علی سلاجقه در گفت و گو با انعکاس روز و به نقل از ایسنا ضمن تشریح موضوع گردشگری در منطقه آشوراده گفت: ما در سازمان حفاظت محیط زیست خوشحالیم که رییس جمهوری در لحظات اول سفر خود به استان گلستان مشکلات محیط زیست را مد نظر قرار دادند و از منطقه بازدید کردند. بحث گردشگری در آشوراده مربوط به دستور اخیر رییس جمهوری نیست و گردشگری در این منطقه مجوز خود را در فروردین ماه ۱۴۰۰ دریافت کرده است. مجوز محیط زیستی این موضوع نیز در سال ۱۳۹۷ صادر شده است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: حتی در رابطه با مستثنیات مردم در این منطقه که مساحتی بالغ بر چهل و چند هکتار را شامل میشود، مجوز از شورای عالی شهرسازی کشور دریافت شده است و در این زمینه نیز مشکلی وجود ندارد.
وی با تاکید بر اجرای این طرح به عنوان چالش اصلی موجود ادامه داد: علاوه بر صدور مجوز زیستمحیطی در سال ۱۳۹۷ با اسناد بالادستی موجود و بازدیدی که نمایندگان کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در فروردین ماه ۱۴۰۰ از آشوراده داشتند، کار کاری قانونی است و مشکلی ندارد اما چالش اصلی ما در نحوه اجرای آن است.
سلاجقه مشکل موجود در این منطقه را عدم اجرای صحیح طرح گردشگری دانست و گفت: مجری این پروژه سازمان دهیاریها و شهرداریهای استان گلستان است. این سازمان باید دستور العملها و مواردی که اداره کل ارزیابی محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست در قالب مجوز به آنها ارائه کرده را رعایت کند اما تا کنون این اتفاق نیفتاده است و تا زمانی که این موضوع برطرف نشود، مشکل وجود خواهد داشت همچنین از زمان صدور مجوز نیز سه سال میگذرد و باید تمدید شود. مسائل مدنظر محیط زیست باید رعایت شود تا اجازه کار را بدهیم.
حتی باید از مناطق چهارگانه هم استفاده کرد!
وی با تاکید بر اهمیت استفاده صحیح از مناطق چهارگانه حفاظت شده محیط زیست اظهار کرد: ما معتقدیم که حتی مناطق چهارگانه نیز باید در جریان استفاده از ظرفیتهای مردمی قرار گیرند. اگر بتوان مناطق چهارگانه را بهنحوی مدیریت کرد که فقط و تنها فقط جوامع محلی و مردم بومی که در محدوده مورد نظر زندگی میکنند، از معیشتهای جایگزین بهره ببرند، حتما باید از این ظرفیتها استفاده و آنها را تقویت کرد. این بهرهوری باید در چارچوب قانون و شاخصهای زیست محیطی باشد.
سلاجقه در پایان با اشاره به لزوم همکاری جوامع محلی در این طرح گفت: اصل موضوع مبتنی بر حضور خود مردم و جوامع محلی است. این طرح میتواند به نوعی جایگزین مسائلی مانند شکار غیرمجاز شود. شکار غیرمجاز هم اکنون موضوعی است که حتی تبدیل به مستمسکی شده که برخی مسئولان استانی نیز به آن دامن میزنند. برای اجرای این طرح باید همه دستورالعملهایی که مجمع کمیته ارزیابی ارائه داده رعایت شود همچنین بهرهمندان از این طرح باید جوامع محلی منطقه باشند. تا کنون سازمان دهیاریها به دستور العمل مجوزها پایبند نبوده است و باید این مشکل برطرف شود.
انتهای پیام
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.