امروز: یکشنبه, ۱۵ مهر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: الأحد 3 ربيع ثاني 1446 | 2024-10-06
کد خبر: 50561 |
تاریخ انتشار : ۱۸ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۸ | ارسال توسط : |
57 بازدید
۰
| 4
ارسال به دوستان
پ

انتشار اخباری از عرضه آثار تقلبی صادق تبریزی در یکی از حراج‌های دسته سه و چهارِ خارج از کشور، واکنش نماینده خانواده این هنرمند فقید را در پی داشت.

مهرداد فلاح (نقاش و نماینده خانواده مرحوم صادق تبریزی) طی یادداشتی که در اختیار انعکاس روز و به نقل از ایسنا قرار داده شده است، درباره فروش آثار جعلی منتصب به صادق تبریزی نوشته است: «آرت برشا، یک موسسه حراج دسته سوم در کشور ایتالیا است که یک اثر بدون عنوان از صادق تبریزی در ابعاد ۵۷ × ۸۴ سانتی‌متر را که با تکنیک رنگ روغن روی بوم جعل شده در تاریخ ششم تیر ۱۴۰۳ با برآورد ۳ تا ۵ هزار یورو ،به مبلغ ۶۱۹۲ یورو فروخته است.

پس از درگذشت استاد تبریزی و بالا رفتن قیمت آثار ایشان، عده‌ای سودجو اقدام به ساخت آثاری جعلی با امضای این هنرمند کردند. همان زمان ما این مساله را پیگیری حقوقی و قضایی کردیم و خصوصاً همکاری تنگاتنگ گالری‌دارها با ما سبب شد به میزان زیادی جلوی کپی و جعل آثار این هنرمند فقید گرفته شود. با این حال اخیراً افراد سودجو و جاعل ترفند تازه‌ای را در پیش گرفته‌اند و اثر جعلی را ابتدا در حراج‌های دسته سه و چهار خارج از کشور عرضه می‌کنند و به فروش می‌رسانند و سپس با استناد به فروش آن اثر در یک حراج خارجی، در داخل کشور اقدام به تهیه برگه اصالت اثر (سرتیفیکیت) برای آن می‌کنند. این در حالی است که خانواده مرحوم تبریزی تنها سه حراج کریستیز، ساتبیز و بونامز را در خارج از کشور و حراج تهران در داخل به رسمیت می‌شناسد و عرضه و فروش آثار این هنرمند در دیگر حراج‌ها خصوصاً حراج‌های دسته سه و چهار به هیچ وجه مورد تأیید ما نیست.

اثر تقلبی که اخیراً در حراج دسته سه و چهار عرضه شده بود، بیشتر شبیه آثار ناصر اویسی است و جاعل با یک امضا به خیال خود آن را به اثر تبریزی مبدل کرده است.

شخصی که اثری را خریداری می‌کند، می‌تواند پیش از خرید با ما هماهنگ کند و از اصالت اثر مطمئن شود. فقط آثاری مورد تأیید خانواده است که از نزدیک رویت گردد. اما متاسفانه برخی خریداران فکر می‌کنند اگر اثری را از حراج‌های دست چندم بخرند یک اثر خوب با قیمت پایین خریده‌اند در حالی که اینگونه نیست. ما به حراج‌های دسته سه و چهار خارج از ایران برای بررسی آثار دسترسی نداریم و مورد تأیید ما نیستند.

باید در نظر داشته باشیم که تنها در کشوری چون آمریکا بیش از دویست حراج کوچک و بزرگ و در بریتانیا نیز تقریباً همین تعداد حراج فعال است؛ از این رو امکان راه یافتن آثار جعلی به هر حراج در هر کجای دنیا وجود دارد. اما بهترین راه حل برای یافتن و شناسایی این آثار جعلی در حراج‌ها، آن است که گروهی از کارشناسان تراز اول، پیش از خرید و فروش آثار و پیش از ورود آنها به حراج، این آثار را محک بزنند تا مانع بروز احتمالی چنین مسائلی شوند. در یک حراج هنری استاندارد و معتبر، می‌بایست ده‌ها کارشناس با تخصص‌های گوناگون حضور داشته باشند و گواهی‌نامه اصالت آثار را صادر کنند.»

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top