امروز: سه شنبه, ۱۵ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 4 جماد أول 1446 | 2024-11-05
کد خبر: 53969 |
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹ | ارسال توسط : |
2 بازدید
۰
| می پسندم
ارسال به دوستان
پ

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری ضمن اشاره به مشکلات جامعه پرستاری و اقدامات انجام شده جهت رفع آنها، در عین حال از فارغ‌التحصیلی سالانه حدود ۱۲هزار پرستار در کشور خبر داد و گفت: طی سه سال گذشته حدود ۹هزار پرستار نیز استخدام شده‌اند.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، دکتر احمد نجاتیان در نشستی خبری که صبح امروز، ۱۳ آبان ماه برگزار شد، با بیان اینکه نفس پرستاری بر مبنای ایثارگری است، اظهار کرد: متاسفانه خواسته‌های پرستاری در ادوار مختلف محقق نشده اما پرستاران همواره پای کار بوده‌اند.

وی همچنین به نقش آفرینی کادر سلامت و پرستاران در ارایه خدمات به حوادث تلخ غزه و لبنان، گفت: پرستاران به عنوان یک نیروی پشتیبان حمایتگر همواره در کنار مردم حضور دارند.

عضو شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به حملات رژیم صهیونسیتی به مراکز درمانی نیز گفت: بر اساس قوانین بین‌المللی، مراکز درمانی نباید مورد حمله قرار گیرند. در مواجهه با تمام مجموعه‌های بین‌المللی حقوق بشر این پرسش را که «چرا مراکز درمانی مورد حمله قرار گرفته‌اند؟» مطرح می‌کنیم.

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه در هفته پرستاری قرار داریم، توضیح داد: دومین روز از هفته پرستاری را سپری می‌کنیم که این روز به نام «پرستاری و سیاست‌های سلامت» نامگذاری شده است. پرستاران همواره در کف میدان ارائه خدمات حضور دارند؛ بنابراین می‌توانند در اجرای درست سیاست‌ها اثرگذار باشند. «سند جامع مراقبت سلامت» و «افزایش ظرفیت رشته‌ پرستاری» جزو اهداف برنامه هفتم توسعه هستند که به طور مستقیم با پرستاری مرتبط هستند. همچنین با توجه به اینکه دولت در نظر دارد پرداخت از جیب مردم در پایان برنامه هفتم توسعه به کمتر از ۳۰ درصد برسد، در این مسیر می‌تواند از ظرفیت پرستاری استفاده کند.

وی ادامه داد: پرستاری می‌تواند به مسائلی مانند پرونده سلامت الکتروینک، مراقبت در منزل و سلامت دیجیتال کمک‌ کند؛ اما برخی بندهای اداری برنامه هفتم توسعه مانند کاهش کارمندان دولت به میزان ۱۵ درصد می‌تواند تعداد پرستاران را نیز کاهش دهد. هدف از بند کاهش نیروی انسانی به میزان ۱۵ درصد در بخش دولتی، کوچک‌ کردن دولت است.

نجاتیان با بیان اینکه نسبت پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی می‌بایست ۱.۸ باشد، تصریح کرد: نسبت ۱.۸ پرستار به ازای هر تخت محقق نشده است؛ بررسی‌ها بیانگر این است که نسبت پرستاری به ازای هر تخت ۱.۱ بوده که این میزان به ۰.۹ رسیده است. موضوع کمبود پرستار و تلاش جهت رفع آن یک موضوع حاکمیتی است.

رئیس سازمان نظام پرستاری در ارتباط با میزان تقاضای پرستاران برای مهاجرت نیز اظهار کرد: حدود ۲۰۰۰ گواهی صلاحیت حرفه‌ای “Good Standing” برای افرادی که متقاضی مهاجرت بوده‌اند، صادر کرده‌ایم. اگرچه این تعداد گواهی صلاحیت حرفه‌ای صادر شده اما آمار دقیق مهاجران مشخص نیست. برخی کشورها بدون گواهی سلامت نسبت به جذب پرستار اقدام می‌کنند. بنابراین با توجه به شرایط می‌توان گفت که آمار دقیقی از مهاجرت پرستاران نمی‌توان ارائه کرد. آمارهای سازمان نظام پرستاری بیانگر این است که میزان درخواست صدور گواهی حرفه‌ای برای مهاجرت در دو ماه گذشته کاهش یافته است.

نجاتیان با بیان اینکه برخی پرستاران مهاجرت کرده تمایل به بازگشت به ایران دارند، تشریح کرد: دلایل مهاجرت متنوع است و برخی از همکارانی که مهاجرت کرده‌اند، تجربه این کار را نداشته‌اند. وقتی در محیطی با فرهنگ و اقلیم متفاوت قرار می‌گیرند و با رفتارهای غیر آشنا مواجه می‌شوند، بعد از مدتی تمایل به بازگشت به کشور پیدا می‌کنند؛ البته آمار دقیقی در این زمینه نداریم و تعداد آنها محدود است. پرستاری که مهاجرت می‌کند، پل‌های پشت سر خود را خراب می‌کند، زیرا منزل خود را می‌فروشد یا از شغل خود انصراف می‌دهد. یکی از راهکارها این است که به این نیروها که تمایل به کسب تجربه دارند، مرخصی داده شود. راهکار دیگر این است که دولت باید برای جذب نخبگان خارج از کشور اقدام کند؛ زیرا بسیاری از پرستارانی که مهاجرت می‌کنند، از نخبگان هستند و باید تلاش کنیم تا این افراد را شناسایی کرده و راهکارهایی برای جذب و بازگشت آن‌ها ارائه کنیم.

وی درباره تعداد نیروی بیکار پرستار نیز توضیح داد: به طور کلی از لفظ بیکاری استفاده نمی‌کنم و در حال حاضر با عدم توزیع مناسب نیروها در فرصت‌های کاری مواجهیم. برخی دوستان معتقدند که در غرب کشور فارغ‌التحصیل شده‌اند، اما به دلیل هزینه‌های بالای زندگی در تهران، در شهر خود می‌مانند و بیکار هستند. همچنین، گاهی حقوق پرستاران به قدری پایین است که صرفه اقتصادی برای آنها ندارد و بنابراین وارد شغل پرستاری نمی‌شوند.

نجاتیان درباره تعداد دانش‌آموختگان رشته پرستاری خاطرنشان کرد: سالانه، ۱۲ هزار پرستار فارغ‌التحصیل می‌شوند، در حالی که دحدود ۹ هزار پرستار در ۳ سال گذشته استخدام شده‌اند. همچنین تعدادی از پرستاران به صورت شرکتی نیز در بخش خصوصی مشغول به کار می‌شوند. بیش از اینکه با بیکاری پرستاران مواجه باشیم، با عدم توزیع مناسب نیروها مواجهیم و اگر بتوانیم پانسیون‌هایی راه‌اندازی کنیم، این مشکل حل خواهد شد. در حال حاضر، حدود ۵ میلیارد تومان برای تربیت یک نیروی پرستاری هزینه می‌شود و اگر در حدود ۲ میلیارد تومان برای تأسیس پانسیون برای این پرستاران هزینه شود، این مشکل رفع می‌شود.

وی اضافه کرد: برخی دولت‌ها به عدالت اجتماعی و حاکمیت دولتی اعتقاد دارند و از بزرگ شدن دولت نگران نیستند و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی را تصویب می‌کنند. اما در برنامه هفتم توسعه، نگاه به کوچک‌سازی دولت است و بنابراین مجبور به کاهش استخدام و افزایش جذب نیروهای شرکتی خواهیم شد.

او درباره اضافه کاری پرستاران نیز با بیان اینکه باید افزایش اضافه کار پرستاران از منابع عمومی کشور اختصاص یابد، اظهار داشت: دولت موظف است این منابع را تامین کند و سه برابر افزایش یابد؛ زیرا الان نظام سلامت نتوانسته نیرو استخدام کند و با اضافه کار به دنبال جبران کمبود نیرو است؛ در حالی که پرستاران حاضر به ماندن ساعت‌های اضافی نیستند. پیشنهاد دادیم که ساعت اضافه کار نیروی پرستار ۱۰۰ هزار تومان باشد و وزارت بهداشت با ۸۰ هزار تومان موافق بوده که امیدواریم با مساعدت‌ها در روز پرستار مجدد افزایش یابد.

نجاتیان با بیان اینکه ۷۰ درصد نیروی پرستار در کشور بانوان هستند، تصریح کرد: از آنجایی که پرستاران الگویی مناسب در شکل دهی سیاست‌های سلامت هستند، باید به آنها توجه ویژه‌ای شود. در اجرای برنامه هفتم توسعه سند جامع مراقبت‌های سلامت و افزایش ظرفیت آموزش پرستاری مطرح است که باید در این زمینه برنامه‌ریزی کرد.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه ۷۰ درصد نیروی پرستار در کشور بانوان هستند، تصریح کرد: از آنجایی که پرستاران الگویی مناسب در شکل دهی سیاست های سلامت هستند، باید به آنها توجه ویژه ای شود در اجرای برنامه هفتم توسعه سند جامع مراقبت های سلامت و افزایش ظرفیت آموزش پرستاری مطرح است که باید در این زمینه برنامه ریزی کرد.

وی درباره برگزاری اولین نمایشگاه تجهیزات مراقبت‌های پرستاری نیز گفت: این نمایشگاه نخستین نمایشگاه تجهیزات مرتبط با مراقبت های پرستاری در ایران و خاورمیانه است و حرکت مهمی در جهت نشان دادن نقش اقتصادی پرستاران به شمار می‌رود. روز سه‌شنبه هفته جاری، افتتاحیه این نمایشگاه برگزار می‌شود.

وی درباره حوادث و برخوردهای خشن برخی همراهان بیماران با پرستاران گفت: درخواست کرده‌ایم که نیروی پلیس با لباس رسمی در اورژانس‌ها حضور داشته باشد و حضور این نیروها می‌تواند از برخوردها جلوگیری کند. برخی از نیروهای کادر سلامت، نحوه برخورد با مردم در شرایط بحرانی مانند اورژانس را بلد نیستند. همچنین مسائل مالی نیروی پلیس حاضر در اورژانس تامین شود.

نجاتیان با بیان اینکه اکنون در پرداخت معوقات پرستاران هفت ماه عقب هستیم، گفت: باید میزان اضافه‌کاری پرستاران حداقل به ۱۰۰ هزار تومان برسد. وعده داده شده چند مورد از مشکلات پرستاران تا روز پرستار حل شود و بالغ بر ۱۰ گزارش برای مراجع پیگیری ارسال کرده‌ایم و مجلس و وزارت بهداشت پیگیر موضوع هستند.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top