امروز: یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 23 جماد أول 1446 | 2024-11-24
کد خبر: 11443 |
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۹ | ارسال توسط : |
415 بازدید
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

یک وکیل دادگستری ضمن انتقاد به گرداندن تعدادی از مجرمین در سطح شهر از سوی پلیس گفت: باید از رئیس قوه قضاییه تشکر کرد زیرا بجا و به موقع وارد عمل شد و حرف کارشناسان و مردم را تایید کرد.

نعمت احمدی در گفتگو با انعکاس روز و به نقل از ایسنا در رابطه با تصاویر اخیر منتشره از گرداندن تعدادی از مجرمین در سطح شهر گفت: واژه اراذل و اوباش  بین مردم رایج است و در قانونگذاری چنین واژه ای نیامده است. در قانون عنوان ولگرد را داریم؛ یعنی کسی که جا و مکانی نداشته باشد اما اراذل و اوباش اوصافی است که در بین مردم مرسوم است نه در جامعه حقوقی. در این زمینه پلیس مجدداً به صورت سنتی بر عملکرد گذشته خود پافشاری کرد و از حالت ضابط خارج شد و  مجری حکم شد. ضابط باید تحت امر دادسرا و دادستان باشد و دستور قضایی را اجرا کند ولی از آن قالب خارج شد و در قالب مجری احکام، حکم خودش را صادر کرد که این امر مورد نقد جامعه حقوقی قرار گرفت و جایگاه حقوقی و قانونی نداشت و  انتقاد به جایی توسط رسانه‌های داخلی و خارجی نسبت به موضوع گرداندن تعدادی از مجرمان صورت گرفت. البته  ما هزینه زیادی در انعکاس بیرونی قضیه دادیم.

این حقوقدان تصریح کرد: در دنیا پلیس به شخصه نمی تواند قانونگذار و مجری قانون باشد.  پلیس مجری احکام دادگاه‌ها است و رئیس پلیس به جای پذیرفتن اشتباهش منتقدان را متهم به  “روشنفکری” کرد. 

این حقوقدان گفت: خوشبختانه آقای رئیسی به عنوان رئیس قوه قضاییه که ناظر بر اجرای قوانین کشور است وارد عمل شد و هم عمل پلیس را درست ندانست  و هم دستور قضایی صادر کرد. 

احمدی خاطرنشان کرد: اگر هدف از مجازات، تنبیه متهم و تنبه جامعه و تشفی مجنی علیه است؛ باید بگویم که گرداندن «اراذل و اوباش» هیچ فایده‌ای ندارد و  حتی خیری هم برای مالباخته‌ها نداشت. آیا با گرداندن سارق جلوی پاساژ علاءالدین، تلفن همراه مردم پیدا می شود؟  ما با این اقدام متهمان را  متجری تر می کنیم  و قصد انتقام پیدا می کنند لذا باید از رئیس قوه قضاییه تشکر کرد زیرا  به جا و به موقع وارد عمل شد و حرف  کارشناسان و مردم را تایید کرد.

وی درباره کاهش جرایمی مانند سرقت در جامعه گفت : جرایمی از این دست معلول هستند و علت نیستند.  رئیس پلیس چند روز پیش اعلام کرد بیش از ۵۰ درصد کسانی که اخیراً به عنوان سارق دستگیر شدند نوبت اولیه هستند. ما نوبت اول را برای دانشگاه و مسائل دیگر داشتیم و متاسفم که بگویم برای جرم هم نوبت اول را پیدا کردیم؛ لذا باید این موضوع را ریشه یابی کرد. 

وی افزود: در حالی که روزانه همه‌چیز قیمتش افزایش پیدا میکند  تصور کنید که ظرفیت این افراد در قبال نداری چقدر است؟  در جامعه ای که با قشر زیادی به عنوان بیکار و با تعطیلی بسیاری از مشاغل روبرو هستیم و از طرفی نیاز ها ثابت است و از آن طرف مشاغل تعطیل و درآمدها کاهش می یابد، طبیعتا یکسری افراد مرتکب جرم سرقت  می شوند. 

احمدی تاکید کرد:  متاسفانه من پیشنهادی برای جلوگیری از جرایمی مانند سرقت در جامعه ندارم زیرا   وقتی صبح بیدار می شویم و می بینیم که همه چیز قیمتش افزایش یافته و اقل های زندگی که برای حیات اولیه لازم است ؛ قیمتش با دیروز متفاوت می شود، افراد چقدر میتوانند با قناعت پیشه کنند. همانطور که علما گفته اند  از دری که فقر وارد می شود از در دیگر ایمان بیرون می رود. یا یک اصل اساسی وجود دارد که  ” من لا معاش له لا معاد له” کسی که زندگی مادی ندارد زندگی معنوی هم نخواهد داشت؛ لذا   راهکارش این است که جامعه به طرف تامین حداقل های زندگی برای ادامه حیات  و زنده ماندن مردم باشد و  باید  شکاف های طبقاتی از بین برود.  از  کسی که آنقدر مستضعف است که یک سوم نان بربری را می خرد، چه انتظاری  می توان داشت.
انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top