علی قربانی در گفت وگو با انعکاس روز و به نقل از ایسنا، در تشریح آخرین وضعیت دهیاری های کشور در صدور مجوزها گفت: به استناد قانون تأسیس دهیاریهای خودکفا در روستاهای کشور صدور مجوز تأسیس دهیاری برعهده وزارت کشور است و از ابتدای صدور مجوز تأسیس دهیاری، رویکردی مبتنی بر برخورداری جمعیت روستایی بیشتر مدنظر بوده است. بر همین اساس همواره روستاهای پرجمعیت در صدور مجوز تأسیس در اولویت قرار داشتهاند تا این فرآیند از نظام و سامان عادلانهای تبعیت کند.
وی افزود: تا کنون برای ۳۷۸۳۰ دهیاری از سوی وزارت کشور مجوز تأسیس صادر شده است و حدود ۹۵ درصد جمعیت روستایی کشور را تحت پوشش خدمات خود قرار دادهاند.
قربانی درباره درجه بندی دهیاری های کشور نیز گفت: با اصلاح آییننامه اجرایی شوراها در سال ۱۳۹۸، دستورالعمل درجهبندی دهیاریها بر اساس شاخصهای جمعیت، وسعت و درآمد، مرکزیت دهستان یا بخش و دارا بودن ظرفیت گردشگری روستا از درجه یک تا شش اصلاح و به استانداریها ابلاغ شد. بر این اساس دهیاریها به شش درجه درجهبندی میشوند. تا کنون نیز ۳۴هزارو ۶۶۷ دهیاری در کشور درجهبندی شده است یعنی حدود ۹۲.۵ درصد دهیاری های کشور درجه بندی شدهاند.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در بخش دیگری از صحبت های خود از راه اندازی کمیته انضباط کار در استانداریها خبر داد و افزود: در راستای انتظامبخشی به امور دهیاریها، کاهش تخلفات احتمالی و رسیدگی به تخلفات دهیاران و کارکنان دهیاریها کمیته انضباط کار در استانداریها راهاندازی شده است.
وی درباره حمایت از طرح های درآمدزای دهیاری ها نیز گفت: به منظور کمک به دهیاریها برای ایجاد درآمد پایدار در قالب اجرای طرحهای درآمدزا در روستاها، از ابتدای سال ۱۳۹۵ با انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با پست بانک ایران و تمدید آن در سال ۱۴۰۰، تخصیص تسهیلات بانکی به طرحهای دارای توجیه فنی و اقتصادی آغاز شده است.
قربانی افزود: بر این اساس تاکنون ۱۴۰۴ طرح درآمدزای دهیاریها در کمیته ملی وام دهیاریها تصویب و ۶۵۵ میلیارد تومان اعتبار به آنها تخصیص داده شده است. طرحهای درآمدزای دهیاریها در زمینههای کشاورزی، صنعتی، عمرانی، خدماتی ،گردشگری و ماشینآلات میباشد که فرصت اشتغال برای ۳۱۴۳ نفر در روستاهای کشور فراهم شده است.
وی ادامه داد: در راستای همافزایی توان دهیاریها برای ارایه خدمات مؤثر به روستاییان و تحقق برنامهریزی پهنهای در این نواحی، تأسیس و توسعه تعاونی دهیاریها با بهرهگیری از ظرفیت قوانین و مقررات بخش تعاون از طریق همکاری مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت پذیرفت. تعاونیهای مذکور با عضویت بیش از ۲۱ هزار نهاد دهیاری در پهنه جغرافیایی کشور تشکیل شده است و زمینه اشتغال بیش از ۱۲ هزار نفر را در روستاهای کشور فراهم کرده است.
انتهای پیام
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.