امروز: پنجشنبه, ۲۴ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 13 جماد أول 1446 | 2024-11-14
کد خبر: 30484 |
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۹ | ارسال توسط : |
175 بازدید
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه ۸۵ درصد حریق جنگل‌ها عامل انسانی دارد ، از تهیه بیش از ۲۳ هزار قلم کالای حفاظتی و اطفای حریق با ارزش حدود ۴۰۰ میلیارد ریال جهت توزیع در استان‌ها خبر داد.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، مسعود منصور، در مراسم ارسال تجهیزات حفاظتی جهت صیانت از جنگل‌ها و مراتع به منابع طبیعی سراسر کشور گفت: با توجه به اینکه امسال به عنوان سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین معرفی شده است ما ۱۴ پروژه دانش بنیان را هدفگذاری کردیم که دو مورد آن در زمینه حفاظت است که در زمان مناسب اطلاع رسانی خواهد شد. بنابراین در کنار فعالیت‌های فناورانه و نوآورانه که در خصوص حفاظت باید انجام دهیم، ابزارهای مورد نیاز حفاظت و اطفای حریق در دستور کار است که برای استان‌ها باید تهیه شود.

وی ادامه داد: براساس پیگیری‌های انجام شده، بیش از ۲۳ هزار قلم کالا و ابزار مورد نیاز حفاظت و اطفای حریق با ارزش حدود ۴۰۰ میلیارد ریال برای همه استان‌های کشور تهیه شده و وضیت توزیع در مناطق مختلف برحسب میزان مرتع و جنگل و حریق متفاوت است.

منصور با بیان اینکه این تجهیرات ظرف امروز تا هفته آینده به استان‌ها ارسال می شود تصریح کرد: بخشی از این تجهیزات دوربین‌هایی است که در مناطق بحرانی نصب می‌شود و ما از طریق مانیتورینگ، این مناطق بحرانی را رصد می‌کنیم وبخشی از تجهیزات ارسالی به استان‌ها هم  تعدادی موتور سیکلت برای مناطق صعب العبور در جنگل‌ها است که اختیار ماموران و پاسگاه‌های حفاظت ما قرار می‌گیرد.

توزیع ۲۳ هزار کالای حفاظتی و اطفای حریق در استان‌ها/ ۸۵ درصد آتش‌سوزی جنگل‌ها عامل انسانی دارد

وی افزود: در واقع هم همکاران را به فناوری‌های نو مجهز می‌کنیم و هم تجهیزات مورد نیاز برای عملیات میدانی را فراهم می‌کنیم . امیدواریم حاصل این کارها مراقبت و حفاظت بهتر از منابع و سرمایه‌های طبیعی باشد که به عنوان ثروت بین نسلی حفاظت از آن وظیفه اصلی سازمان منابع طبیعی است و از طرفی حفظ این سرمایه ها یک فرهنگ عمومی و رسالت همگانی است.

منصور در مورد مسئله آتش‌سوزی عمدی و غیرعمدی جنگل‌ها نیز اظهار کرد: بیش از ۸۵ درصد از حریق‌ها عامل انسانی دارد. از عوامل انسانی ۹۰ تا ۹۵ درصد غیر عمد است و متاسفانه بین ۵ تا ۱۰ درصد حریق انسانی با رویکرد عمدی است.

وی بااشاره به اقدامات انجام شده در زمینه فرهنگسازی و جلوگیری از حریق جنگل‌ها گفت: در این راستا کارهای دیدبانی پیشگیری از اطفای حریق مورد توجه قرارگرفته و با اینکه سال ۱۴۰۰ خشکسالی داشتیم، تعداد حریق نسبت به سال ۱۳۹۹ کاهش داشته است و امیدواریم این روند کاهشی با توجه به اقدامات ترویجی باز هم در ۱۴۰۱ کمتر از ۱۴۰۰ شود.

رئیس سازمان جنگلها این را هم گفت که سال گذشته حدود ۱۳ هزار هکتار درگیر حریق شد و خوشبختانه خیلی سریع هم اطفا شد. در حریق‌ها میزان تخریب متفاوت است. نکته مهم اینکه تمام نقاطی که سال ۱۳۹۹ حریق جنگلی داشتیم، در سال ۱۴۰۰ جزو برنامه‌های احیا و جنگل‌کاری قرار گرفت تا به صورت آسیب دیده باقی نماند.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top