امروز: پنجشنبه, ۱ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الخميس 20 جماد أول 1446 | 2024-11-21
کد خبر: 16818 |
تاریخ انتشار : ۰۷ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۹ | ارسال توسط : |
317 بازدید
۰
| 2
ارسال به دوستان
پ

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: از کشور هندوستان واکسن «بهارات» به میزان ۵۰۰ هزار دوز خریداری و پول آن را نیز پرداخت کرده بودیم، ۱۲۵ هزار دوز آن به ما تحویل داده شد و قرار بود که هفته گذشته ۳۷۵ هزار دوز دیگر به ما تحویل داده شود. ظاهرا مشکلاتی در آنجا پیش آمده و دادستانی در هند یا قوه قضائیه هند به دلیل میزان شیوع بیماری در این کشور اجازه خروج واکسن را ندادند و به همین دلیل فعلا دست ما از ۳۷۵ هزار دز واکسن کوتاه شده است البته رایزنی برای تحویل واکسن ادامه دارد.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، علیرضا رییسی گفت: جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا امروز با ریاست رئیس جمهوری برگزار شد و وضعیتی که از سال گذشته داشتیم، مرور شد. رئیس جمهوری و همه اعضای ستاد تشکر ویژه‌ای از مردم بزرگ و شریف ایران به خاطر رعایت و همکاری همدلانه‌ آنان در سال گذشته انجام دادند. اگر کارنامه جمهوری اسلامی ایران در مقابله با کرونا کارنامه قابل قبولی است، بی‌شک سهم عمده آن متعلق به همکاری و همدلی مردم با رعایت پروتکل‌ها و کمک‌های مومنانه‌ آنان همچنین صبر و استقامتشان است.

وی افزود: بسیاری از رعایت‌ها شامل لغو سفرها و دورهمی‌ها و مراسم شادی‌ و عزا – که جزو رسم و سنت کشورمان است – می‌شود. در واقع مردم به خاطر رعایت وضعیت و حقوق دیگران در بسیاری از مراسم شرکت نکردند، برگزاری مراسم را لغو کردند و به تعویق انداختند و یا به شکل متفاوت انجام دادند. این‌ها نشانه‌هایی از تلاش مردم  است و در پایان سال گذشته وضعیت ما وضعیت نسبتا قابل قبولی بود که این نتیجه تلاش‌های انجام شده بود.

رئیسی یادآور شد: از طرفی همدلی، هماهنگی و اعتقاد و اعتماد ستاد ملی مقابله با کرونا نقطه عطفی بود در یک نوع از مدیریت بحران در کشور که به نظر نمره موفقی است . همه مسئولان کشور از سران سه قوا حضور دارند و در ذیل فرماندهی واحد برای سلامتی مردم تصمیم گرفته می‌شود و این جلسات بسیار پررونق، متعدد و موثر برگزار شد و تجربیات خوبی طی یک سال گذشته به دست آمد که نتیجه آن این بود که مرگ‌ها را به حداقل برسانیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه نکته دیگری که در جلسه مطرح شد بحث مهم واکسن است، گفت: همه مردم دنیا و همه کشورها دو راه برای تامین واکسن دارند؛ راه اول خرید واکسن از کشورهای سازنده واکسن است که براساس قراردادهایی که منعقد می‌شود، واکسن موردنیازشان را تامین کنند و تحویل کشور داده شود. راه دوم تولید داخلی واکسن است که این فناوری را همه کشورها ندارند و دست چند کشور است. یکی از کشورهایی که در این زمینه جز لیست اصلی قرار گرفته کشور جمهوری اسلامی ایران است که در بحث تامین واکسن از راه تولید داخلی یکی از راه‌ها و استراتژی مهمی است که دنبال می‌شود.

رئیسی با بیان اینکه ما سه راه را برای تامین واکسن پیش گرفته‌ایم،اظهارکرد: راه اول مشارکت جهانی برای تامین واکسن از طریق سبد کوواکس بوده که بر اساس تفاهم صورت گرفته قرار شده به میزان ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن به ایران تحویل داده شود. در برنامه اول قرار شد ۴.۲ میلیون واکسن آسترزنکا به ما دهند و بعد به حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار رساندند و در برنامه جدیدشان گفتند که یک میلیون و ۲۰۰ هزارتا قبل از سال تحویل می‌دهند که ما روی هم حساب کرده بودیم اما متاسفانه آن هم محقق نشد و قرار شد ۱۰ فروردین به ما دهند و آخرین خبری که داریم گفتند که احتمالا ۱۴ فروردین دست شما خواهد رسید بنابراین اینگونه نیست که واکسن به این راحتی قابل دسترسی باشد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: راه دوم تولید داخل بوده است که شرکت‌های دانش بنیان داخلی در حال تلاش هستند؛ تلاش‌های بی‌وقفه و جهادگونه‌ای برای تولید داخل انجام می‌دهند و راه سوم خرید مستقیم دولتی از سایر کشورهاست و این هم راه سومی بود که تا امروز پیگیری می‌شد و امروز رئیس جمهوری راه چهارمی هم مطرح کردند.

وی در ادامه به مروری بر وضعیت تامین واکسن پرداخت و گفت: از کشور هندوستان واکسن «بهارات» به میزان ۵۰۰ هزار دوز خریداری و پول آن را نیز پرداخت کرده بودیم، ۱۲۵ هزار دوز آن به ما تحویل داده شد و قرار بود که هفته گذشته ۳۷۵ هزار دوز دیگر به ما تحویل داده شود. ظاهرا مشکلاتی در آنجا پیش آمده و دادستانی در هند یا قوه قضائیه هند به دلیل میزان شیوع بیماری در این کشور اجازه خروج واکسن را ندادند و به همین دلیل فعلا دست ما از ۳۷۵ هزار دز واکسن کوتاه شده است البته رایزنی برای تحویل واکسن ادامه دارد.

رئیسی با بیان اینکه از ۷۰ درصد واکسن‌های دنیا ۱۰ کشور بیشترین استفاده را کرده‌اند و این هم نوعی بی‌عدالتی است که در زمینه توزیع واکسن در سطح دنیا وجود دارد و سازمان جهانی بهداشت هم به این موضوع معترض است، اظهارکرد: بحث تحریم و تامین واکسن مطرح است و کشورهایی که به ما قول دادند واکسن را تحویل دهند، متاسفانه در این زمینه کندی می‌کنند. لذا علی رغم اینکه وزیر بهداشت و درمان روزانه برای تامین واکسن پیگیر هستند، متاسفانه هنوز میزان واکسنی که باید براساس قول و قرارها تحویل داده می‌شد، محقق نشده است.

وی ادامه داد: به همین دلیل رئیس جمهوری در ستاد ملی راه چهارمی مطرح کردند که البته نیازمند این است که به جزییات آن بیشتر بپردازیم و برای واردات واکسن از بخش خصوصی بیشتر کمک گرفته شود البته در گذشته فراخوان‌هایی داده شده بود تا بخش خصوصی به کمک دولت بیاید و بتواند واکسن را وارد کند. اکنون یک پیشنهاد این است که واکسن با ارز نیمایی از طریق بخش خصوصی وارد شود. برای آن دسته از افرادی که تمایل دارند واکسن را تامین کنند که البته جزییاتی مانند عدالت و دسترسی دارد که باید در مورد آن صحبت کنیم البته گروه هدف خود را که از قبل هم برنامه‌ریزی شده براساس برنامه زمان بندی شده و میزان واکسنی که به دستمان می‌رسد واکسینه انجام خواهیم داد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: در هر صورت ظرف هفته‌های آینده براساس تفاهم‌هایی که صورت گرفته و واکسن‌هایی که به دستمان می‌رسد امیدواریم بتوانیم این واکسیناسیون را کامل کنیم اما این قول را به مردم می‌دهیم که تا پایان سال ۱۴۰۰ و حتی زودتر از آن، گروه هدفمان  را به طور کامل واکسیناسیون خواهیم کرد. پیش‌بینی ما این است که تا آذر یا دی‌ماه واکسیناسیون را با تکیه بر توان تولید داخل (اگر تمام مراحل به درستی پیش برود) به خوبی انجام دهیم.

رئیسی در ادامه به موضوع سفرها اشاره کرد و گفت: نکته‌ای که وجود دارد و همانطور که هفته‌های قبل هم پیش‌بینی کردیم، قطعا با انجام سفرها شیوع بیماری در سطح کشور افزایش پیدا خواهد کرد و متاسفانه این پیش‌بینی در حال محقق شدن است و در اکثر استان‌ها روند صعودی بیماری داریم و بیماری افزایش پیدا می‌کند. اکنون اگر برای این افزایش تدبیر نشود و جلوی سفرها گرفته نشود، ما مشکل خواهیم داشت.

وی در پایان با بیان اینکه در حال حاضر میزان رعایت پروتکل‌ها به کمتر از ۶۰ درصد رسیده و این زنگ خطر بسیار بزرگ است، اظهارکرد: شهرهای قرمز در مقایسه با ۲۵ اسفند که ۹ شهر قرمز داشتیم اکنون ۲۳ شهر قرمز در استان‌های مختلف داریم. شهرهای نارنجی از ۳۱ به ۴۴ شهر و شهرهای زرد از ۲۹۵ شهر به۲۸۷  شهر و شهرهای آبی از ۱۱۳ شهر به ۹۴ رسیده است و این نشان‌دهنده آن است که گردش ویروس ‌اتفاق می‌افتد و در برخی از استان‌ها که ماهها هیچ افزایش بیماری نداشتند، شروعی داریم که بیماری افزایش پیدا می‌کند و این می‌تواند زنگ خطر باشد و از مردم خواهش می‌کنیم که اگر سفر نرفتند، برای انجام سفر برنامه‌ریزی نکنند زیرا خطرناک است و اگر به سفر رفتند سفر را کوتاه کنند و برگردند.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top