امروز: جمعه, ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | برابر با: الجمعة 11 شوال 1445 | 2024-04-19
کد خبر: 19463 |
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۹ | ارسال توسط : |
220 بازدید
۰
| 1
ارسال به دوستان
پ

دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با اشاره به گسترش مصرف دخانیات در کشور و کاهش سن استعمال آن، گفت: در حالی که در ۸ الی ۱۰ سال اخیر صنایع کشور تا ۵۰ درصد تعطیل شدند یا با یک سوم قدرت کار می‌کنند اما واحدهای تولیدی محصولات دخانی در این مدت از ۷ واحد به ۲۱ واحد رسیده است.

به گزارش انعکاس روز و به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا مسجدی، با اشاره به کاهش سن استعمال دخانیات در کشور، گفت: متاسفانه سن استعمال دخانیات در کشور به ۱۲ سال رسیده است و نزدیک ۲۰ تا ۲۲ درصد مردان سیگاری بوده و کمتر از ۳ درصد خانم‌ها سیگاری هستند.

وی افزود: اما اگر به دانش‌آموزان و دانشجویان دختر برسیم ارقام نشان می‌دهد تا ۳۵ درصد دختران تجربه مصرف قلیان دارند. اگر از این تعداد ۵ درصد به دام دخانیات بیفتند ارقام وحشتناک خواهد شد.

وی با تاکید براینکه مضرات مصرف قلیان بسیار بیشتر از سیگار است، اظهار کرد: چطور می‌شود کشورهایی مثل فنلاند و نیوزیلند اعلام می‌کنند تا سال ۲۰۳۰ دیگر سیگاری نخواهیم داشت و ما نمی‌توانیم؟ این موضوع نشان می‌دهد برنامه جامع کنترل مصرف وجود دارد و عرضه، کشاورزی و صنعت دخانیات قانون‌مند است. 

وی افزود: حدود ۸ تا ۱۰ میلیون نفر در کشور مصرف کننده سیگار هستند و شرکت دخانیات اعلام کرد چرخش مالی دخانیات ۴۰ هزار میلیارد تومان است و نه ۱۱ هزار میلیارد تومان و این رقم بسیار کلان است. علاوه بر بیماری‌هایی که متعاقب مصرف دخانیات افراد را درگیر می‌کند سایر هزینه‌هایی که مصرف دخانیات به خانواده‌ها و جامعه وارد می‌کند بالای ۱۴۰ هزار میلیارد تومان است.

مسجدی تاکید کرد: در حالی که در ۸ الی ۱۰ سال اخیر صنایع کشور تا ۵۰ درصد تعطیل شدند یا با یک سوم قدرت کار می‌کنند اما واحدهای تولیدی محصولات دخانی در این مدت از ۷ واحد به ۲۱ واحد رسیده است.

وی همچنین گفت: تنها کالایی که پس از انقلاب تاکنون تحریم نشده است، دخانیات است. همین حالا برای تهیه داروها و واکسن‌ مرتبط با کرونا مشکل داریم اما در رابطه با دخانیات هرگز چنین نبوده است. دو سال قبل اعلام کرد خارجی‌ها حدود ۳۸۰ میلیون یورو در ایران سرمایه گذاری کردند و خوشحال بودند اما ۷۰ درصد این رقم در حوزه دخانیات بوده است؛ یعنی ژاپنی‌ها به جای اینکه در ایران ‌کارخانه تویوتا راه اندازی کنند در مناطق آزاد انزلی و قشم کارخانه سیگار می‌زنند.

انتهای پیام

    برچسب ها:
لینک کوتاه خبر:

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر،تکرار نظر دیگران،توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی ، افترا و توهین به مسٔولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

نظرات و تجربیات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظرتان را بیان کنید

آرشیو

Scroll to Top