گروه فرهنگی: سینا سرلک که در کنار محسن چاوشی چند ترانه پرطرفدار سریال «شهرزاد» را اجرا کرده از ایران مهاجرت کرد. بهمن بابازاده (خبرنگار موسیقی) با اعلام این خبر نوشت: «سالهاست سینا سرلک در آمریکا ساکن بوده، ولی امروز خبر از مهاجرت دائمی خود داد.» با وجود آنکه مهاجرت هنرمندان و هنرمندنماها از گذشته وجود […]
شادمهر عقیلی
هنوز هم لقب «شاه ماهی موسیقی پاپ» را به شادمهر عقیلی میدهند و اینکه بسیاری از ستارهها یحال حاضر موسیقی در کشور، تحت تاثیر جریان «شادمهریسم» توانستند به جایگاه کنونی برسند. پس از موفقیت خیره کننده آلبوم «دهاتی» ممنوعیتهایی در مورد شادمهر عقیلی اعمال شد، شادمهر به دلیل مجوز نگرفتن آلبوم «آدم و حوا» و همچنین ممنوع الصدا و تصویر شدن در تلویزیون، برخلاف میل باطنی اش تصمیم به ترک وطن گرفت تا ادامه زندگی موسیقایی خود را در آن سوی آبها تجربه کند. البته شاید افراد دیگری همزمان یا پیش از او مهاجرت کرده باشند، اما مهاجرت شادمهر عقیلی به دلیل شهرت او در ایران، بیش از دیگران در ذهن مردم و مخاطبان مانده است. شادمهر عقیلی هرچند که امروز جایگاه بالاتری نسبت به روزهای ابتدایی مهاجرت دارد، اما باز هم به جایگاه روزهای (پر پرواز) نرسیده است.
آرش سبحانی
آرش سبحانی مهندس معمار است و از دانشگاه صنعتی اصفهان فارغ التحصیل شده. موسیقی را با سازهای سنتی آغاز کرد و کمی بعد گیتار به دست گرفت و بی هیچ آموزشی آن را در سطح حرفهای ادامه داد. صدای سازش را در آلبوم دار قالی، کاری از گروه «راز شب» شنیده اید. او ۸ سال منتظر جرقهای در موسیقی بود تا به جلو حرکت کند، اما دریغا که پس از طی این دوران، با توجه به تلاش همه موزیسین ها، همه چیز به جای اول بازگشت و او ناامید، ترک وطن کرد. او اکنون در سانفرانسیسکوی آمریکا به سر میبرد. شغل اصلی اش را ادامه میدهد و موسیقی را در کارش تجربه میکند.
بابک امینی
بابک امینی، نوازنده گیتار و آهنگساز، به دلیل همراهی اش با گروه موسیقیای که همراه با فائقه آتشین به خارج از ایران رفتند، ایران را ترک کرد. اما مدتی بعد، از موزیسینهای لس آنجلسی فاصله گرفت و به فعالیتهای موسیقی خود مشغول شد. او تدریس میکند و به گرایش اصلی اش، یعنی موسیقی جز کلاسیک، میپردازد.
حامد نیک پی
حامد نیک پی، خواننده و نوازنده سازهای سنتی، چون سه تار و عود بود. او فارغ التحصیل رشته موسیقی دانشگاه سوره بود و بیش از نواختن، به خواندن آواز میپرداخت. اولین حضورش با گروه رومی بود و در کنسرتهای این گروه حضور داشت. همچنین با گروه مسعود حبیبی به هند سفر کرد و در جشنواره «جهان خسرو» خواند. او اکنون در آمریکا به سر میبرد و در زمینه تدریس موسیقی سنتی مشغول به کار است. هر از گاهی در کنسرت ها، میخواند و مینوازد.
سعید شنبه زاده
سعید شنبه زاده بوشهری است و بسیار تلاش کرده تا موسیقی بومی جنوب ایران را به ایرانیان و موسیقی دوستان سراسر دنیا معرفی کند. شنبه زاده از ۶ سالگی موسیقی را آغاز کرده و سازهایی، چون نی انبان، نی جفتی و دمام مینوازند. شنبه زاده هیچ آموزش آکادمیکی ندیده و نخستین بار در جشنواره موسیقی فجر اجرا داشت و سپس به جشنواره اولیون ایتالیا دعوت شده و در همانجا نیز به گروهی فرانسوی خونده شد که به جمع آوری موسیقی محلی نقاط مختلف ایران میپرداختند. او سال هاست که در فرانسه به سرمی برد.
محسن نامجو
محسن نامجو شهرت خود را تا حدود زیادی مرهون ساختارشکنی و ایجاد انواع جدید از موسیقی از رهگذر «تلفیق» است. نگرشی که از همان سالهای حضورش در میان اهالی تئاتر و موسیقی متولد شد و به دلیل ساختارهای متفاوت موسیقایی و کاراکتر شخصیتی جالب توجه از محسن نامجو، خود را به مخاطبان معرفی کرد. تا آنجا که همین هم نشینیهای موسیقایی که البته موافقان و مخالفان زیادی هم داشت و در نهایت هم منجر به خروج و مهاجرتش از ایران شد.
امیرحسین مقصودلو
امیرحسین مقصودلو از خوانندگانی است که سالها پیش به همراه تعدادی دیگر از هم نسلانش فعالیت خود را به صورت زیرزمینی آغاز کرد و کمی بعد به یکی از خوانندگان پرحاشیه تبدیل شد. تتلو زمانی که در ایران بود، برای کسب مجوز راههای مختلفی را امتحان کرد. تتلو پس از آنکه از دریافت مجوز فعالیت ناامید شد، برای جذب مخاطبان بیشتر حربههای مختلفی را به کار گرفت. امیرحسین مقصودلو در نهایت از ایران به کشور ترکیه رفت و با فعالیتهای اینستاگرامی مخاطبان و فالورهای خود را افزایش داد. در ادامه، توهینها و اعمال خارج از عرف و غیراخلاقی تتلو باعث شد اینستاگرام صفحه شخصی او را با بیش از ۴ میلیون فالوور برای همیشه ببنند.
حمید طالب زاده
مهاجرت حمید طالب زاده از آن دست اتفاقاتی بود که شاید رفتار احساسی و به یک باره، باعث شد این خواننده ترک وطن کند. او پس از انتشار و همه گیری قطعه «همه چی آرومه» به یک باره به شهرت و اعتباری ویژه دست پیدا کرد و تلاشش برای انتشار رسمی آلبومش به جایی نرسید تا سرانجام ترک وطن کرد. این اتفاق در شرایطی رخ داد که حمید طالب زاده دو آلبوم رسمی و مجاز را در ایران، قبل از گل کردن قطعه معروفش منتشر کرده بود، ولی پس از مورد توجه قرار گرفتن برخی آثارش که بیشتر به صورت کلیپهای ویدیویی از شبکههای ماهوارهای منتشر شد، دیگر نتوانست به صورت رسمی فعالیتی را انجام دهد و همین باعث شد که ایران را به مقصد آمریکا ترک کند.
مانی رهنما
مانی رهنما که یکی از شاگردان زندهیاد بابک بیات (آهنگساز و نوازنده) است و در دهه هفتاد همراه با هم نسلانش برای بقا موسیقی پاپ تلاش کرد، یکی دیگر از خوانندگانی است که از ایران به ترکیه رفت. رهنما آن زمان که در ایران زندگی میکرد آلبومهایی، چون «مرسدس»، «فصل پرواز»، «اعتراض»، «آخرین غزل»، «کجا به خنده میرسیم»، «من و تو» و «با خودم میرقصم» را با مجوز ارشاد روانه بازار کرده بود. او که طی سالهای فعالیتش در زمینه تدریس نیز فعال بوده، سال ۱۳۸۶ با صبا راد (مجری تلویزیون) ازدواج کرد.
مهدی مدرس
مهدی مدرس یکی دیگر از خوانندگان پاپ است که در دهه هشتاد فعالیتهای پررنگ و طرفدارانی داشت. او که فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۳۷۶ آغاز کرده، جزو خوانندگانی است که پیش از عمومیت یافتن اینترنت و تعدد شبکههای ماهواره ای، مورد توجه مخاطبان قرار گرفت. مدرس یکی از خوانندگانی بود که نماهنگهایش به طور معمول از شبکههای ماهوارهای مهاجر و ایران موزیک پخش میشد و این اتفاق بر تعداد هوادارانش افزوده بود. ممنوعالکاری مهدی مدرس درنهایت باعث مهاجرتش به کشور آلمان شد.
مهرداد جم
مهراد جم یکی از خوانندگان نوظهور موسیقی پاپ است. جم اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ اولین قطعه رسمی خود را با نام «شمال» خواند و پس از آن تک آهنگ «غمت نباشه» را روانه بازار کرد و با حمایتهایی که از او شد طی مدت زمان کوتاهی تنها با دو اثر تولیدی مورد توجه مخاطبان پاپ قرار گرفت. برخی نیز دلیل شهرت زودهنگام مهراد جم را حضورش در تلویزیون و برنامه نوروزی علی ضیاء میدانند. او بهمن سال ۱۳۹۸ اولین کنسرتش را در جزیره کیش برگزار کرد. باید یادآور شد مهراد جم با مهاجرتش بیش از قبل مورد توجه قرار گرفت و مطرح شد.
رضا شیری
رضا شیری فعالیت حرفهای خود در عرصه خوانندگی را اوائل دهه هشتاد آغاز کرد. او اولین آثارش را در شبکههای ماهوارهای منتشر کرد و همین اتفاق باعث ممنوعالکاریاش شد. او در حالی از ایران مهاجرت کرده و به کشور ترکیه رفته و حتی خانواده و فرزندانش را در جریان این اتفاق نگذاشته و بدون خبر قبلی ایران را ترک کرده است. شیری پس از خروج از ایران در برنامهای اینستاگرامی درباره این اتفاق به مسعود صادقلو (خواننده پاپ ساکن ایران) توضیح داده و گفته: «من ۳۷ سال به مملکتم خدمت کردهام و مملکت نیز ۳۷ سال به من خدمت کرده است. من نه فرار کردم و نه از مردم ایران بدی دیدهام و نه به مملکتم پشت کردهام. فقط برای تغییر سبک زندگیام پس از ۳۷ سال از ایران خارج شدهام.» شیری در حال حاضر در کشور ترکیه ساکن است و باید دید فعالیتهای هنری او در آینده به چه شکل خواهد بود.
سینا سرلک
سینا سرلک سالها در موسیقی سنتی فعالیت داشت و زیرنظر استاد محمدرضا شجریان تعلیم دید. اما ترانههایش در سریال «شهرزاد» با محسن چاوشی نام او را بر سر زبانها انداخت. هرچند در فصل دوم حواشی بین او و محسن چاوشی و واکنشهایش در نهایت منجر به کنار گذاشته شدنش از این سریال شد. سینا سرلک بعد از «شهرزاد» دیگر نتوانست روزهای موفقش را تکرار کند و از مهمترین اخبار مربوط به او میتوان به همکاری مشترک با محمدرضا گلزار اشاره کرد. خوانندهای که ترانه مشترکش با مهرداد جم هم حواشی زیاد و انتقادات فراوانی را در پی داشت و باید دید چه موقعیتی در ادامه مسیرش پیدا میکند.
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.