امروز: یکشنبه, ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 20 شوال 1445 | 2024-04-28
کد خبر: 46364 |
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۰:۳۱ | ارسال توسط : |
27 بازدید
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

گروه فرهنگی: «اسکات مومادی» داستان‌نویس برنده جایزه پولیتزر که اولین رمانش «خانه ساخته‌شده از سپیده‌دم» به‌عنوان نقطه شروع ادبیات معاصر بومیان آمریکا شناخته می‌شود، در ۸۹ سالگی درگذشت.به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، هارپر کالینز ناشر آثار این نویسنده آمریکایی اعلام کرد که او در خانه خود در سانتافه نیومکزیکو از دنیا رفته است.   «جنیفر سیویلتو» ویراستار […]

گروه فرهنگی: «اسکات مومادی» داستان‌نویس برنده جایزه پولیتزر که اولین رمانش «خانه ساخته‌شده از سپیده‌دم» به‌عنوان نقطه شروع ادبیات معاصر بومیان آمریکا شناخته می‌شود، در ۸۹ سالگی درگذشت.به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، هارپر کالینز ناشر آثار این نویسنده آمریکایی اعلام کرد که او در خانه خود در سانتافه نیومکزیکو از دنیا رفته است.
 

«جنیفر سیویلتو» ویراستار آثار  «اسکات مومادی» او را یک شاعر و نویسنده خارق‌العاده توصیف کرد و در بیانیه‌ای گفت: «او صدایی بی‌نظیر در ادبیات آمریکا بود و کار کردن با او باعث افتخار بود. میراث قبیله کیووا که عضوش بود برای او عمیقاً معنادار بود و او بیشتر زندگی خود را وقف بزرگداشت و حفظ فرهنگ بومیان آمریکا، به ویژه سنت شفاهی کرد».

رمان «خانه‌ای ساخته‌شده از سپیده‌دم» که در سال ۱۹۶۸ منتشر شد، درباره سربازی از جنگ جهانی دوم است که به خانه بازمی‌گردد و تلاش می‌کند تا دوباره خود را با شرایط وفق دهد، داستانی به قدمت خود جنگ و در این مورد، خانه یک جامعه بومی در روستایی در نیومکزیکوست. بیشتر این کتاب برگرفته از دوران کودکی نویسنده در نیومکزیکو و درگیری‌های او بین شیوه‌های اجدادش و خطرات و احتمالات دنیای بیرون است.

مومادی در یک مستند در سال ۲۰۱۹ گفت: «من در هر دو دنیا بزرگ شدم و حتی الان هم در آن دنیاها حضور دارم و این باعث سردرگمی و همچنین غنای زندگی من شده است».رمان مومادی مانند «تبصره-۲۲» اثر «جوزف هلر»، داستانی از جنگ جهانی دوم بود که با نسل معترضان به جنگ ویتنام طنین‌انداز شد. در سال ۱۹۶۹، «اسکات مومادی» نخستین بومی آمریکایی بود که برنده پولیتزر در بخش داستانی شد و رمان او به معرفی نسلی از نویسندگان از جمله «لزلی مارمون سیلکو»، «جیمز ولش» و «لوئیز اردریچ» کمک کرد.

«جورج دبلیو بوش» رئیس‌جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۰۷، مدال ملی هنر را به این نویسنده «به خاطر نوشته‌ها و کارهایش که هنر و سنت شفاهی بومیان آمریکا را تجلیل و حفظ می‌کند» اعطا کرد. افتخارات این نویسنده علاوه بر دریافت جایزه پولیتزر شامل جایزه آکادمی شاعران آمریکایی و جایزه صلح ادبی دیتون می‌شود.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top