امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 26335 |
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۱ | ارسال توسط : |
398 بازدید
۰
| 7
ارسال به دوستان
پ

یک کارشناس داوری می‌گوید استفاده از داوران قدیمی، استعدادیابی نکردن در استان‌ها و یکسری مسائل انتخاباتی از جمله دلایل پسرفت داوری در ایران است.

نوید مظفری، کارشناس و پیشکسوت داوری در گفت‌وگو با انعکاس روز و به نقل از ایسنا در خصوص صحبت‌های رضا سخندان و شریفی، سخنگوی فدراسیون فوتبال مبنی بر این که VAR تا ۱۸ ماه دیگر به فوتبال ایران می‌آید، توضیح داد: حتی شاید بیشتر از ۱۸ ماه هم این قضیه طول بکشد. آوردن VAR و تمام داستان‌های مربوط به این موضوع پروسه‌ای طولانی مدت دارد که حداقل یک سال و نیم نیاز است تا داوران ما در این خصوص آموزش ببیند. ما نه ورزشگاه درست و حسابی داریم و نه امکانات فیلم‌برداری مناسبی که بخواهیم بگوییم مشکل، فقط نداشتن لایسنس داوران است. وضعیت فوتبال ما نشان می‌دهد که این قضیه حتی به دو سال یا بیشتر هم کشیده می‌شود و باید دید چه زمانی عزم فدراسیونی‌ها در این خصوص جدی می‌شود.

وی درباره اشتباهات زیاد داوری در هفته‌های اخیر تصریح کرد: وضعیت تغییری نکرده که بخواهیم انتظار داشته باشیم داوری ها بهتر شود. قرار بود نسبت به سال گذشته داوران را کمتر کنند اما این قضیه فقط به ابتدای فصل تخصیص یافت و همین چند وقت پیش بود که داوران کنار گذاشته شده، دوباره برگشتند. در لیگ برتر داورانی داریم که زمان من هم سوت یا پرچم می زدند. روال کار داوری در کشور ما درست نیست و نباید با این وضعیت انتظار داشت که اوضاع بهتر شود. استان‌ها استعدادیابی نمی‌کنند و داور جدید را به رقابت راه نمی‌دهند و همین باعث می‌شود که از همان ابتدا داور هر استان احساس رقابت نکند و بدون جدیت کارش را انجام دهد. در گذشته VAR نبود اما لیگ برتر را امثال مسعود مرادی، محسن ترکی و سعید مظفری‌زاده با کمترین ضریب اشتباه سوت می‌زنند و شاهد چنین اعتراض هایی هم نبودیم.

مظفری اضافه کرد: ایراد بعدی این است که استان‌ها داورانی که به لیگ ۲ معرفی می‌کنند، ۲۸ یا ۲۹ ساله هستند و به دلیل این که حداقل ۱۰ فصل باید در لیگ ۲ بمانند، داور ۳۹ یا ۴۰ ساله به لیگ یک و لیگ برتر می رسد یا در اکثر موارد حتی این اتفاق هم نمی افتد. استعدادیابی داوری در ایران و استان‌های کشور نداریم. باید به داوران ۲۱ یا ۲۲ ساله میدان داده شود و آن‌ها ۱۰ سال در لیگ ۲ آب دیده شوند. البته همین ۱۰ سال ماندن در لیگ ۲ هم اشتباه و زیاد است. فرصت دادن به این جوانان حتی اگر در ابتدای کارشان هم اشتباه کنند، ایرادی ندارد زیرا وضعیت از این که هست بدتر نمی‌شود. در بازی های لیگ برتر و لیگ یک می بینیم که یک هند معمولی را هم تشخیص نمی دهند. برخی باید کنار گذاشته شوند زیرا تعداد داوران لیگ برتری زیاد است و کیفیت کار پایین آمده است.

این پیشکسوت داوری درباره علت این موضوع گفت: در انتخابات فدراسیون فوتبال که هیات‌های استان ها حق رای دارند، باعث می‌شود که روند ناسالمی به وجود بیاید که ثمره اش بشود چیزی که الآن در داوری لیگ های ما اتفاق می‌افتد. وقتی داور هر استان را کم کنی، به احتمال زیاد دیگر رییس هیات آن استان به شما رای نخواهد داد و روسای فدراسیون و کمیته داوران با چنین نگاهی، دست به کاهش داوران نمی‌زنند. تا دیدگاه اصلی آن‌ها چنین باشد، اتفاق مثبتی در داوری رقم نخواهد خورد زیرا برای رسیدن به ریاست فدراسیون، رسیدن به هیات رییسه و یا حتی رسیدن به ریاست کمیته داوران، مجبور می‌شوی با هیات‌های استان کنار بیایی. این به معنی فساد نیست اما باعث می‌شود کیفیت داوری با توجه به این “بده بستان ها” پایین بیاید و تا موقعی که این مساله حل نشود، شاهد اتفاق مثبتی در داوری کشور نخواهم بود.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top