امروز: جمعه, ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الجمعة 3 ذو القعدة 1445 | 2024-05-10
کد خبر: 40308 |
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۹ | ارسال توسط : |
122 بازدید
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

مجموع جان‌باختگان زلزله در سوریه و ترکیه تاکنون به بیش از ۴۱ هزار نفر رسیده و در هوای سرد زمستان، تعداد بیشتری از افراد بی‌خانمان شده‌اند.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا به نقل از شبکه الجزیره، آمار رسمی حاکیست که در پی این زمین‌لرزه شدید در مرز ترکیه و سوریه تاکنون بیش از ۴۱ هزار نفر در دو کشور جان خود را از دست داده‌اند که دست‌کم ۳۵ هزار و ۴۱۸ نفر از این مرگ‌ و میرها در ترکیه و بیش از ۵۸۰۰ فوتی نیز در سوریه گزارش شده است.

بر اساس آخرین بروزرسانیِ مقام‌های ترکیه، طی ۲۴ ساعت اخیر، ۹ نفر دیگر از زیر آوار نجات یافتند اما در حال حاضر بیشتر تمرکز نیروهای امداد و نجات بر رساندن غذا و تامین سرپناه برای مردمی است که در سرمای شدید با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند. 

مردمی که خانه‌های خود را در زلزله‌ از دست داده‌اند برای دریافت کمک‌ در یک کمپ موقت در شهر اسکندرون در جنوب ترکیه صف کشیده‌اند/سه‌شنبه ۱۴ فوریه ۲۰۲۳/عکس: AP

مقام‌های سازمان ملل نیز گفته‌اند که مرحله نجات در حال پایان است و دیگر تمرکز بر سرپناه، غذا دادن و حمایت از نجات یافتگان خواهد بود. 

بنابر گزارش یورونیوز، همچنین نگرانی‌های فزاینده‌ای در مورد مسائل بهداشتی در حال ظهور مرتبط با هوای سرد، بهداشت و گسترش بیماری‌های عفونی وجود دارد.

سازمان‌های امدادی هشدار می دهند که بیش از یک میلیون نفر در ترکیه بی‌خانمان شده‌اند و این رقم در سوریه می‌تواند بسیار بیشتر باشد.

همچنین گزارش شبکه خبری بی بی سی حاکیست که یک هیئت سازمان ملل برای اولین بار از زمان وقوع زلزله‌ی بیش از یک هفته پیش، وارد شمال غرب سوریه شده است. این هیئت که از چند آژانس امدادرسانی تشکیل شده از طریق زمینی از ترکیه وارد این کشور شده است.

ارائه حمایت روانی-اجتماعی به زلزله‌زدگان توسط وزارت بهداشت ترکیه

۱۵:۱۱ – وزارت بهداشت ترکیه با همکاری ۲۲۱ متخصص روانشناسی برای ۲۰ هزار و ۴۴۰ زلزله‌زده حمایت روانی-اجتماعی ارائه کرده است.

به گزارش آناتولی، فعالیت‌های نهادهای ذیربط ترکیه برای تامین نیازها و کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان در جنوب شرق این کشور همچنان ادامه دارد.

در این راستا، اداره کل سلامت عمومی وابسته به وزارت بهداشت ترکیه با هدف حفظ سلامت روانی-اجتماعی زلزله‌زدگان ۲۲۱ متخصص روانشناسی را به منطقه اعزام کرد. این متخصصان تاکنون برای ۲۰ هزار و ۴۴۰ زلزله‌زده حمایت روانی-اجتماعی ارائه کرده‌اند.

متخصصان روانشناسی در چارچوب فعالیت‌های خود با انجام دیدارهای فردی با زلزله‌زدگان و بستگان آنها نیازهایشان و عوامل خطر احتمالی را تشخیص دادند. متخصصان همچنین برای زلزله‌زدگان کمک اولیه و آموزش روانی ارائه کرده و کارگروه انجام دادند.

روانشناسان در اردوگاه‌ها، خوابگاه‌ها، مهمان‌سراها، هتل‌ها و خانه‌های مسکونی از ۴۰۹۲ خانواده بازدید کردند و با ۴۲۷۴ نفر مشاوره روانی- اجتماعی انجام دادند.

این خدمات در چارچوب طرح مداخله در بلایای طبیعی ترکیه (TAMP) مرکز مقابله با حوادث غیرمترقبه «آفاد» ارائه شده و زلزله‌زدگانی که خانه‌های آنها بر اثر زلزله تخریب نشده‌اند نیز از این خدمات بهره‌مند شدند.

زنگ خطر شیوع بیماری‌های مسری

۹:۲۲ – ده‌ها هزار کشته، هزاران مفقودالاثر، سرمای شدید و آواربرداری کُند؛ اکثر مردم به آب سالم یا سرویس بهداشتی دسترسی ندارند و پزشکان نسبت به شیوع بیماری‌های واگیر هشدار می‌دهند.

به گزارش دویچه‌وله، بیش از یک هفته از زلزله مهیب سوریه و ترکیه می‌گذرد و عدم دسترسی مردم به آب آشامیدنی سالم، ناقوس بیماری‌های واگیر را به صدا در آورده است.

سازمان‌های امدادرسانی ابراز نگرانی کرده‌اند که باقی ماندن هزاران جسد در زیر آوارها، آب‌های زیرزمینی را آلوده کند.

وسعت مناطق آسیب دیده به اندازه‌ای است که امکان فراهم کردن زیرساخت‌های لازم بهداشتی فراهم نیست و سرمای زیر صفر هم مزید بر علت شده است. در بسیاری نقاط، زلزله زدگان به توالت دسترسی ندارند.

طبق اعلام سازمان ملل، حدود یک میلیون نفر نیاز فوری به غذای گرم دارند. شماری از پزشکان نهادهای بین‌المللی مستقر در مناطق آسیب دیده گفته‌اند، شرایط موجود آنها را یاد زلزله هاییتی در سال ۲۰۱۰ می‌اندازد.

ادامه دارد …

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top