امروز: جمعه, ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 18 شوال 1445 | 2024-04-26
کد خبر: 10775 |
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۷ | ارسال توسط : |
446 بازدید
۰
| 9
ارسال به دوستان
پ

چین و روسیه سه‌شنبه به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد راه یافتند و میزان حمایت از پکن در مقایسه با رای‌گیری ۲۰۱۶ بیش از ۲۰ درصد کاهش نشان داد و عربستان هم نتوانست کرسی این نهاد مستقر در ژنو را به دست آورد.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی سازمان ملل متحد همچنین ساحل عاج، گابون، مالاوی، کوبا، بولیوی، ازبکستان، فرانسه و انگلیس را برای این شورای ۴۷ عضوی انتخاب کرد. سنگال، نپال، پاکستان، اوکراین و مکزیک هم برای دومین بار برای یک دوره سه ساله انتخاب شدند. اعضای شورا نمی‌توانند بیش از دو دوره متوالی حضور داشته باشند.

اعضا از طریق رای‌ مخفی در گروه‌های جغرافیایی انتخاب شدند تا میزان نمایندگی برابر رعایت شود. گروه آسیا-اقیانوسیه که شامل عربستان است، تنها رقابت سه‌شنبه بود و پنج نامزد برای کسب چهار کرسی تلاش ‌کردند. اعضای جدید دوره خودشان را از اول ژانویه ۲۰۲۱ آغاز می‌کنند.

مدیر دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: ناکامی عربستان برای کسب کرسی شورای حقوق بشر یک یادآور خوب درباره لزوم رقابت بیشتر در انتخابات‌های سازمان ملل است. شاید اگر نامزدهای بیشتری وجود داشت، چین، کوبا و روسیه هم شکست می‌خوردند.

عربستان که در سال ۲۰۱۶ انتخاب شد، ۱۵۲ رای گرفت و از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ عضو این شورا شد اما سه‌شنبه تنها ۹۰ کشور به ریاض رای دادند که یک کاهش ۴۰ درصدی است. در حالیکه چین سه‌شنبه با کسب ۱۳۹ رای انتخاب شد، حمایت آن با بیش از ۲۰ درصد کاهش در مقایسه با سری قبل که توانست یک کرسی در سال ۲۰۱۶ به دست آورد، مواجه شد.

به دنبال اعلام نتایج، مورگان اوتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت، دولت آمریکا عمیقا از انتخاب روسیه و چین و کوبا در شورای حقوق بشر ناراضی است. آمریکا سال ۲۰۱۸ از این شورا خارج شد. این مقام آمریکایی افزود، انتخاب برخی از اعضا که به گفته او سابقه درخشانی در دفاع از حقوق بشر ندارند “تمسخر” ماموریت این شوراست.

مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا هم سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفت خروج ترامپ از این شورا در سال ۲۰۱۸ بابت “جانبداری” علیه رژیم صهیونیستی بوده است و از کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواست تا فورا اقدامی برای اصلاح شورای حقوق بشر انجام دهند.

پامپئو گفت: متاسفانه آن درخواست‌ها راه به جایی نبرد و امروز بار دیگر کشورهای انتخاب شدند که سوابق حقوق بشری ناسازگاری دارند. ونزوئلا در سال ۲۰۱۹ انتخاب شد. این انتخاب‌ها صرفا بیش از پیش تصمیم آمریکا به خروج را توجیه می‌کند.

انتخاب کوبا در شورای حقوق بشر با ۱۷۰ رای موافق در مجمع عمومی هم با اعتراض فعالان و سازمان‌های جامعه مدنی همراه شد. سه‌شنبه ۸۵ سازمان جامعه مدنی از کوبا و دیگر کشورها با امضای اعلامیه‌ای از انتخاب دولت کوبا در این نهاد حقوق بشری سازمان ملل متحد انتقاد کردند. کوبا در بیانیه‌ای به ارتقای “حقوق فرهنگی” متعهد شد و بر سیستم سیاسی “مشارکتی و دموکراتیک” خود تاکید کرد.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top