امروز: پنجشنبه, ۲۴ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الخميس 13 جماد أول 1446 | 2024-11-14
کد خبر: 40330 |
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۸ | ارسال توسط : |
215 بازدید
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

معاون صنایع‌ دستی وزارت میراث دربارۀ راهکارهای خروج صنایع‌ دستی ایرانی از دایرۀ کالاهای لوکس و تزئینی در این وزارتخانه توضیح‌هایی داد. او معتقد است، بخش زیادی از این کالاها از دل طبیعت می‌آیند و باید با محیط‌ زیست و زندگی سازگار باشند.

مریم جلالی – معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی،‌ گردشگری و صنایع‌دستی – به مناسبت آغاز هفتمین نمایشگاه صنایع‌ دستی فجر،‌ دربارۀ برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته برای فاصله گرفتنِ صنایع‌دستی و بومی داخلی از دستۀ کالاهای لوکس و زینتی، به خبرنگار انعکاس روز و به نقل از ایسنا توضیح داد: صنایع‌دستی به خودی خود «لوکس» محسوب می‌شود و ما نمی‌توانیم از این حالت خارجش کنیم، تنها می‌توانیم آن را تا حدودی کاربردی کنیم و این امر، طبقه‌بندی مناسبی را می‌طلبد. اینکه ما برای تقویت ریشه‌ها و اصالت‌های هنری که زادۀ جوششِ هنری است، برنامه‌ریزی کنیم، سپس آن را به تولید انبوه و استفادۀ عمومی در بازار برسانیم.

او معتقد است: صنایع‌دستی در ایران دو بخش دارد؛ یکی هنرهای سنّتی که وقت زیادی برای آن صرف شده، جوهرِ هنر در آن جریان دارد و دارای کاربردهای منحصربه‌فردی است و به عبارت دیگر، «موزه‌ای» طراحی می‌شود. صنایع‌ دستی دستۀ دوم در روستاها و خانه‌ها و برای زندگی روزمره ساخته و پرداخته می‌شود. تقویت هر دو دسته وظیفۀ وزارت میراث است تا اصالت‌های سنّتی‌ را با عنوان «کاری» از بین نبرد.

جلالی اضافه کرد: صنایع‌ دستی در ایران آن چیزی است که به زندگی ربط دارد و ما سعی داریم صنایع‌ِ دستی وارد صنایعِ زیستی کنیم تا جزئی از زندگی به حساب آید.

معاون صنایع‌ دستی وزارت میراث فرهنگی دراین‌باره بیشتر توضیح داد و گفت: مواد اولیۀ اغلب لوازم صنایع‌دستی ارزان است و با محیط‌زیست سازگاری دارد. تعداد قابل‌توجهی از صنایع‌دستی کشور با بازیافت چیزهای بی‌مصرف مانند پوشال نِی، پوشال برنج،‌حصیر، خشکه‌های چوب و غیره درست شده و به یک اثر هنری تبدیل می‌شوند.

صنایع‌ِ دستی را صنایعِ زیستی کنیم
مریم جلالی

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top