امروز: چهارشنبه, ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الأربعاء 3 جماد ثاني 1446 | 2024-12-04
کد خبر: 12312 |
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۸ | ارسال توسط : |
313 بازدید
۰
| 7
ارسال به دوستان
پ

مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه آمریکا در صورت بازگشت به برجام باید خسارت هایی که به ایران زده شده را جبران کند، گفت: حضور در برجام اجازه نمی دهد که تحریم هایی خارج از این توافق وضع شود.

دیاکو حسینی در گفتوگو با انعکاس روز و به نقل از ایسنا در ارزیابی خود از نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و این که بایدن اعلام کرده به برجام بر می گردد، اظهار کرد: آنچه که اکنون از بایدن می دانیم این است که او با خروج یکجانبه آمریکا از برجام مخالف بود و تصور می کرد که این توافق به نفع آمریکا است و باید در آن شرکت داشته باشد. 
وی تصریح کرد: علیرغم این که بایدن اعلام کرده به برجام بر می گردد اما از نزدیکان او شنیده شده که به صورت مشروط به برجام باز می گردد، در هر حال گرایش کلی که از بایدن سراغ داریم این است که زمان شکل گیری برجام او در سمت معاون رییس جمهور بوده و به این توافق به طور کلی پایبند بود.
این پژوهشگر مسائل استراتژیک همچنین بیان کرد: آمریکا نمی تواند هر زمان خواست از توافقات خارج و اعتمادها را نابود کند و مجددا باز گردد، لذا تحریم هایی که با خروج از برجام اعمال شده باید لغو شود، حضور در برجام اجازه نمی دهد که تحریم هایی خارج ازاین توافق وضع شود.
حسینی خاطرنشان کرد: آمریکا در صورت بازگشت به برجام باید خسارت هایی که به ایران زده شده را جبران کند و تضمین‌هایی ارائه دهد که در آینده دیگر مرتکب چنین خطایی نشود، در واقع همه این مسائل باعث پیچیدگی هایی در بازگشت آمریکا به برجام می‌شود.
وی درباره این که در مدت باقی مانده که هنوز ترامپ در کاخ سفید است، امکان انجام اقدامات پیش بینی نشده وجود دارد؟ گفت: واقعیت امر این است که ترامپ بعد از این که در انتخابات شکست خورد تا ۲۰ ژانویه همچنان رئیس جمهور است اما در عمل اقتدار خودش را به عنوان رئیس جمهور از دست می دهد و از نگاه سایر کشورها تصمیمات رئیس جمهوری که در آستانه خروج از کاخ سفید است اعتبار چندانی ندارد.
مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری ادامه داد: ممکن است تندروهایی که در زمانی ترامپ را تشویق به خروج از برجام کردند، بخواهند او را به رفتارهای مخرب علیه ایران تشویق کنند و راه دیپلماسی ایران در آینده با بایدن را دشوار کنند اما ما باید تلاش کنیم تا از برخوردهای بزرگتر از صرفا تحریم های تکراری جلوگیری کنیم. در واقع باید تا دو ماه آینده خویشتنداری کنیم تا این اقدامات ناکام بماند و ببینیم در دولت آینده چه اتفاقی می‌افتد.
انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top