امروز: دوشنبه, ۲۱ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الإثنين 10 جماد أول 1446 | 2024-11-11
کد خبر: 26345 |
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۸ | ارسال توسط : |
353 بازدید
۰
| 5
ارسال به دوستان
پ

عزت‌الله ضرغامی در دیدار با پیشکسوتان با مرور مشاهداتش از آنچه بر سر میراث فرهنگی آمده است، گفت: در برخی جاها دیده‌ام که برخی افراد دنبال ساخت پاساژ و امثال آن هستند، ولی ما نباید جاده‌صاف‌کن آن‌ها باشیم.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، دومین دیدار وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با استادان و پیشکسوتان میراث فرهنگی برگزار شد. عبدالرحمن وهاب‌زاده، عبدالله جبل عامی، سیدمحمد بهشتی، رجب علی لباف خانیکی، حمیده چوبک، بهروز وجدانی، سیداحمد محیط طباطبایی، غلامحسین معماریان، یوسف منصورزاده، عبدالحسین وکیلی فرد، محمدسعید ایزدی، حسن کریمیان، محمدحسین بحرالعلومی، حسن فاضلی، سیدمهدی موسوی کوهپر و سیاوش صابری کاخکی از جمله استادان و پیشکسوتان حاضر در این دور از نشست ها بودند که پیشنهادها و راهکارهایی را مطرح کردند.

عزت‌الله ضرغامی در این نشست تاکید کرد: هدف اصلی این است در ادامه مسیری که داریم از تجربیات ارزشمند پیشکسوتان استفاده کنیم. حتی به صورت خصوصی نیز با تعدادی از پیشکسوتان جلسه می‌گذارم و از نظرات و تجربیات استفاده می‌کنم. این جلسات تشریفاتی نیست، بلکه چون شما استادان ما هستید می‌خواهیم از شما یاد بگیریم.

وی افزود: در سفرهای استانی و در بازدید از اماکن مختلف مسائل را بررسی می‌کنم و اگر جایی مشکلی هست، سعی می‌کنم این مشکلات را برطرف کنم.

جاده صاف‌کن پاساژسازها نباشیم

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به بودجه اندک مرمت آثار تاریخی، اظهار کرد: با رییس‌جمهور محترم درباره بودجه مرمت بناهای تاریخی صحبت کردم. در سفر به استان‌های مختلف این مشکلات را مشاهده و بررسی کردم و در جایی که لازم بوده، مانند سمنان همان‌جا دستورات لازم را برای برطرف کردن مشکلات صادر کردم.

او گفت: در برخی جاها دیده‌ام که برخی افراد دنبال ساخت پاساژ و امثال آن هستند، ولی ما نباید جاده‌صاف‌کن آن‌ها باشیم.

ضرغامی با اشاره به پیگیری مسائل مرتبط با این وزارتخانه از جمله حقوق پایین کارکنان و کارشناسان، افزود: یک مهندس در این وزارتخانه که کارش با سایر مهندسان متفاوت است، پنج میلیون تومان حقوق می‌گیرد. این از جمله مشکلاتی است که ما در این وزارتخانه با آن مواجه هستیم.

برنامه وزارت ضرغامی برای میراث فرهنگی

علی دارابی ـ قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و معاون میراث فرهنگی ـ با بیان این‌که دومین نشست پیشکسوتان میراث فرهنگی با وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با هدف شنیدن صحبت‌ها و بهره‌بردن از تجربیات آن‌ها برگزار شده است، گفت: پیشکسوتان حوزه میراث‌فرهنگی به مثابه حافظه میراث‌فرهنگی ایران‌زمین هستند و نظرات و تجربیات آن‌ها بسیار مهم است.

او به مهم‌ترین فعالیت‌ها در دوره جدید مدیریت این وزارتخانه اشاره کرد و افزود: در این ۱۰۰ روز اقدامات خوبی انجام شده و خوشبختانه یکی از مهم‌ترین کارها انجام مراحل ثبت جهانی ۵۴ کاروانسراهای تاریخی ایران است، ضمن اینکه پنجشنبه این هفته پرونده پاسداری از هنر خوشنویسی ایران در یونسکو بررسی و ان‌شاءالله ثبت جهانی خواهد شد.

جاده صاف‌کن پاساژسازها نباشیم

دارابی ادامه داد: برنامه‌ای که آقای ضرغامی در دوره مدیریت خود دارند، گفتمانی است مبتنی بر تغییر، تحول، توسعه و فناوری. به همین دلیل جلسات مشورتی و کارگروه‌ها و کارگاه‌هایی در این باره برگزار می‌شود. در این جلسات با استفاده از تجربیات شما و با نگاهی به آینده برای این وزارتخانه برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

معاون میراث‌فرهنگی همچنین گفت: دولت‌محور بودن و نقش مردم در برنامه‌های حوزه میراث‌فرهنگی دو موضوع مهمی است که در برنامه پنج‌ساله دنبال می‌کنیم و هدف ما این است که در پرتو هم‌اندیشی بتوانیم همدلی و وفاق ایجاد کنیم.

نیروی انسانیِ میراث فرهنگی حتی از تخت جمشید باارزش‌تر است

همچنین سیدمحمد بهشتی ـ رییس اسبق سازمان میراث فرهنگی ـ در سخنانی یادآور شد: در حوزه میراث‌فرهنگی بازنشستگی وجود ندارد، کارشناسان میراث‌فرهنگی مانند قالی کرمان هستند و هر چقدر سن‌شان بیشتر می‌شود، با توجه به تجربیاتی که به‌دست می‌آورند، بیشتر مثمرثمر خواهند بود و وجود مفیدتری خواهند داشت.

او گفت: بزرگ‌ترین ثروت ما در حوزه میراث‌فرهنگی نیروی انسانی است که حتی از تخت جمشید و سایر اماکن و ابنیه باارزش‌تر است. نیروی انسانی خبره، حاذق و باتجربه بسیار قیمت دارد.

جاده صاف‌کن پاساژسازها نباشیم

نشست نخست وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با جمع دیگری از پیشکسوتان و استادان، از جمله مهدی حجت، پیروز حناچی، اکبر حاج ابرهیم زرگر، محمدحسن سمسار، هایده لاله، حسین محبعلی، سیدمهدی مجابی، علی‌اکبر سعیدی، محمدرحیم صراف، اصغر مرادی، اکبر تقی‌زاده، محمدرضا اولیا، زهره بزرگمهری، بهروز عمرانی، ابراهیم حیدری، محمدمنصور فلامکی، رسول وطن‌دوست، عادل فرهنگی و سیدمنصور سجادی برگزار شده بود که آن زمان نیز از حال وخیم آثار تاریخی و اصلاح ساختار بودجه میراث فرهنگی سخن گفته بود.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top