محسن صابری در گفتوگو با انعکاس روز و به نقل از ایسنا، با بیان اینکه مرکز تحقیقات پزشکی قانونی به عنوان تنها مرکز تحقیقات پزشکی قانونی در کشور ثبت شده است، گفت: با توجه به اساسنامه، یک سری اعضای حقیقی و حقوقی در هیات امنا داریم. همچنین یک معاونت پژوهش و فناوری داریم و گروه های ذیل آن گروه های علوم تشریح، بالینی، آزمایشگاه، آسیب های اجتماعی، فقه و حقوق و اخلاق در قم و … است.
وی ادامه داد: یک معاونت آموزش هم داریم که همزمان با مجوزی که از وزارت بهداشت گرفتیم به عنوان مرکز مهارتی یکسری مهارت ها را در حوزه پزشکی و پزشکی قانونی آموزش میدهیم. آخرین دوره برگزار شده توسط ما نیز برای دادپزشکان در مورد نحوه تعیین علت فوت و … بود.
صابری با بیان اینکه مرکز تحقیقات پزشکی قانونی یک بازوی علمی برای سازمان است، گفت: خیلی از طرح های تحقیقاتی که انجام می شود از داخل و خارج از سازمان به این قسمت ارائه می شود و خروجی آن در اختیار سازمان قرار می گیرد. در واقع وقتی یک نیازی در سازمان وجود داشته باشد ما در این بخش آن را پیگیری می کنیم.
رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی درباره اینکه آیا در مورد طرح های مختلف، مرکز تحقیقات پزشکی قانونی به موضوع ورود میکند یا خیر؟ گفت: موضوع به این بستگی دارد که از ما چه چیزی خواسته شود، مثلا در مورد سقط جنین درمانی، مسائل مربوط به مسائل فقهی آن به ما ارجاع داده شد که موضوع در مرکز مطالعات فقهی مرکز تحقیقات بررسی و نتایج هم به رییس سازمان ارائه شد.
وی با بیان اینکه مرکز مطالعات فقهی مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی در قم قرار گرفته است، گفت: دلیل این موضوع این است که ما با مراجع در ارتباط باشیم. خیلی از چالش های فقهی و حقوقی که از معاونت پزشکی و آزمایشگاهی به ما اعلام می شود را طی مکاتبه با مرکز مطالعات فقهی بررسی می کنیم.
رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: مثلا در مورد سقط جنین درمانی، این موضوع پیگیری و بررسیهایی انجام شده که با توجه به قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده ما نیز نظرات خود را بدهیم تا مشکلات و ابهامات رفع شود. بخشی از بازوی کارشناسی آن در مرکز مطالعات فقهی بود و ما در واقع یک بازوی علمی و مشورتی بودیم.
وی در خصوص برداشت بافت یا عضو از اجساد نیز گفت: این کار تنها با رضایت و اجازه و اطلاع بستگان متوفی انجام میشود و در این خصوص بدون رضایت هیچ اقدامی صورت نمیگیرد.
صابری با بیان اینکه درباره نحوه رفتار در پزشکی قانونی نیز دستورالعمل رفتاری وجود دارد، گفت: بر اساس دستورالعمل باید در این خصوص یک وحدت رویه وجود داشته باشد، مثلا در مورد برداشت بافت و … حتما و حتما تاکید شده که رضایت اولیاء دم باشد و حتما تاییدیه متخصصین اخذ شود.
انتهای پیام
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.