امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 17963 |
تاریخ انتشار : ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱:۳۳ | ارسال توسط : |
255 بازدید
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

گروه فرهنگی: هیات داوران جایزه شیخ زاید اسامی برندگان ۱۵مین دوره گران‌ترین جایزه ادبی عرب را معرفی کردند.مصراوی اعلام کرد هیات داوران جایزه شیخ زاید که یکی از مهم‌ترین جوایز جهان عرب در حمایت از ادبیات، زبان و فرهنگ است اسامی برندگان ۱۵‌امین دوره این جایزه را معرفی کردند. امسال آثار ارسالی و نیز نامزدهای […]

گروه فرهنگی: هیات داوران جایزه شیخ زاید اسامی برندگان ۱۵مین دوره گران‌ترین جایزه ادبی عرب را معرفی کردند.مصراوی اعلام کرد هیات داوران جایزه شیخ زاید که یکی از مهم‌ترین جوایز جهان عرب در حمایت از ادبیات، زبان و فرهنگ است اسامی برندگان ۱۵‌امین دوره این جایزه را معرفی کردند. امسال آثار ارسالی و نیز نامزدهای منتخب بیشترین تعداد در طول تاریخ این جایزه بوده و ۲۳ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

برندگان این دوره از جایزه شیخ زاید که توسط مرکز زبان عربی ابوظبی وابسته به اداره فرهنگ و گردشگری ابوظبی تنظیم شده شامل نویسندگان، ادبا و پژوهشگرانی از کشورهای مصر، تونس، عربستان سعودی و امریکا و نیز یک انتشارات لبنانی می‌شوند.

در بخش ادبیات «به دنبال عنایات الزیات» نوشته ایمان مرسال، نویسنده مصری که از سوی کتابخانه الکتب خان در سال ۲۰۱۹ منتشر شده بود به عنوان برنده معرفی شد و در بخش ادبیات کودک نیز داستان «سفر هنرمند» نوشته میزونی بنانی، نویسنده اهل تونس که انتشارات المؤانسه در سال ۲۰۲۰ منتشر کرده بود اثر برگزیده شد.

 

در بخش ترجمه نیز مایکل کوبرسون، مترجم امریکایی برای ترجمه کتاب «مقامات حریری» از زبان عربی که تحت عنوان «Impostures» به زبان انگلیسی منتشر کرده بود برنده شد. این کتاب از سوی کتابخانه ادبیات عربی وابسته به دانشگاه نیویورک- ابوظبی در سال ۲۰۲۰ منتشر شد.

در بخش «مولف جوان» نیز اسما مقبل عوض الاحمدی، نویسنده سعودی برای پژوهشی با عنوان مشکلات خودروایی در رمان‌های زنان سعودی» که از سوی دارالعربیه علوم ناشران  در سال ۲۰۲۰ منتشر شد به عنوان برنده معرفی شد و در بخش هنرها و  تحقیقات انتقادی نیز خلیل قویعه، نویسنده تونسی برای انتشار کتاب «مسیر مدرن‌سازی در هنرهای تجسمی از طرح‌ها تا نقاشی‌ها» منتشر شده از سوی انتشارات دار محمد علی در سال ۲۰۲۰ برنده شد و سعید المصری از کشور مصر برای کتاب «میراث برتری بین فولکور و زمینه دینی» که انتشارات داربتانه در سال ۲۰۱۹ منتشر کرده بود جایزه شیخ زاید در بخش توسعه و بنای کشور را دریافت کرد.

 

در بخش فرهنگ عربی در فرهنگ‌های دیگر نیز کتاب «خطابه عربی» نوشته طاهره قطب‌الدین، پژوهشگر امریکایی منتشرشده از انتشارات داربریل برگزیده شد. انتشارات لبنانی دارالجدید نیز برای سهمش در روشنایی افکندن بر موضوعات فراموش‌شده در نشر عربی و نقش آشکارش در رشد و توسعه کتابخانه عربی با انواع کتاب‌های علمی، درسی و زبانی و فکری در این دوره از جایزه شیخ زاید در بخش نشر و تکنولوژی‌های فرهنگی برگزیده شد.

دکتر علی‌بن تمیم، رئیس مرکز زبان عربی ابوظبی ضمن تبریک به برگزیدگان اظهار کرد «علی‌رغم چالش‌هایی که کوید ۱۹ در سال گذشته بر ما تحمیل کرد توانستیم سال استثنایی را از لحاظ تعداد شرکت‌کنندگان و نامزدها و کیفیت آثار ارسالی تجربه کنیم و از این لحاظ افتخار می‌کنیم که با یکی از مهم‌ترین جوایز ادبی جهان عرب به حمایت از نشر بین‌المللی اقدام کرده‌ایم.»

جایزه شیخ زاید که از سوی امارات متحده عربی از سال ۲۰۰۷ راه‌اندازی شده از معتبرترین جوایز جهان عرب است که با هدف تجلیل از نویسندگان، ناشران و اندیشمندانی که در راستای غنای فرهنگی و ادبی کشورهای عربی می‌کوشند به صورت سالانه جوایزی را به برگزیدگان اعطا می‌کند.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top