به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، عیسی زارعپور امروز در مراسم روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی که در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، گفت: زندگی مردم دیجیتالی شده است و دیگر بزرگراههای جدید را باید با میزان فیبر نوری شناخت. این مساله سبب شده تا دولتمردان از این پس سیستمهای فیزیکی را به سمت فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی ببرند. امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات زیرساخت زیست مردم محسوب میشود و بهرهگیری و کاربردیسازی این فناوری در شرایط حاضر یک الزام است.
وی ادامه داد: حتی اتحادیه جهانی مخابرات نیز شعارهای سالانه روز جهانی ارتباطات را از شعارهای عمومی و کلی، بهسمت گرهگشایی مشکلات و ایجاد ظرفیتها با ICT سوق داده و امسال هم استفاده از فناوری اطلاعات برای سالمندان انتخاب کرده است. دولت سیزدهم نیز به دنبال این است که از این فناوری برای تسهیل زندگی مردم استفاده کند، ما برای اینکه بتوانیم حکمرانی مبتنی بر داده را در کشور راهاندازی کنیم و تصمیماتمان برپایه حدس و گمان نباشد و براساس اطلاعات باشد، نیازمند استفاده از ظرفیتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات هستیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه استفاده از ارتباطات و فناوری اطلاعات باید برای تسهیل زندگی مردم، حکمرانی مبتنی بر داده و توسعه اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد، گفت: در حالی که دبیرکل اتحادیه جهانی مخابرات اعلام کرده حدود ۶۰ درصد از مردم دنیا به ارتباطات دسترسی دارند، در ایران حتی روستاهای ما هم اینترنت دارند و اکنون با اتصال ۶۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار، ۸۶ درصد روستاها به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند و پیشبینی ما این است که در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ کل روستاها به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
گرههای کشور با فناوری اطلاعات قابل گشایش است
زارعپور با بیان اینکه بخش ICT حتی در طرح اقتصادی دولت نیز در کنار دولت است، گفت: گرههای کشور با فناوری اطلاعات قابل گشایش است و با وجود ابزارهای این فناوری، اجرای هر طرح، بیش از گذشته، اجرایی به نظر میرسد. برای مثال برای تشخیص بانکهای اطلاعاتی کشور که خطای دهکهای یارانه را به حداقل برسانیم میتوان از فناوری اطلاعات کمک گرفت و این نمودی از گرهگشایی فناوری اطلاعات است. این حوزه میتواند توسعه اقتصاد کشور را متحول کند و ظرفیتهای زیادی دارد و اکنون دولت کل اختیارات مربوط به اقتصاد دیجیتال را به یک کارگروه ویژه سپرده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برنامههای متعددی با محور کار شبکه ملی اطلاعات در دست انجام است، افزود: شبکه ملی اطلاعات شبکهای پرسرعت، با کیفیت، مستقل و امن در سراسر کشور خواهد بود که خدمات متنوع و باکیفیتی را به مردم عرضه میکند و با بهرهگیری از ارتباطات و فناوری اطلاعات، زندگی را به کام مردم شیرین میشود. امروز بسیاری از کشورهای پیشرفته دنبال راهاندازی این شبکه هستند و در این زمینه جمهوری اسلامی ایرانی یکی از کشورهای پیشتاز است.
زارعپور با اشاره به اجرای پروژه توسعه ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری در کشور، گفت: در ابتدای کار بسیاری میگفتند که این حجم کار شدنی نیست. اما امروز میبینیم که حتی دولت برای نخستین بار در تاریخ کشور، یکسوم درآمد خود را از اپراتورهای موبایل، صرف توسعه این پروژه خواهد کرده و سه درصد درآمد خود از اپراتورهای ثابت را برای تسهیل این پروژه واگذار کرد. دولت زیرساختهای قانونی را برای پیشبرد این پروژه فراهم کرده و موانع را برداشته است. ما با تجهیزات وارد این کار شدهایم و منتظر کسی نمیایستیم و پشت اپراتورها و کسانی که پای کار بیایند هستیم.
ادامه دارد
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.