امروز: شنبه, ۱۲ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 1 جماد أول 1446 | 2024-11-02
کد خبر: 29078 |
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۶ | ارسال توسط : |
205 بازدید
۰
| 6
ارسال به دوستان
پ

در شرایطی که سند تحول دولت مردمی، واگذاری شرکت‌های فرهنگی-ورزشی را در قالب پیمان مدیریت تعیین کرده اما نوع واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس نشان می‌دهد که این اتفاق بر خلاف سند مذکور، رخ داده است.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، «سند تحول دولت مردمی» از سوی حجت‌الاسلام و المسلمین ابراهیم رئیسی رییس جمهوری ایران در ۸ اسفندماه سال جاری به اعضای هیات دولت ابلاغ شد. در این سند آمده است: “در اجرای وعده داده شده در ابتدای تشکیل دولت سیزدهم و در راستای تحقق اهداف مندرج در قانون اساسی، سند جشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴، سیاست های کلی نظام و با اتکا و بهره مندی از بیانات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، رفع نیازهای مردم، حل مسائل اساسی کشور و در اجرای اصل ۱۳۴ قانون اساسی «سند تحول دولت مردمی» به عنوان برنامه و خط مشی دولت و مبنای عمل قوه مجریه، وزا و دستگاه های اجرایی ابلاغ می شود».  

ابلاغ سند تحول توسط رییس جمهوری در ۸ اسفند ۱۴۰۰
ابلاغ سند تحول توسط رییس جمهوری در ۸ اسفند ۱۴۰۰

همچنین بر اساس اعلام رییس جمهوری، مسئولیت اجرای مفاد سند تحول در موارد مربوط بر عهده وزار و بالاترین مقام مسئول در دستگاه های ذی ربط بوده و مکلف به پاسخگویی هستند.

در بخش ورزش این سند آمده است که خروج دولت از باشگاه داری و واگذاری شرکت های فرهنگی-ورزشی در قالب پیمان مدیریت از طریق آگهی مزایده عمومی برای دوره چهارساله صورت گیرد،

واگذاری استقلال و پرسپولیس بر خلاف «سند تحول دولت مردمی»!
تعیین تکلیف چگونگی واگذاری باشگاه‌های ورزشی در سند تحول ابلاغی توسط رییس جمهور 

نحوه واگذاری کنونی سرخابی‌ها

ابتدا هیات واگذاری با حضور سه وزیر اقتصاد، دادگستری و ورزش به اتفاق آرا افزایش سرمایه حدود ۱۰ درصدی این دو باشگاه را تصویب کرد و سپس نماد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بازار پایه فرابورس درج شد. براساس اطلاعیه فرابورس، نماد این دو باشگاه که قبل‌تر نزد سازمان بورس ثبت شده بود در گروه فعالیت‌های ورزشی در بازار پایه و تابلو نارنجی فرابورس درج شد و با درج آگهی پذیره‌نویسی افزایش سرمایه دو باشگاه از محل صرف سهام با سلب حق تقدم دولت همه مردم توانستند ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۰، توانستند ۱۰ درصد سهام دو باشگاه به را خریداری کنند.

روش “پیمان مدیریت” چیست؟

هیأت واگذاری در جلسه مورخ ۱۳۹۰/۰۵/۲۹ بنا به پیشنهاد سازمان خصوصی سازی و به استناد تبصره ماده (۶) آیین‌نامه قیمت گذاری موضوع جزء “۳” بند “الف” ماده (۴۰) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با رعایت بند “ب” ماده (۱۹) قانون یادشده و ماده”۷” آیین‌نامه اجرائی روش‌های واگذاری موضوع ماده (۱۹) قانون مذکور، دستورالعمل اجرایی “واگذاری حقوق بهره برداری بنگاه‌های قابل واگذاری به روش پیمان مدیریت و تعیین اختیارات و تعهدات طرفین پیمان، تضمین‌ها، شرایط فسخ و حق الزحمه پیمانکاران مدیریت” را تصویب کرد.

پیمان مدیریت قراردادی است بین سازمان و پیمانکار که با رعایت مفاد این دستورالعمل منعقد می‌شود و به موجب آن پیمانکار برای مدت معین و در قبال بهای پیمان، متعهد به ارایه خدمات مدیریتی بنگاه و کلیه الزامات قراردادی و قانونی ناشی از آن می‌شود.

چرا بر خلاف سند تحول دولت مردمی عمل شده است؟

در شرایطی که رییس جمهور فعلی در ۸ اسفندماه سال جاری «سند تحول دولت مردمی» را به اعضای هیات دولت ابلاغ کرده و در بخش ورزش اعلام کرده که خروج دولت از باشگاه‌داری و واگذاری شرکت های فرهنگی-ورزشی در قالب پیمان مدیریت از طریق آگهی مزایده عمومی برای دوره چهارساله صورت گیرد، سوال این است که به چه علت واگذاری دو شرکت ورزشی فرهنگی پرسپولیس و استقلال به گونه دیگر اجرایی شده و با عرضه در بازار پایه فرابورس در ابتدا ۱۰ درصد از سهام‌شان عرضه شده و قرار است تا پایان شهریورماه ۱۴۰۱ نیز تا ۹۰ درصد دو باشگاه واگذار شود؟!

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top