به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، بخشی از دارو و تجهیزات پزشکی مشمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی می شود و هر ساله دولت منابعی را برای تخصیص ارز به این بخش و چند قلم دیگر کالای اساسی با نرخ ترجیحی اختصاص می دهد.
این در حالی است که بررسی وضعیت واردات در ۱۰ ماه اول نشان می دهد که کل واردات کالاهای اساسی در این مدت ۱۹.۷ میلیون تن به ارزش ۹.۸ میلیارد دلار بوده است که ۱۲.۴ هزار تن آن به دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی اختصاص داشته است.
ارزش واردات دارو و تجهیزات و ملزومات پزشکی در این دوره به بیش از ۱.۳۵۰ میلیارد دلار می رسد.
البته در کنار داروهای انسانی، داروهای دامی ضروری نیز در این مدت وارد شده که حدود ۴۰۳ تن به ارزش ۵۳ میلیون دلار بوده است.
تغییر مبنای ارزی و حذف ارز ترجیحی یکی از مباحث پر چالش در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ بود که مجلس تاکید داشت که ارز ۴۲۰۰ تومان از کالاهای اساسی حذف شود اما در نهایت با اصلاحاتی که در لایحه بودجه صورت گرفت تخصیص ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی و به ویژه دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز همچنان ادامه خواهد یافت.
تعرفه گمرکی برای واردات دارو، تجهیزات پزشکی، کالاهای اساسی و مواد اولیه کارخانجات نیز همچنان با نرخ ترجیحی اعمال خواهد شد.
انتهای پیام
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.