امروز: سه شنبه, ۱۵ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الثلاثاء 4 جماد أول 1446 | 2024-11-05
کد خبر: 50263 |
تاریخ انتشار : ۰۶ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۰ | ارسال توسط : |
47 بازدید
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

یک کارشناس معتقد است که دولت سیزدهم در حوزه انرژی و تکمیل زنجیره ارزش اقدامات مثبتی انجام داده و دستاوردهایی داشت که باید در دولت بعدی ادامه یابد و اولویت اصلی دولت چهاردهم در حوزه انرژی باید افزایش بهره­‌وری و جلوگیری از هدررفت انرژی باشد. افزایش ۲۰ میلیون لیتری تولید نفت گاز یورو ۵ و افزایش ظرفیت تولید بنزین به میزان روزانه ۱۸ میلیون لیتر از اقدامات راهبردی دولت سیزدهم در تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز بوده است.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، دولت سیزدهم سیاست­هایی در حوزه انرژی در کشور به اجرا گذاشت که ضمن افزایش تولید و فروش نفت و گاز کشور به افزایش بهره­‌وری نیز منجر شد.در دولت شهید رئیسی، اهتمام ویژه­‌ای به توسعه زنجیره ارزش محصولات داشتیم. در این راستا، مشوق‌­هایی برای صنایع در نظر گرفته شد. در نظر گرفتن اعتبار مالیاتی برای صنایعی که در حوزه توسعه زنجیره ارزش فعالیت می­کنند، از جمله این مشوق­ها بود.

بهره­‌برداری از خطوط لوله انتقال فرآورده­‌های نفتی نیز در دولت سیزدهم مدنظر قرار گرفت. به زعم کارشناسان، این امر به کاهش هزینه­‌ها منجر می­شود و منفعت زیادی دارد. در کنار این اقدامات، افزایش تولید نفت گاز یورو ۵ نیز در دستور کار قرار گرفت و ظرفیت تولید بنزین نیز افزایش یافت.

به زعم بسیاری از کارشناسان، در دولت سیزدهم ریل­‌گذاری­‌های خوبی در حوزه انرژی انجام شد و دولت بعدی باید این روندها را ادامه دهد. سرمایه‌­گذاری در حوزه توسعه زنجیره ارزش محصولات و گسترش صنایع تبدیلی باید در دستور کار باشد و در راستای افزایش بهره­‌وری گام برداریم.

سیاست‌­های دولت سیزدهم در حوزه انرژی مبتنی بر تغییر نگاه از غرب به شرق و از خارج به داخل بود. به نحوی که استفاده حداکثری از توان دانش­‌بنیان­‌ها در دستور کار قرار گرفت و اعتماد به متخصصان داخلی را شاهد بودیم.

در ادامه نظرات محمدعلی قدیری، کارشناس انرژی را در خصوص سیاست­های دولت سیزدهم در حوزه انرژی می­خوانید.

قدیری در خصوص سیاست­های دولت سیزدهم در حوزه انرژی خاطرنشان کرد: یکی از مهم­ترین شاخص­هایی که دولت سیزدهم در حوزه انرژی در آن مزیت کسب کرد، دیپلماسی فعال انرژی بود. از این طریق توانستیم به واردات گاز از ترکمنستان بپردازیم که عایدی زیادی برای کشور داشت. متنوع­‌سازی مشتریان صادرات نفت و تضمین صادرات بازارهای نفتی از طریق سهامدار شدن در پالایشگاه­های فراسرزمینی نیز از دیگر دستاوردهایی بود که در دولت سیزدهم به آن دست پیدا کردیم.

وی ادامه داد:  همکاری در پالایشگاه­‌های فراسرزمینی بر اثر اعتماد دولت به متخصصان داخلی و استفاده از ظرفیت­‌های دانش­‌بنیانی محقق شد. با استفاده از توان دانش­‌بنیانی کشور به صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها پرداختیم و سهامداری در پالایشگاه­‌های فراسرزمینی را در دستور کار قرار دادیم. این­ها دستاوردهایی بود که در دولت سیزدهم در حوزه انرژی به دست آمد.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دولت سیزدهم در حوزه جمع‌­آوری گازهای فلر نیز عملکرد خوبی داشت. به نحوی که درصد بالایی از گازهای فلر جمع­‌آوری شد و این امر صرفه­‌جویی بالایی برایمان داشت و از هدررفت انرژی جلوگیری کرد.

وی در خصوص بهره­‌برداری از خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی با ظرفیت انتقال ۶۶۵ هزار بشکه در روز در دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: بهره­برداری از خطوط انتقال فرآورده­‌های نفتی به این لحاظ برای کشور اهمیت دارد که نیاز ما را به انتقال فرآورده­‌ها با تانکر و از طریق جاده­‌ها از بین می­‌برد. این روش­ها مشکلات خاص خودشان را دارند و مقرون به صرفه نیستند.

این کارشناس انرژی توضیح داد: انتقال فرآورده­‌های نفتی با تانکر به آلودگی هوا منجر می­‌شود. کامیون­هایی که به عملیات انتقال را انجام می­‌دهند، مصرف سوخت دارند و به این لحاظ نیز به کشور ضرر وارد می­‌شود. از سوی دیگر، با استفاده از خطوط انتقال فرآورده­‌های نفتی می­توانیم از قاچاق سوخت جلوگیری کنیم. با توجه به تمام این مسائل، بهره­‌برداری از خطوط انتقال فرآورده­‌های نفتی در دولت سیزدهم با ظرفیت انتقال ۶۶۵ هزار بشکه در روز اقدام خوبی بود که به کاهش قابل توجه هزینه­‌ها منجر می­‌شود.

قدیری در خصوص افزایش تولید بنزین به میزان ۱۸ میلیون لیتر در روز و افزایش تولید نفت گاز یورو ۵ به میزان ۲۰ میلیون لیتر در روز در کشور طی دولت سیزدهم تصریح کرد: تبدیل فرآورده­‌های کم ارزش­‌تر مانند نفت کوره به بنزین و گازوئیل برایمان مزیت زیادی دارد. این روندها، ارزش افزوده خوبی برای کشور ایجاد می­‌کند.

وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که ما به لحاظ بنزین و گازوئیل ناترازی داریم. به همین دلیل سرمایه­‌گذاری در حوزه تولید بنزین و نفت گاز می­‌تواند از عدم النفع کشور جلوگیری کند.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دولت سیزدهم در حوزه انرژی و تکمیل زنجیره ارزش اقدامات مثبتی انجام داد و دستاوردهایی داشت که باید در دولت بعدی ادامه یابد. اولویت اصلی دولت چهاردهم در حوزه انرژی باید افزایش بهره­‌وری و جلوگیری از هدررفت انرژی باشد. افزایش ۲۰ میلیون لیتری تولید نفت گاز یورو ۵ و همچنین افزایش ظرفیت تولید بنزین به میزان روزانه ۱۸ میلیون لیتر از اقدامات راهبردی دولت سیزدهم در تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز بوده است.

این کارشناس انرژی توضیح داد: سیاستگذاری­‌ها در دولت بعدی باید در حوزه  انرژی به سمتی برود که مصرف­‌کنندگان حامل­‌های انرژی در صرفه­جویی ذینفع باشند. عادلانه­‌سازی توزیع یارانه­‌های انرژی نیز باید در دولت بعد در دستور کار باشد. در حال حاضر، دهک­های بالای جامعه از یارانه پنهان بیشتری استفاده می­کنند. این روندها باید تصحیح شود.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top