امروز: پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 20 جماد أول 1446 | 2024-11-21
کد خبر: 32217 |
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۸ | ارسال توسط : |
213 بازدید
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه ۴۴ هزار نفر از فعالان صنایع‌دستی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، از مذاکرات و بررسی‌ها برای بازگرداندن فرش به خانه اصلی‌اش خبر داد.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، سید عزت‌الله ضرغامی در حاشیه سفر به غرب استان مازندران، در بازدید از طرح‌های نیمه‌کاره گردشگری این منطقه، با تبریک روز جهانی صنایع‌دستی، اظهار کرد: «صنعت فرش یکی از مصادیق بارز صنایع‌دستی است که در سال‌های اخیر با مجوزات قانونی این صنعت به حوزه صمت منتقل شد؛ البته اخیرا گفت‌وگوهایی برای بازگشت صنعت فرش به خانه اصلی خودش صورت گرفت که نیاز به بررسی دارد تا تصمیم نهایی اخذ شود.» 

بیشتر بخوانید:

فرش را هنر ببینید نه صنعت!

او از صنایع‌دستی به‌ عنوان نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و افزود: «صنایع‌دستی باعث افتخار ماست، غیر از مساله هویت صنایع‌دستی یک هنر صنعتی است، از ۴۶۰ رشته صنایع‌دستی در جهان ۲۹۹ رشته در ایران در بالاترین سطح خود قرار دارد.» 

ضرغامی تصریح کرد: «می‌توانم با جرات بگویم که صنایع‌دستی کشور ما در دنیا نمره اول را دارد، صنایع‌دستی غیر از مباحث هنری و هویتی نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور دارد، نقطه بارز اقتصاد مقاومتی صنایع‌دستی است که تحریم و وابستگی ندارد.» 

او با تاکید بر لزوم برنامه‌ریزی درست برای حل مشکل فعالان حوزه صنایع‌دستی اعلام کرد: «حدود ۵۲۰ هزار نفر در حوزه صنایع‌دستی شناسایی شده‌اند و فعال هستند، همچنین بیش از ۵۰۰هزار نفر فعال دیگر در صنایع‌دستی وجود دارد که در سامانه نبودند و شناسایی شده‌اند.» 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضاف کرد: «اخیرا ما کلا مجوزها را منتفی کرده‌ایم. ۲۶۶ رشته در سامانه وارد شده و فقط اعلام می‌کنند که می‌خواهند مجوز کسب کنند که حاکی از یک نگاه تحولی برای رونق صنایع دستی دارد.» 

او خاطرنشان کرد: «تحول در تولید صنایع‌دستی در اولویت ماست، صنایع‌دستی باید کاربردی شده و در سبد خرید مردم قرار بگیرد. تحول در زیبایی‌شناسی و جذابیت‌های بصری برایمان اهمیت دارد، تاکنون برندسازی و بسته‌بندی ما ضعیف و عرضه اصلا مدیریت شده نبوده است.» 

مهندس ضرغامی با بیان اینکه در زمینه مبادی عرضه اقدامات جدی انجام گرفته است، اضافه کرد: «تمام محیط امامزاده‌های کشور در خدمت بازارچه‌های صنایع‌دستی ما هستند. همچنین با تعاونی‌ها وارد گفت‌وگو شدیم.» 

او درباره بیمه هنرمندان صنایع‌دستی گفت: «۴۴هزار از فعالان صنایع‌دستی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و حدود ۳هزار نفر دیگر به عناوین دیگر با درصدهای متفاوتی بیمه شده‌اند، اما این مقدار شایسته جمهوری اسلامی ما نیست. طی گفت‌وگو با شخص رییس جمهور ایشان نیز پیگیر حل مشکل بیمه صنایع‌دستی هستند، البته اگر حوزه صنایع‌دستی سودآور شود، مسئله بیمه هم خود به خود حل می‌شود.» 

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اضافه کرد: «امروز صنایع‌دستی بیمار است باید دستش را گرفت که اگر از جایش بلند شود، خیلی از بیماران دیگر را شفا می‌دهد و اقتصاد را می‌تواند درمان کند، پس همه دستگاه‌ها باید کمک کنند.» 

او همچنین متذکر شد که در وزارتخانه تقویت ارتباطات بین‌بخشی بیش از پیش مورد توجه است. 

مهندس ضرغامی خاطرنشان کرد: «بخش زیادی از بازدیدها در اکوتوریسم و جاذبه‌های طبیعی است. گردش کردن جزو ماموریت‌های ماست، حتما برای بازدید از جاذبه‌های کم‌بدیل مازندران وقت زیادی باید بگذاریم.» 

او در پایان اظهار کرد: «در سفر رئیس‌جمهوری از غرب مازندران و فرودگاه رامسر بازدید داشتم و دستور تجهیز فرودگاه به امکانات فنی و تجهیزات ناوبری به دستگاه‌های مربوطه منتقل شد. ترابری هوایی یکی از مهم‌ترین مسائل در گردشگری هوایی است که نیاز به اعتبار بیشتری دارد.»

فرش، یکی از کالاهایی که در عین فرهنگی بودن، در مقایسه با سایر تولیدات در حوزه صنایع دستی بیشتر و بیشتر رنگ اقتصادی دارد و بر روی ابعاد اقتصادی آن در سیاست‌گذاری‌ها تمرکز می‌شود؛ اما این نگاه چقدر درست است و چقدر باید نگاهمان در حوزه فرش اقتصادی باشد؟

با روی کار آمدن سیدعزت الله ضرغامی، طرح جداسازی مرکز ملی فرش ایران از وزارت صمت و پیوستن آن به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مطرح شد. این طرح که در اردیبهشت ماه امسال از سوی رییس مرکز ملی فرش منتفی اعلام شده بود، حالا بار دیگر با تاکید جدید وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مبنی بر بازگشت مرکز ملی فرش به این وزارتخانه، منتفی و تمام شده به نظر نمی‌رسد.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top