به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، در فاصله حدود ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، کهکشان مارپیچی میلهای بزرگی به نام “ان.جی.سی ۱۳۶۵”(NGC ۱۳۶۵) قرار دارد که تلسکوپ فضایی “هابل” موفق به ثبت تصویری بی نظیر از این کهکشان شده است. حلقههای به رنگ نارنجی آتشین و آبی کهکشان مذکور که در صورت فلکی فورناکس یا کوره واقع است، به ما نشان میدهند ستارهها در کجا شکل گرفتهاند و مکانهای غبارآلود مهد تولد ستارهها در آینده کجا هستند.
در لبه بیرونی تصویر، مناطق عظیم ستارهزا این کهکشان مارپیچی قابل مشاهده هستند. نواحی به رنگ آبی روشن وجود صدها ستاره کودک(ستاره تازه متولد شده) را نشان میدهد که از ادغام گاز و گرد و غبار بازوهای بیرونی کهکشان، تشکیل شدهاند.
این تصویر ثبت شده توسط هابل به عنوان بخشی از یک برنامه مشترک با آرایه میلیمتری بزرگ آتاکاما در شیلی ایجاد شده است. این برنامه به دانشمندان در درک محیط کهکشانهایی مانند “ان جی سی ۱۳۶۵”، “ان جی سی ۲۸۳۵ “و “ان جی سی ۲۷۷۵ ” و نحوه شکلگیری ستارگان در آنها کمک خواهد کرد.
بیش از ۱۰۰ هزار ابر گازی و مناطق ستاره زا فراتر از کهکشان راه شیری ما وجود دارد که انتظار میرود بررسی آنها در برنامه “PHANGS” به دانشمندان در کشف ارتباطات میان ابرهای گازی سرد، تشکیل ستاره و شکل کلی و شکل گیری کهکشانها کمک کند.
انتهای پیام
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.