امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 25204 |
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۲ | ارسال توسط : |
587 بازدید
۰
| 5
ارسال به دوستان
پ

به دنبال اتمام هشت میلیارد دلار تعیین شده در بودجه برای تامین ارز واردات کالاهای اساسی با نرخ ۴۲۰۰ تومانی، دولت درخواست افزایش سقف تامین ارز تا ۱۲.۶ میلیارد دلار را ارائه کرده است و در کنار آن پیشنهادی مطرح شده که بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تاکید دارد.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، سالانه در قانون بودجه، میزان تامین ارز کالاهای اساسی با ارز ترجیحی تعیین می‌شود که در بودجه سال جاری هشت میلیارد دلار بود اما آنچه که بانک مرکزی گزارش داد، نشان داد که تامین ارز صورت گرفته جهت واردات کالاهای اساسی در نیمه اول سال جاری بیش از هفت میلیارد دلار بوده و در مجموع با واردات واکسن شرایط به نحوی پیش رفته که تقریبا تمامی هشت میلیارد دلار پیش بینی شده برای کل سال در نیمه اول تمام شده است.

بر این اساس با توجه به ضرورت تامین ارز کالاهای اساسی در فرصت باقی‌مانده تا پایان سال، دولت لایحه افزایش تامین منابع با ارز ترجیحی و افزایش سقف آن از هشت میلیارد دلار قانون بودجه به ۱۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار را به مجلس پیشنهاد کرده است. این درخواست افزایش در حالی صورت گرفته که از دلایل آن افزایش قیمت جهانی نهاده های دامی و کشاورزی وارداتی و  خشکسالی در سال جاری بوده که نیاز به تامین ارز با نرخ ترجیحی را افزایش داده است.

در حال حاضر شش قلم کالای اساسی شامل ذرت، جو، گندم، کنجاله سویا، دانه های روغنی و روغن خام به همراه بخشی از دارو وتجهیزات پزشکی از طریق تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد ایران می‌شود.

لایحه ۲۷ هزار میلیاردی، حذف ارز ۴۲۰۰ را جدی‌تر کرد

اما در حالی طی ماه های اخیر  حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات کالاهای اساسی به یکی از مسائل مهم اقتصادی دولت تبدیل شده و بحث‌ها و چالش‌های بسیاری در رابطه با آن وجود دارد که دولت در لایحه ای که به مجلس ارائه کرده به این موضوع اشاره داشته که «در صورت تغییر نرخ ارز نهادهای دامی و کالاهای اساسی، از محل درآمدهای حاصل از تغییر نرخ کالاهایی که با ارز ترجیحی تامین می‌شود تا مبلغ ۲۷ هزار میلیارد تومان به حساب سازمان هدفمندی یارانه‌ها نزد خزانه داری کل کشور واریز شود و این مبلغ تا پایان سال جاری صرف پرداخت یارانه به افرادمشمول قانون شود.»

بر این اساس  دولت پیش بینی لازم جهت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و مابه التفاوت آن در راستای پرداخت یارانه به افراد مشمول را نیز انجام داده است که به تصویب مجلس برسد، اما این که آیا در نهایت حذف این ارز را به زودی و قبل از پایان سال انجام خواهد داد یا خیر، هنوز به صراحت مشخص نیست و در مجلس تکلیف آن مشخص خواهد شد.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top