به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، احمد وحیدی، در نشست تخصصی “روند برنامه تحول راهبردی مبارزه با مواد مخدر و بررسی تحولات کشور افغانستان و پیامدهای آن در عرصه مبارزه” که در ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، اظهار کرد: موضوع مواد مخدر از اهم مسائل موجود در سطح جهانی و کشور است. این موضوع آنقدر مهم است که از چند دهه گذشته ایران تمام موازین حقوقی و شرعی خود را برای مقابله با این بلای خانمان سوز به کار گرفت و ظرفیت های بزرگی به میدان آورده شد.
وی ادامه داد: البته به دلیل اینکه اقتصاد مواد مخدر از جمله اقتصادهای مهم دنیا است به راحتی از سوی کسانی که از این مواد منتفع میشوند کنار گذاشته نخواهد شد، مافیای جهانی که جریان پولشویی را در دنیا اداره میکند واقتصاد بسیار پر رونقی را از این جهت سامان میدهد به راحتی نخواهد گذاشت این موضوع مورد نفی و انکار قرار گیرد و این خود محل سوال است که چگونه بانک های بین المللی مدعی شفافیت مبارزه علیه این اتفاق نمیکنند؟.
وزیر کشور، افزود: مگر میشود یک اقتصاد پر رونقی در حوزه مواد وجود داشته و سیستم بانک های بین المللی که ادعای شفافیت و سلامت برای آن بانک ها میشود، جلوی این پولشویی مواد مخدر گرفته نشود؟ مگر کسی این مواد را دستی و یا در گونی جابجا میکند؟ آقایانی که FATF را درست کرده و مدعی نظارات بر بانکهای جهانی اند کجا هستند که این اقتصاد مواد مخدر را مانع شوند؟.
وحیدی ادامه داد: ما حق داریم بدبین باشیم که کسانی که این اقتصاد را اداره میکنند همان کسانی اند که در این بانکها نفود دارند و در سازمانهایی که تحت عنوان نظارت بر مثلا مبارزه با پولشویی و آنچه در کنوانسیون پالرمو مصوب شده عمل نمیکنند، ظاهرا پیوستهاند؛ اما عمل نمیکنند و این از انتقادات جدی ما است.
وی با بیان اینکه آمریکاییها ۲۰ سال در افغانستان بوده و هیچ جایی نبود که آنها در افعانستان حاکم نباشند، ادامه داد: آمریکاییها اصلا به کسی پاسخگو نبودند، چطور زن و بچه را در عروسیها و عزاداری ها میکشتند ولی با مواد مخدر برخورد نکردند؟. مزارع کشت با عکسهای ماهوارهای به راحتی قابل تشخیص و آتش زدن است پس چرا اینکار را نکردند؟ آیا ما حق نداریم بدبین باشیم؟. البته متاسفانه همان ها هم با وجود اینکه متهم درجه یک هستند مورد سوال و با خواسته قرار نمیگیرند و یک آقایی که معلوم نیست تحت تاثیر چه لابی قرار گرفته جمهوری اسلامی را متهم میکند. این خیلی تصویر زشتی از نحوه مقابله با این پدیده در سطح جهان نشان میدهد.
وی ادامه داد: اینها مانع نمیشود ایران با تمام توان در میدان نباشد، در تروریسم هم این را میبینم. نفر اول مقابله با تروریسم در دنیا ایران است اما نحوه نگاه برخی قدرت های جهانی به این پدیده اینگونه است که در روز روشن انکار میکنند. اینها قصه های پر درد روزگار ما است اما مانع نمیشود ایران با تمام توان در میدان نباشد. مواد مخدر به تعبیر قرآن همه چیز را از بین میبرد وارزشهای انسانی را به پایین ترین حد خود میرساند تولید را از بین میبرد. و هزاران مشکلات و سبب های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی در پس آن پیدا میشود.
به گفته وحیدی، یکی از پدیدههایی که امروز باید راجع به راهکارهای مقابله با آن بیاندیشیم، مواد مخدر است و طبیعتا جمهوری اسلامی ایران با تمام قوت جلوی مواد مخدر چنانچه ایستاده و خواهد ایستاد.
وزیر کشور، اعتیاد را پدیدهای چند وجهی دانست و با اشاره به تحریمهای علیه ایران افزود: وقتی بیکار زیاد شود خود به خود ممکن است معتاد زیاد شود و زمانی که معتاد زیاد شود بیکاری زیاد میشود، کسانی که تلاش میکنند اقتصاد این کشور را با تحریم به زانو درآورند و سعی و تلاش میکنند کارخانجات ما بسته و فعالیت عالی تولیدات متوقف شود باعث میشوند بیکاری رشد کند. پس اگر ما آمریکایی ها را متهم کنیم کار اشتباهی میکنیم؟. بیکاری خود به خود هم آغوش است با اعتیاد است، آیا ما اینها را متهم میکنیم یا این امر حقیقت آشکاری است؟.
وزیر کشور افزود: برای مقابله با کاشت مواد مخدر باید دیپلماسی ما بسیار فعال باشد، نباید دولتها اجازه داده دهند در داخل سرزمینها این مواد کاشته شود و یا تولید شود. همچنین نباید به قاچاقچیان هیچ رحمی کرد، قاچاقچیان مواد مخدر از پست ترین شخصیتهای ممکن هستند.
وی با تاکید بر اهمیت ضربه زدن به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان، تصریح کرد: باید جریانات اقتصادی وصل به مواد مخدر تحت ذره بین قرار گرفته و با قدرت ضربه بخورند، آنچه از حمل و نقل و ترانزیت و منابع مالی حاصل از آن در غیر سیستمهای معمول منتقل میشود با قدرت توسط مامورین نیروی انتظامی باید برخورد جدی شود.
وزیر کشور با اشاره به تغییر کردن الگوی مصرف به عنوان راهی برای پیشگیری از اعتیاد، خاطر نشان کرد: تغییر الگوی مصرف در این زمینه نگاهی دو وجهی است چراکه ذاتا میتواند حاوی مفاهیم منفی باشد. ممکن است کسی فکر کند تغییر الگو مصرف یعنی ما نوعی از مصرف را به رسمیت میشناسیم. اما ذات اینکه تلاش در جهت اجتناب از استفاده این روانگردانهای شیمیایی داشته باشیم، تاکید موکد ما است. اصلاح این الگو مصرف همچنان جای کار دارد و محله محوری و خانه محوری برای مبارزه با آن خیلی مهم است و خانواده ها و محله ها باید در این راستا تلاش کنند و کار باید بین مردم شکل گیرد. حتی سازمانهای غیر دولتی فعال در این حوزه باید کارکرد مثبت خود را نشان دهند.
وحیدی همچنین در بخش دیگر سخنان خود درباره ضرورت درمان در امر مبارزه با مواد مخدر، تاکید کرد: جمع کردن معتادان متجاهر امری فوری و فوتی است، باید در برنامه زمانبندی شده کوتاهی، این متجاهرین را جمع کنیم، به همه استانداران، فرمانداران و شهرداران میگویم که باید در این راستا اقدام کنیم چراکه نباید چهره شهر با وجود معتادین متجاهر ولو اندک، مشمئزکننده باشد چراکه اندکش هم زیاد است.
به گفته وزیر کشور، اگر به تشخیص ستاد مبارزه با مواد مخدر درمان یک تا سه ماه برای معتادین متجاهر در مراکز درمانی کم است، باید مدت درمان تغییر کند. معتقدم این درخواست ستاد معقول و منطقی است چراکه ممکن است درمان با سه ماه جبران نشود. از سوی دیگر باید حتما معتادان متجاهر از سطح جمع شده و آنها را به روشی به دامن خانواده و اقتصاد بازگردانیم و نگاه منفی به آنها برداشته شود و چگونگی بازگشت اینها باید در ستاد مورد توجه قرا گیرد.
وی با بیان اینکه از علوم مختلف باید در راستای درمان متجاهرین استفاده کرد، ادامه داد: علوم شناختی و روانشناختی نیز باید به کمک درمان معتادان آید و فرد تحت درمان باید عادتهای ذهنی اش اصلاح شود. روشهای جدید درمانی برای اینکه ذهن فرد از این موضوع منصرف و روح و روان فرد از این مساله جدا شود در کنار درمانهای طبی باید مورد توجه قرار گیرد. در این راستا تبادل دانش در سطح جهان حتما لازم است. نقش فناوریها و تجهیزات جدید نیز مهم است.
وزیر کشور در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه تمام دستگاههای عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر باید حضور خود را قویتر کنند، تصریح کرد: نباید اجازه دهیم جایی که تازه جوانه اعتیاد میزند این جوانه رشد کند، باید همان ابتدا جلویش را گرفت. این یک پلتفرم هوشمند میخواهد که تک تک نقاط به لحاظ جغرافیایی و موضوعی و اقشاری لحاظ شود و بدانیم اگر اتفاقی افتاد این اتفاق در کجا رشد میکند و بلافاصله تیم های درمان و ارزیابی در آن موضوع متمرکز شده و اجازه توسعه آن اتفاق را ندهیم.
انتهای پیام
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.