امروز: یکشنبه, ۲ دی ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأحد 21 جماد ثاني 1446 | 2024-12-22
کد خبر: 12931 |
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۸ | ارسال توسط : |
253 بازدید
۰
| 7
ارسال به دوستان
پ

روزگار او را از صحنه دور کرد و کرونا، او را از زندگی دور کرد تا ناباورانه سفر بی‌بازگشت یک هنرمند درخشان دیگر را به نظاره بنشینیم.

کمتر از سه ماه پیش بود که به انگیزه هفتاد و نهمین سالروز تولد پرویز پورحسینی با او هم‌کلام شدیم. آن زمان هرگز تصور نمی‌کردیم که به فاصله‌ای این چنین اندک، این گفتگو را به مناسبت درگذشتش بازنشر کنیم.

روز ۱۹ شهریور ماه امسال این گفتگو در انعکاس روز و به نقل از ایسنا منتشر شد. شروع صحبت‌مان با کرونا بود و اینکه این ویروس دهشتناک چگونه ما را غرق خود ساخته. آن چنان که حواس‌مان نیست روزهایی که سپری می‌کنیم، آخرین روزهای این قرن است و همه در روزمرگی عجیبی گرفتار آمده‌ایم و او در تایید این سخن گفته بود: «همینطور است که می‌گویید. به خاطر شرایط کرونا از خیلی چیزها غافل شده‌ایم؛ روزمرگی. تلاش برای زنده ماندن در این شرایط نابسامان.»

پورحسینی دل‌نگران مادر پیرش بود که بیش از ۹۰ سال سن دارد و می‌گفت خیلی آسیب‌پذیر است. به خاطر کرونا با کسی معاشرت نداشتند و می‌گفت فقط پسر، عروس و نوه‌هایش به آنها سر می‌زنند.

از او خواسته بودیم به بهانه روز تولدش آرزویی داشته باشد. شاید آن زمان فکر نمی‌کردیم این آرزو این چنین دست‌نیافتنی باشد و او گفته بود: «حس می‌کنم بیشتر مردم روزگار من زندگی موقت دارند. همه منتظرند که به شرایط عادی بازگردند و به زندگی طبیعی بپردازند. امیدوارم به این وضعیت برسند.»

پرویز پورحسینی در ذهن مخاطبان تئاتر، سینما و تلویزیون، بازیگری به یاد ماندنی است. کمتر بازیگری کارنامه پرباری مانند او دارد و با این همه کارگردان صاحب‌نام همکاری کرده باشد.

تماشاگران تئاتر قدیمی‌تر حضور چشمگیر او را در آثار بهرام بیضایی، حمید سمندریان، علی رفیعی، آربی اوانسیان، بیژن مفید، داریوش فرهنگ، محمد علی کشاورز، رضا قاسمی، فردوس کاویانی، هوشنگ حسامی، جمشید ملک‌پور و … و البته پیتر بروک کارگردان شهیر  تئاتر جهان به یاد دارند.

در آثار تصویری نیز با هنرمندانی همچون داود میرباقری، مرضیه برومند، حسن فتحی، محمد رحمانیان، یدالله صمدی، مسعود کیمیایی، ابوالحسن داودی، سیامک شایقی، امرالله احمدجو، بهروز افخمی، شهرام اسدی، مهدی فخیم‌زاده، محمد بزرگ‌نیا و … نیز همکاری داشته است.

او اما در ارزیابی کوتاهی از کارنامه هنری خود گفته بود: «طی این سالیان خیلی کارهای انجام نشده داشته‌ام. دلم می‌خواست این سال‌ها به تئاتر بیشتر می‌پرداختم ولی شرایط تئاتر و روزگار باعث دور ماندنم از صحنه شد.»

از او پرسیده بودیم که کدام یک از کارهایش را بیشتر دوست داشته و او پاسخ داده بود: «از تئاتر نقش «راسکولنیکوف» در نمایش «جنایت و مکافات» اثر داستایوسکی را دوست داشتم که سال ۱۳۵۶ در تالار اصلی تئاتر شهر اجرا شد. این نقش برایم چالش فراوان داشت . در سینما هم با نقش‌هایی که در فیلم‌های «باشو غریبه کوچک»، «ایستگاه»، «طلسم» و «قاتل اهلی» بازی کردم، بیشتر ارتباط برقرار کردم.»

پرویز پورحسینی فقط بازیگری تماشایی نبود. او در کنار کارنامه پر و پیمان بازیگری‌اش، تجربه کارگردانی هم داشت اما دوست نداشت در این شرایط، این تجربه را تکرار کند و درباره این بی‌رغبتی توضیح داده بود: «من تجربه کارگردانی تئاتر داشته‌ام ولی در شرایط فعلی ترجیح می‌دهم دست به این کار نزنم چون نمی‌توانم در این شرایط جواب یک گروه را بدهم. دیگر حوصله‌اش را ندارم.»

روز ۲۰ شهریور ماه امسال خانواده کوچک پورحسینی به تنهایی تولد ۷۹ سالگی او را جشن گرفتند. کرونا اجازه نداد تا آنها مهمانی مفصل‌تری داشته باشند.  حالا اما این خانواده به تنهایی سوگوار نیستند چرا که هنرمندان تئاتر، سینما و تلویزیون و تماشاگرانی که بارها لذت تماشای بازی‌های او را چشیده‌اند، هر یک جدا جدا در این اندوه با آنها شریک هستند.

ما امید داشتیم سال آینده و برای تولد ۸۰ سالگی‌اش گفتگوی مفصل‌تری با او داشته باشیم ولی روزگار، این فرصت را از ما گرفت.  پرویز پورحسینی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در سن ۷۹ سالگی و بر اثر ابتلا به کرونا، امروز، جمعه ۷ آذر ماه در بیمارستان درگذشت.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top