امروز: شنبه, ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | برابر با: السبت 12 شوال 1445 | 2024-04-20
کد خبر: 16915 |
تاریخ انتشار : ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ - ۱:۳۲ | ارسال توسط : |
526 بازدید
۰
| 3
ارسال به دوستان
پ

گروه فرهنگی: نان باگت فرانسه برای ورود به فهرست میراث ناملموس یونسکو در سال ۲۰۲۲ و قرار گرفتن کنار نان لواش ایران یک رقیب بسیار جدی در پشت‌بام‌های پاریس پیش رو داد. هر چند خیلی‌ها با شنیدن میراث یونسکو یاد بناهای تاریخی و باستانی چون پاسارگاد و تاج‌محل می‌افتند اما میراث ناملموس ماجرایی جداگانه و گامی […]

گروه فرهنگی: نان باگت فرانسه برای ورود به فهرست میراث ناملموس یونسکو در سال ۲۰۲۲ و قرار گرفتن کنار نان لواش ایران یک رقیب بسیار جدی در پشت‌بام‌های پاریس پیش رو داد. هر چند خیلی‌ها با شنیدن میراث یونسکو یاد بناهای تاریخی و باستانی چون پاسارگاد و تاج‌محل می‌افتند اما میراث ناملموس ماجرایی جداگانه و گامی است برای پاسداشت و زنده نگه داشتن سنت‌ها، مهارت‌ها و دانش بشر. در این میان، سنت پختن نان باگت فرانسوی در حالی نامزد ورود به فهرست میراث ناملموس یونسکو شده که از سال ۱۹۷۰ به این سو یعنی در ۵۰ سال دست‌کم ۲۰ هزار نانوایی پخت باگت در فرانسه تعطیل شده‌اند.
 

هر سال ۱۰ میلیارد قطعه نان باگت فقط در فرانسه خورده می‌شود و با اینکه مردم ترجیح می‌دهند این نان قدیمی و سنتی را از نانوایی‌های کوچک محلی بخرند اما با بسته شدن این نانوایی‌ها ناچارند به فروشگاه‌های بزرگ بروند. در این فروشگاه‌ها دیگر خبری از نان باگت سنتی نیست و نان به شکل امروزی پخته و عرضه می‌شود. فدراسیون نانوایی‌های باگت فرانسه می‌خواهد با وارد کردن هنر پختن این نان به فهرست میراث ناملموس یونسکو این مهارت را از گزند سرقت در امان بدارد و جلوی نابود شدن این هنر را در گذر زمان بگیرد.

نان لواش ایران، نوعی نان سنتی قزاقستان و مهارت درست کردن خمیر پیتزا در ناپل ایتالیا پیش‌تر وارد فهرست میراث ناملموس یونسکو شده‌اند. نان باگت هم برای قرار گرفتن کنار این نان‌ها و خمیرها یک رقیب جدی از فرانسه دارد؛ هنر روی‌اندود کردن پشت‌بام‌های شهر پاریس. قرار است یونسکو درباره تازه‌واردان فهرست میراث ناملموس اواخر سال ۲۰۲۲ تصمیم نهایی را بگیرد. آخرین فهرست با این موارد به‌روز شده است: جشنواره فانوس در کره جنوبی، فرهنگ سونا در فنلاند و رقابت چمن‌زنی در بوسنی و هرزه‌گوین.

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top