امروز: جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 21 جماد أول 1446 | 2024-11-22
کد خبر: 2315 |
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۶ | ارسال توسط : |
2644 بازدید
۰
| 11
ارسال به دوستان
پ

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی جزییات زمین‌لرزه ۴.۸ ریشتری غرب ایذه و جنوب‌شرق مسجد سلیمان را بررسی کرد و توجه به بروز پیش لرزه ها را برای مدیریت بحران این پدیده طبیعی ضروری دانست.

زمین لرزه‌ای به بزرگی ۴.۸ در دقایق اولیه بامداد امروز (بیست و یکم بهمن ماه) در ارتفاعات آسماری استان خوزستان- ۳۰ کیلومتری غرب ایذه و ۹ کیلومتری جنوب شرق شهر گلگیر از توابع مسجدسلیمان- رخ داد.
به نوشته تارنمای وزارت راه و شهرسازی، رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: طبق اعلام مدیریت بحران خوزستان، این زمین‌لرزه تلفات جانی در بر نداشته و خسارت‌های ساختمانی نیز در حد جزئی شامل ترک‌خوردگی برخی از ساختمان‌های قدیمی و بنائی و نیز ریزش دیوار حیاط خانه‌ها به تعداد محدود است.
علی بیت‌اللهی جزییاتی درباره گسل مسبب زمین لرزه، مراکز جمعیتی اطراف رومرکز زلزله و وضعیت ساخت و ساز در منطقه تشریح کرد و چند پیشنهاد را برای مدیریت بحران پدیده های طبیعی مشابه ارایه کرد.
بیت اللهی یادآوری کرد: پیش از رخداد زلزله ۴.۸، در حوالی رومرکز زلزله، ۲ پیش لرزه حدود ۲ ساعت قبل از آن رخ می دهد. این امر نظیر زلزله کرمانشاه، اهمیت توجه به رخداد زمین لرزه های خفیف بعنوان پیش لرزه‌های احتمالی را نشان می‌دهد.
دبیر کارگروه ملی مخاطرات زلزله به ستادهای مدیریت بحران پیشنهاد کرد با توجه به این امر، آموزش توام با حفظ آرامش رفتار مردمی در زمینه توجه به رخداد زمین لرزه های خفیف را در صدر برنامه های خود قرار دهند.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: روند رخداد زلزله های ۴.۶ و ۴.۵ و ۴.۸ ریشتری منطقه، جهت یافتگی مهاجرتی رخدادها به سوی شهر اهواز را نشان می دهد. قرارگیری گسله اهواز به طور موازی با سامانه های گسلی پیشانی کوهستان و گسل اصلی جوان زاگرس در شرق آن، اهمیت توجه به رخداد زلزله ها را برای کلانشهر اهواز نشان می دهد.
وی بر لزوم «مطالعات جزیی تر و پایش های دقیق تر» درباره گسل هایی که از محدوده شهری می گذرد، تاکید کرد.
بیت‌اللهی همچنین اهمیت «تعیین حریم گسل های شهر اهواز» را گوشزد کرد و ادامه داد: هنگام رخداد زلزله ها، متوجه اهمیت این کار می‌شویم اما بعد از مدتی موضوع را فراموش می کنیم./ایرنا

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top