به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، صنعت خودرو، نحوه فروش و عرضه و تعیین قیمت آن از جمله موضوعات بسیار مهم است که همیشه نظرات بسیاری را پیرامون خود داشته است. شیوه قیمتگذاری و عرضه خودرو در بورس کالا طی یک سال اخیر بسیار بیشتر مطرح بوده است. در اولین روز از تیرماه سال جاری، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح ساماندهی صنعت خودرو در دستور کار قرار گرفت و در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح ساماندهی صنعت خودرو را جهت بررسی بیشتر به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع دادند.
نمایندگان ایرادات شورای نگهبان را رفع کردند و سپس یکی از نمایندگان مجلس (سید احسان خاندوزی) در تذکری با استناد به ماده ۱۹۹ آییننامه گفت: شورای نگهبان ایرادی مبنی بر واردات خودرو درباره این طرح را مطرح کرده بود اما کمیسیون صنایع به جای رفع این ایراد، طرح مفصلی به آن اضافه کرد.
حجتالله فیروزی – سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس – نیز در اینباره اظهار کرد: شورای نگهبان ایراداتی را به این طرح وارد کرد مبنی بر اینکه واردات خودروی هیبریدی با سیاستهای اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد. همچنین بایستی برای تقویت تولید داخل منابعی تعریف شود؛ لذا کمیسیون صنایع این ایراد را اینگونه رفع کرد که مابهالتفاوت فروش خودروهای پرتیراژ در بازار و بورس کالا به این حوزه اختصاص یابد.
در نهایت علی نیکزاد -رئیس جلسه – با وارد دانستن تذکر خاندوزی آن را به رای مجلس شورای اسلامی گذاشت و نمایندگان رای دادند که طرح ساماندهی صنعت خودرو مجددا به کمیسیون صنایع ارجاع شود.
حال گرچه برای کشف قیمت خودرو از طریق عرضه در بورس کالا هنوز توافقی قطعی حاصل نشده، اما وجود این طرح و اصرار برخی نمایندگان مجلس بر اجرایی شدن آن باعث شده که طرحهای دیگر قیمتگذاری خودرو همچون طرح پیشنهادی مجموعه صنعت خودروسازی برای آزادسازی قیمت در جهت خروج از زیاندهی به سرانجام نرسد. رایزنی خودروسازان برای آزادسازی قیمت محصولات در دولت دوازدهم شدت گرفته که عملیاتی شدن آن به عمر این دولت قد نداد و تصمیمگیری در مورد آن به دولت سیزدهم موکول شود.
برخی تحلیلگران معتقدند با توجه به اینکه رئیسجمهور منتخب سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، از لزوم رعایت عدالت در کل زنجیره قیمتگذاری خودرو سخن گفته است، احتمالا دولت سیزدهم برنامه دیگری برای تعیین قیمت خودرو خواهد داشت.
این درحالیست که اخیرا محمدعلی دهقاندهنوی- رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار- در نامهای خطاب به رضا شیوا-رئیس شورای رقابت- خواستار معرفی فهرست افرادی که در جریان امور مربوط به قیمتگذاری خودرو هستند، به سازمان بورس شد.
در متن نامه وی آمده است که ” با عنایت به اینکه شورای رقابت بنا به ملاحظات قوانین و مقررات در جریان امور مربوط به قیکتگذاری شرکتهای خودروساز است، خواهشمند لست به منظور انجام وظایف قانونی توسط این سازمان و به استناد قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران و تبصرههای آن، فهرست افرادی را که در جریان امور فوقالذکر هستند، در قالب فرم دستورالعمل پیوست، به به این سازمان (سازمان بورس و اوراق بهادار) معرفی نمایند. “
با توجه به اینکه تمام معاملات در بورس کالا تحت نظر سازمان بورس شکل میگیرد و همچنین باتوجه به طرح موضوع عرضه خودرو در بورس کالا در مجلس، آیا این درخواست میتواند احتمال عرضه خودرو در بورس کالا را تقویت کند؟ لازم به یادآوری است که همانطور که ذکر شد، هنوز برای عرضه خودرو در بورس کالا و کشف قیمت آن بدین طریق، توافقی قطعی حاصل نشده است.
انتهای پیام
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.