امروز: شنبه, ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: السبت 25 ذو القعدة 1445 | 2024-06-01
کد خبر: 42884 |
تاریخ انتشار : ۰۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۱ | ارسال توسط : |
43 بازدید
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

گروه فرهنگی: فرناز بهزادی، هنرمند باسابقه نمایش عروسکی که دیروز، سه‌شنبه ششم تیرماه درگذشت، فردا هشتم تیرماه به خاک سپرده می‌شود.به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، این هنرمند عصر دیروز، سه‌شنبه ششم تیرماه به دلیل بیماری ریوی و بعد از چند روزی که در کما بود، درگذشت و قرار است فردا، پنجشنبه ۸ تیرماه در آرامستان بندر انزلی […]

گروه فرهنگی: فرناز بهزادی، هنرمند باسابقه نمایش عروسکی که دیروز، سه‌شنبه ششم تیرماه درگذشت، فردا هشتم تیرماه به خاک سپرده می‌شود.به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، این هنرمند عصر دیروز، سه‌شنبه ششم تیرماه به دلیل بیماری ریوی و بعد از چند روزی که در کما بود، درگذشت و قرار است فردا، پنجشنبه ۸ تیرماه در آرامستان بندر انزلی به خاک سپرده شود.

بهزادی چند سالی بود که به دلیل مشکلات ریوی در بندر انزلی زندگی می‌کرد و در همین محل هم از دنیا رفت.
این هنرمند که جزو هنرمندان باسابقه نمایش عروسکی است، در آستانه برگزاری نوزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک از دنیا رفت.

فرناز بهزادی متولد ۱۳۲۸ بود و دیپلم رشته معماری داخلی را از هنرستان امین‌الدوله و دیپلم نقاشی و مجسمه‌سازی را از مدرسه خصوصی میس پرز سوییس و لیسانس تئاتر با گرایش عروسکی را از دانشگاه ونسن پاریس دریافت کرده بود.

فرناز بهزادی نمایش‌هایی را در فرانسه، آمریکا و هندوستان به صحنه برده بود و از پیش از انقلاب به عنوان طراح صحنه و لباس در تلویزیون ایران فعالیت می‌کرد. او پس از انقلاب فعالیت خود را بر کارگردانی نمایش عروسکی و ساخت و طراحی عروسک و ماسک متمرکز کرد.

طراحی لباس سریال «دلیران تنگستان»، طراحی صحنه فیلم سینمایی «عبدالله» به کارگردانی جورج برتونی، طراحی و ساخت عروسک و ماسک برای نمایش «ویکتور هوگو و رویاهایش» به کارگردانی رنه دومازه، ساخت ۱۸ عروسک تزئینی با ۱۸ لباس و آرایش متفاوت از مناطق مختلف ایران برای موزه صوفیه در شهر سن خوزه در آمریکا و اجرای نمایش‌های عروسکی «سکوت بادام محاله نخودی»، «الکس»، «ستاره شناسی» و «هزار و یک شب» در شهرهای پاریس، و تور، گرونوبل، رن کلاتینی و شهر رول در سوییس بخشی از فعالیت‌های این هنرمند فقید به شمار می‌آید.

ساخت عروسک و ماسک برای هنرمندانی همچون علی رفیعی، حسن دادشکر، نادر برهانی‌مرند، محمود فرهنگ، آزاده انصاری و… از دیگر فعالیت‌های او بود اما مخاطبان تئاتر به ویژه نمایش‌های عروسکی آثاری چون «مثال‌های عروسکی» و «ماهی بزرگ تنها» را از او بیشتر به خاطر دارند.

مرحوم بهزادی کتاب «آفرینش و زندگی با عروسک‌های صحنه» را نیز تالیف و ترجمه کرده بود که این کتاب با حمایت خانه تئاتر برای اولین بار در سال ۱۳۸۶ به چاپ رسید. این هنرمند نگارش کتاب «آفرینش و زندگی با عروسک‌های صحنه» را وصیت‌نامه عروسکی خود می‌دانست که برای علاقه‌مندان و دانشجویان هنر به یادگار گذاشته است.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top