از آثار باستانی از بین برود. طبیعی است که وزارت میراث فرهنگی و پژوهشگاه نظر مخالفشان را اعلام کرده‌اند و این کاملا روشن است. این‌که چرا سر و صدای ما در نیامده است، چون ما در جلسات سر و صداهای خود را کرده و مکاتبات هم انجام شده است.

معاون میراث فرهنگی، درحالی‌که خبرنگاران نسبت به پاسخ پرسش مربوط به آبگیری سد چم‌شیر متقاعد نشده و همچنان خواستار اعلام نظر شفاف‌تر متولی میراث فرهنگی درباره غرق شدن بخشی از تاریخ ایران در جریان آبگیری این سد شدند، بیان کرد که فکر می‌کنم به اندازه کافی درباره سد چم‌شیر پاسخ داده‌ام، موضع وزارت میراث فرهنگی هم روشن است. توضیحات بیشتر در این‌باره را پژوهشگاه میراث فرهنگی می‌تواند ارائه دهد.

وزارت خارجه چرا ساختمان‌های میدان مشق را تخلیه نمی‌کند؟

دارابی در ادامه این نشست به پرونده «میدان مشق» و واگذاری ساختمان‌های محدوده آن از جمله ساختمان وزارت امور خارجه اشاره کرد و در پاسخ به پرسشی درباره تعلل در به سرانجام رساندن این موضوع و خروج وزارت خارجه از این میدان، گفت: این پرونده سال‌ها معطل مانده بود، اما پس از بازدید آقای رییسی از میدان مشق، واگذاری ساختمان‌ها زمان‌بندی شده و موضوع را پیش می‌بریم. در موضوع میدان مشق، وزارت خارجه توافق را امضا کرده و برنامه این است که سالانه ساختمان‌ها تخلیه شوند و زمان آن را دولت باید اعلام کند که هنوز اعلام نکرده، علت آن این است که مکانی را برای جابه‌جایی باید تعیین کنند. درباره تخلیه ساختمان‌های وزارت خارجه ابتدا مخالفت‌هایی بود، اما با مذاکره و گفت‌وگو موافقت شد. و آقای امیرعبداللهیان همکاری خوبی داشتند.

سرانجامی برای «عمارت مسعودیه»

قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره سرانجام «عمارت مسعودیه»، اظهار کرد: دو جلسه برگزار شده که پس از اقامه دعوا تجدیدنظر شد. جلساتی در میراث با طرف قرارداد برگزار شد و درباره زمان و مدت اجاره و نحوه مرمت توافق‌های خوبی صورت گرفته و درحال نهایی شدن است. ما وسط کاری وارد موضوع عمارت مسعودیه شدیم که باید مدیریت می‌کردیم. حالا هم با انعطاف نظر طرف قرارداد، توافق‌های خوبی برای میراث فرهنگی و همچنین سرمایه‌گذار صورت گرفت. در این دو سه جلسه قرار بر این شد به لحاظ زمان و نحوه بهره‌برداری و موضوع مرمت آنجا، اقداماتی را انجام دهند. صندوق احیا هم که آنجا مستقر است پیگیر موضوع هست.

الواح هخامنشی در آمریکا گیر افتاده است

ادامه دارد…

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top