ایرج ندیمی در گفتوگو با انعکاس روز و به نقل از ایسنا، در پاسخ به این پرسش که تعریف و اهمیت تعارض منافع در چیست؟ اظهار کرد: به طور طبیعی در رابطه با حقوق عامه و مسائل قانون گذاری، ذی نفعان باید توجه داشته باشند که نفع خود را در آن قانون مستتر نبینند؛ چراکه حتما قضاوت افکار عمومی را به همراه خواهد داشت و به منزله سوء استفاده از موقعیتشان به حساب می آید.
وی گفت: از یکی از نمایندگان شنیدیم که حدود ده نفر از نمایندگان در مجلس آمادگی کاندیداتوری در رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری آتی را دارند. اگر چنین موضوعی حقیقت داشته باشد، دقیقا موضوع تعارض منافع پیش می آید. الان صورت مسئله اصلی این است که نمایندگان به گونه ای عمل نکنند که انتخابات از پیش تعریف شده به نظر برسد.
این نماینده سابق مجلس گفت: نماینده مردم باید از هر تصمیمی که موجب قضاوت و ایجاد حب و بغض شود دوری کند. حکم آن است که اگر می خواهید قضاوت کنید باید عادلانه باشد، بدون سو گیری باشد، یعنی در رابطه با منافع فردی، حزبی و جریانی یا بر اساس جهت گیری نباشد.
وی به طرح های اخیر مجلس شورای اسلامی در مورد انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: کمترین شائبه در مورد انتخابات آتی این است که چرا در این زمان و این مجلس باید قوانین تغییر کنند. همه ما می دانیم که این موضوعات در مشارکت مردم اثر گذار است؛ البته باز هم می دانیم که بعضی ها شاید موافق مشارکت حداکثری نباشند.
ندیمی گفت: به علت سوابقم در قوا می گویم امروز بیشترین سوال مردم در مورد تعارض منافع مسئولین است. موضوعاتی را شرط می کنند که عجیب به نظر می رسد. مثلا در مجلس شرط می کنند کسی که می خواهد رئیس جمهور شود نباید اقامت کشور دیگری را داشته باشد. طرح این موضوع حتی اگر به تصویب هم نرسد شبهه دار است. ما با انواع اقامت رو به رو هستیم؛ شهید بهشتی هم تحصیلاتش در خارج بود و اقامت خارج داشت. هر اقامتی که به معنای وابستگی نیست.
وی تصریح کرد: در مورد مدرک تحصیلی پافشاری هایی دارند که نشان می دهد موضوعاتی مثل سابقه، تجربه، علم و عقل برایشان در اولویت نیست. امیدواریم روند طرح و بررسی این گونه موضوعات با اجرای لایحه تعارض منافع از بین برود.
انتهای پیام
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.