امروز: پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 20 جماد أول 1446 | 2024-11-21
کد خبر: 53769 |
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۹ | ارسال توسط : |
24 بازدید
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

وضعیت نوسازی و جایگزینی بیمارستان‌های فرسوده، قانون جوانی جمعیت، بدهی سازمان‌های بیمه‌گر بویژه تامین اجتماعی در حوزه دارو و تجهیزات، پرداخت مطالبات پرستاران و شغل محسوب شدن دوره دستیاری از جمله مطالبی بود که رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشستی خبری به آنها پرداخت.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، دکتر نادر توکلی – سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشستی خبری با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی ایران به‌عنوان یکی از دانشگاه‌های شاخص و پیشرو در سطح کشور در حوزه‌های خدمتی بهداشت، درمان، دارو و غذا و همچنین در مباحث آموزشی، پژوهشی، بین‌المللی‌سازی و ارتقای علمی و حرکت در مرزهای دانشی فعالیت می‌کند و غفلت از هر کدام از این بخش‌ها می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

او با اشاره به تدوین برنامه استراتژیک این دانشگاه در سال گذشته و مشخص شدن اهداف راهبردی و پیگیری آن در دوره جدید، گفت: در عین حال با توجه به حضور دکتر پزشکیان به‌عنوان یکی از چهره‌های شاخص حوزه سلامت در رأس دولت، موضوع عدالت‌محوری، توجه به مناطق کم‌برخوردار، تأمین منابع و نیروی انسانی و همچنین اجرای طرح پزشک خانواده از اولویت‌های وزارت بهداشت و متعاقبا دانشگاه علوم پزشکی ایران است.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی ایران بیش از ۱۱۰۰ عضو هیئت علمی دارد، نیروی انسانی و دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی در مقاطع مختلف از سرمایه‌های ارزشمند دانشگاه هستند و باید به آنها توجه شود و در همین دوره دانشجویی باید به آنها تعهد سازمانی دهیم تا بعدها به کمک سازمان آیند. با آغاز سال تحصیلی جدید امیدواریم بتوانیم دوره خوبی را برای آنها فراهم کنیم. در مجموع رسیدگی به مشکلات آنها جزو اولویت‌های ما است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران در بخش دیگری از صحبت‌هایش در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره وضعیت فرسودگی، بازسازی و جایگزینی بیمارستان‌های تحت پوشش این دانشگاه گفت: به صورت مستند مشخص است که تعدادی از بیمارستان‌ها اخطار فرسودگی دارند و از مجموعه این دانشگاه نیز بیمارستان حضرت رسول جزو این بیمارستان‌ها بود که در همین راستا از سال گذشته پیگیری‌ها انجام شده و با کمک خیرین اقدامات انجام شد و بخشی از بیمارستان از این فاز خارج شد.

وی همچنین با اشاره به بیمارستان لولاگر افزود: بیمارستان لولاگر نیز به دلیل شرایط خاصی که داشت بخش بستری بیمارستان به دلیل فرسودگی تعطیل شد و به دنبال جایگزینی برای آن هستیم. اما کلینیک‌های سرپایی در این بیمارستان فعال‌اند. این بیمارستان زیر ۱۲۰ تخت داشت و با نظام ارجاعی که تعریف شد و توسعه‌ای که داشتیم، تعطیل شدن بخش بستری لولاگر را جبران کردیم. البته باید کمک کنیم که به طور کلی زمان بستری در بیمارستان‌ها کاهش یابد و به این ترتیب به بهره‌برداری تخت‌های بستری کمک شود.

توکلی درباره بیمارستان فیروزآبادی نیز گفت: این بیمارستان نیز جایگزین شده و ساختمان جدید بیمارستان شهدای هفتم تیر هم در حال ساخت است. بیمارستان شهدای یافت‌آباد هم فرسوده است. در بیمارستان امام حسین نیز در کنار بیمارستان طرح توسعه داریم.  

وی با اشاره به بیمارستان اکبرآبادی به عنوان یکی از فعال‌ترین مراکز تولد در سطح کشور و خاورمیانه، گفت: بخش کلینیک این بیمارستان بازسازی و نوسازی شده است. همچنین بیمارستان باب‌الحوائج به‌عنوان جایگزین بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری در نظر گرفته شده که پشتیبان بحران در بحث سوختگی خواهد بود. بیمارستان روانپزشکی دانشگاه را نیز امیدواریم با کمک خیرین طرح‌های مربوطه را به سرانجام برسانیم. قطعا این بیمارستان می‌تواند از شاخص‌ترین بیمارستان‌هاباشد چرا که دانشگاه علوم پزشکی ایران از برجسته‌ترین گروه‌های روانپزشکی برخوردار است.

توکلی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره فعالیت‌های این دانشگاه در حوزه بین‌الملل گفت: تعداد زیادی از دانشجویان عرب‌زبان در دانشگاه علوم پزشکی ایران تحصیل می‌کنند و با همکاری حوزه‌های فرهنگی، اقداماتی متناسب با فرهنگ و شرایط آن‌ها برگزار می‌شود؛ تمرکز خوابگاه‌ها برای این دانشجویان کمک‌کننده است و برنامه‌هایی در این زمینه برنامه‌ریزی می‌شود.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامه پزشک خانواده و تاکید رییس جمهور بر اجرای آن گفت: در مورد طرح پزشکی خانواده، باید گفت که فرصت بی بدیلی برای پیشبرد اهداف نظام سلامت کشور است. البته اجرای طرح پزشکی خانواده بویژه در شهر تهران بدون شبکه ارجاع، خیلی سخت است. بنابراین ابتدا این موضوع باید ساماندهی شود و در تهران هر سه دانشگاه با یکدیگر حرکت کنند. بحث بعدی در این زمینه نیز ایجاد فرهنگ طرح پزشکی خانواده است که مردم باید بپذیرند و کار فوق‌العاده سختی است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه در پاسخ به سوال انعکاس روز و به نقل از ایسنا درباره نیروی پرستاری و پرداخت مطالبات پرستاران، گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز خروجی پرستار داشته است. خوشبختانه دانشگاه ما در پرداخت مطالبات پرستاران از نظر زمانی به‌روز بوده است.

وی با بیان اینکه بحث اضافه کار پرستاران را پیگیر هستیم و به عنوان پیشنهادی به وزارت بهداشت ارایه خواهد شد که منابع پایدار برای آن در نظر بگیرند، افزود: البته بخشی از کمبود نیروی پرستاری را از طریق اضافه کاری و با لحاظ قانون ارتقای بهره‌وری جبران می‌کنیم که البته نیاز به تدابیر خاص دارد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین بر تأمین پانسیون و اقامتگاه برای پرستاران شاغل در بیمارستان‌ها تاکید کرد و گفت: مسایل پرستاری صرفا به پرداخت‌ها مربوط نمی شود و بنابراین در کنار مسایل مرتبط با پرداخت‌ها، ایجاد پانسیون و اقامتگاه‌های پرستاری از برنامه‌های ماست.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر انعکاس روز و به نقل از ایسنا درباره شغل محسوب شدن دوره دستیاری هم گفت: بار زیادی از درمان در بیمارستان‌ها بر دوش دستیاران است و شغل محسوب شدن دوره دستیاری قطعا در سنوات کاری و بیمه انها مفید خواهد بود. ضمن اینکه عدد حق‌الزحمه‌های پردختی به آنها بسیار ناچیز بود که با روند فعلی از آن وضعیت خارج می‌شود.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره جوانی جمعیت و اقدامات این دانشگاه در این زمینه، گفت: این موضوع قانون و تکلیف است. قرارگاه این موضوع در دانشگاه فعال بوده و هست. ضمن آنکه توسعه مراکز درمان سطح دو و سه ناباروری، در اولویت دانشگاه قرار دارد. البته بیمارستان‌های فیروزآبادی و اکبرآبادی در سطح سه در بخش دولتی خدمات بسیار مناسبی را با پوشش بیمه ارایه می‌دهند و موفقیت در درمان‌ها هم قابل توجه بوده است. رصد و پایش جلوگیری از سقط جنین و نظارت بر درمان نیز بسیار مهم است و هر گونه مبادرت و مشارکت در این حوزه جرم انگاری است و در حوزه نظارت پیگیری می‌شود.

توکلی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره مطالبات این دانشگاه از بیمه‌ها گفت: یکی از مطالبات اساسی که ما را گرفتار کرده سیستم پرداختی و بدهی سنگین بیمه‌ها به خصوص در بخش دارو و تجهیزات است که خدمات ما را دچار چالش ساخته و لازم است برای تامین نقدینگی چاره‌اندیشی شود. بیشترین بدهی نیز مربوط به سازمان تامین اجتماعی است.

توکلی درباره درمان رایگان کودکان زیر هفت سال نیز گفت: بحث درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال، که از دولت قبل مصوب شده است، ادامه دارد و باید ببینیم چه تصمیمی برای آن اتخاذ خواهد شد. توجه به بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و درمان سرطان در مراکز دولتی نیز جزو اولویت‌ها ماست .

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top